Skocz do zawartości

GTX660 SLI

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Gość effendi360,

Recommended Posts

Gość effendi360

Bozie jak kamieniem w ściane FPS sie nie pokrywa w multi jak na jednej karcie przeczytaj linki co ci podałem bo robi się to nudne jak dalej nie zrozumiesz to już nie mój problem.

Ja rozumiem to co jest w linkach tylko w twoim pierdoleniu się pogubiłem.

Odpuszczam temat.

• Popieram 1

No właśnie jak byś to rozumiał to by wogóle tej rozmowy nie było. Bo każdy kto patrzy obiektywnie doskonale sobie zdaje sprawę że wyświetlany fps w multi ma bardzo mało wspólnego z rzeczywistością. Na słupkach z miejsc testowych wypada fajnie a gra cały czas nie skaluje się cały czas jednakowo.

Teraz odniosę się do tych 460. Black ops 2 w jedny miejscu masz miałes skalowanie 50% gdzie na innej planszy miełeś wydsajność jednej karty, total war w jednym miejscu +70% by na mapach wodnych w sli wydajność poleciała -160%

I nic się nie zmienia w tej kwestii poza tytułami gier, tak było tak samo za czasów GT8800 tylko tytuły inne.

Edytowane przez maxforces

Nie nazwał bym tego wojną tylko uświadamianiem bo zanim się coś kupi raczej poznać każde + i minusy każdego rozwiązania, pieniędzy nie zbiera się na ulicy chyba że ma się porządne grabie.

Jakby było tak wspaniale to nie rozważał bym sprzedaży 2x7970 i dość sporej dopłaty mimo że mniejszy fps.

Gość effendi360

Nikt nie napisał nigdzie że skalowanie jest 100% bo to wiedzą dzieci w przedszkolu. Dochodzi do 100% sporadycznie co i tak by mnie bardzo dziwiło ale według testów tak jest. Nie ma co porównywać skalowania fermi do keplera bo to dwie różne bajki. Mnie interesuje tylko i wyłącznie płynny obraz i stałe 60kl/s a to mi 2x570 zapewniało w każdym tytule.

MOGĄ zdarzyć się problemy. Proste. Jak kupujesz auto za 50k to liczyć się trzeba, że jak coś jebnie to naprawa będzie kosztować nie 200zł a 2000zł. Proste. Czasami może będzie coś trzeba włączyć, przełączyć, tyle. Jak ktoś chce mieć pełen komfort niech gra na konsoli a nie pcha się w komputer.

Ode mnie do autora co już mu zresztą na gg napisałem:

- SLI 660 - dobra opcja

- przesiadka z 670 na 660 SLI - hu***a opcja

Amen.

Edytowane przez effendi360
  • Popieram 2

gtxxor, effendi360 - to jak w końcu z tymi mikroprzycięciami? Bujda czy prawda?

adam9871 - sam się zamierzam na 670'kę 4gb OC - dlaczego z niej rezygnujesz na rzecz 2x 660? Wiadomo że druga 670'ka trochę kosztuje ale brakuje już jej mocy?

Edytowane przez raionen

@UP

Cały czas są i będą w tych rozwiązaniach. Zapoznać się co to technika AFR renderowania  to takich pytań nie będzie.

Jest to technicznie nie możliwe do całkowitego wyeliminowania.

http://www.pcgameshardware.de/Grafikkarten-Hardware-97980/Tests/GTX-Titan-SLI-vs-HD-7970-Crossfire-Test-1057382/

tu pokazane oco chodzi na wykresach

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/60166-nvidia-gtx-titan-vs-sli-crossfire-10.html

http://us.hardware.info/reviews/4030/18/nvidia-geforce-gtx-titan-review-incl-5760x1080-and-frametimes-crysis-3---1920x1080-+-frametimes

Jak masz różnice skoków 25 zaczyna być to widoczne

@down

Ogólna wydajność 3-5% niżej niż GTX690 tego jest pełno w sieci jak i 670 w sli

https://www.google.com/#hl=pl&gs_rn=6&gs_ri=psy-ab&tok=BOYqNVFf3uBv8CzLkngFKQ&cp=6&gs_id=6w&xhr=t&q=gtx670+SLI+review&es_nrs=true&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=GTX670&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.dmg&fp=cdd490bb726fe2bc&biw=2560&bih=1453

Gość effendi360

Wiele osób wie, że mam odjebane na punkcie płynnego obrazu. Testy, testami. Gdyby SLI nie generowało satysfakcjonującej mnie płynności wywaliłbym to z miejsca a nie polecał ludziom.
Jedna ważna rzecz: Ja gram ZAWSZE z vsync - tak więc nie odpowiadam za jakiekolwiek problemy czy przekłamania w obrazie u ludzi, którzy tej opcji nie używają.

nie ma testów z 2x670 tylko 2x 680 zawsze.

