maxforces 444 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Z MultiGPU 660tek czy HD7870 dostaje w tyłek od 30% wzwyż a co dopiero w porównaniu z tymi lepszymi modelami Ujme to tak wkleiłeś mi test np. z lanoc. ładnie pięknie przeprowadzony w benchmarkach, skalowanie pięknie wypada. A teraz przykład Total war wypadł idealnie skalowanie duże ale już nie napisali że w grze zależnie od mapy będzie wolniej niż na jednej karcie. Takich przykładów jest wiele BF3 fps w multi się nie pokrywa niby 120 a jednak nie 120fps. Far cry w multi GPU jest nie grywalny dopiero po zabawach z vsync jest znośnie. Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Kto dziś gra bez vsync ? Chyba tylko ślepi. Bez vsync to stuttering i na jednej karcie wyłapiesz... 1 Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Maxforces, gdybyś mógł, zamieniłbyś te dwie karty na Titana? Bo to by był wydajnościowo krok wstecz. To akurat ciekawe Karty wygenerują 80 kl/s a w rzeczywistości jest 60, tak ? I wałsnie to zrobie z tego powodu http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/60166-nvidia-gtx-titan-vs-sli-crossfire-10.html Kto dziś gra bez vsync ? Chyba tylko ślepi. Bez vsync to stuttering i na jednej karcie wyłapiesz... Akurat w sli w fc3 musisz go wyłączyć by dało się grać, w CF masz odwrotnie musisz zaznaczyć podwójny Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Far cry w multi GPU jest nie grywalny dopiero po zabawach z vsync jest znośnie. BTW piszesz o far cry 3 ? Radzę poeksperymentować z opcją "max buffered frames" bo spędziłem wczoraj przy tym akurat ze dwie godzinki i jak się okazało przełączanie pomiędzy 1,2,3,4,5 - dawało bardzo ciekawe rezultaty. CF masz odwrotnie musisz zaznaczyć podwójny I grać w 30 fps ? Edytowane 17 Marca 2013 przez effendi360 1 Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Połączysz karty to zobaczysz zabawa z vsync tyko pomaga Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Kolego nie do mnie bajki o SLI Fotki z mojego zestawu jaki miałem przez rok masz tu 3 Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) @up http://maxforces.com/articles.php?article_id=57 Wiesz jak byś trafił na amatora co nigdy nie miał z tym do czynienia to bym uwierzył we wszystko co tu się pisze. Chwila ile ja na tym siedziałem oj sporo. Mam ci teraz powklejać frametimes pomiędzy jedną a dwiema Edytowane 17 Marca 2013 przez maxforces Link to post Share on other sites
royceda59614 39 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Nie no ładnie masz tam w środku. Z klasą . Tak właściwie to autor tematu jest zdecydowany na SLI i to od samego początku Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 http://lanoc.org/review/video-cards