Yyyy Pan szukał w ogóle ? Pierwsze w google: NVIDIA GeForce GTX 670 SLI

szukałem :) problem w tym że na polskich stronach z benchmarkami i porównaniami (z 2013) rzadko występuje 670 w sli, zwykle 660 i to mnie zdziwiło. W dodatku w teście który podałeś teraz nie ma 660 SLI - a przecież chodzi tak tylko czysto informacyjnie jakie są różnice w 660/670/680 w mocy w SLI. Ale dziękuję za link  :)

adam9871 - ja osobiście biorę właśnie 670'kę z4gb (na mody do skyrima) i za rok jak wyjdzie coś co będzie wymagać nowej mocy (wiedźmin 3?) to dokupię drugą chyba że w jedno-rdzeniówkach będzie przełom.

Edytowane przez raionen

a jaki zasilacz do podkręconych 670'tek z i5 Ivy też wykręconą?

Koniec końców przekonaliście mnie (już przy moim wcześniejszym temacie 670 czy 7970) że SLI to nic złego i jeśli będzie warto to na pewno zrobię na 670 :) Tym bardziej że to nVidia a więc sterowniki stoją na poziomie.

Edytowane przez raionen
Gość effendi360

Dla świętego spokoju 650W ale to już max. 570 SLI brało z gniazdka w wieśku 2 530W cały zestaw bez OC kart. A rekomendowany na teście (tu) był 750-800W do zestawu z OC. 670 [jedna karta] po mocnym OC i i7 OC crysis 3 bierze z gniazdka lekko ponad 300W więc rachunek jest prosty.

Różnica między idle a full load masz 240W - Stówka na procesor jak nie lepiej @1.4v. Reszta na kartę, to policz ile dojdzie po dołożeniu drugiej.

Dla świętego spokoju 650W ale to już max. 570 SLI brało z gniazdka w wieśku 2 530W cały zestaw bez OC kart. A rekomendowany na teście (tu) był 750-800W do zestawu z OC. 670 [jedna karta] po mocnym OC i i7 OC crysis 3 bierze z gniazdka lekko ponad 300W więc rachunek jest prosty.

Różnica między idle a full load masz 240W - Stówka na procesor jak nie lepiej @1.4v. Reszta na kartę, to policz ile dojdzie po dołożeniu drugiej.

nie rozumiem @1.4v - chodzi o napięcie na procesorze?

wstępnie myślałem http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/be-quiet-straight-power-e9-cm-580w,27150.html

do zestawu http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=66060&s=24112&s=73104&s=73720&s=70268&s=71137&s=57973&s=72453&s=73371

mógłbym prosić o model w podobnej cenie bo mój budżet i tak już jest przekroczony a żeby mieć święty spokój muszę zamówić do końca tygodnia.

PS. zestaw zamawiam na techplanet więc fajnie by było gdyby zasilacz był stamtąd.

Edytowane przez raionen

Wiele osób wie, że mam od*****e na punkcie płynnego obrazu.

Oj masz i to bardzo.

Tak bardzo, że nic z wykresów, które wkleja maxforces nie łapiesz.

I na 59FPS też pewnie przycinki widzisz :D

Edytowane przez omar2033

Aferzysta jesteś omar tak samo jak twój koleżka, no albo to ja jestem jakimś farciarzem

-miałem 7970 --swego czasu po arcie na Techreport cały tabun wałów powtarzał że mikro-przcięcia że coś a ja grałem komfortowo (jak i wielu ludzi, którzy byli zadowoleni z tej karty) \\bo tutaj na temat problemów najczęściej szczekają ci, którzy danej konfiguracji w życiu nie widzieli

-mam 2x660 --nie dość że wydajność jest znacznie wyższa, to ja dalej nie mam ŻADNYCH problemów

KONKLUZJA JEST PROSTA

Zamiast oglądać 1502147091920 różnych tabelek i słuchać 'specjalistów od wszystkiego' może lepiej zadać pytanie mnie czy effendiemu --a więc realnym użytkownikom SLI? 

• Popieram 1

Sam zamierzam sobie sprawić drugiego GTX'a 660 jakoś niedługo - jak to się sprawuję? Nie ma żadnych problemów? Zasilacz XFX Core 650W wystarczy? Jesteście zadowoleni? Polecacie? Czytałem cały temat i kilka testów w sieci i jestem jak najbardziej na tak, tym bardziej, że wydajność jest piorunująca i z chęcią pograłbym w te wszystkie gierki przy maksymalnych ustawieniach, z AA x8, AF x16, pocisnął procka do 4,5/4,7 GHz, domontował chłodzenie wodne i zniszczył system - gdyby mnie było stać...

Ale to SLI mnie korci diabelnie, pomimo faktu, że z pojedynczej GTX 660 jestem bardzo zadowolony, to ta druga już mi lata przed oczyma w mojej obudowie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...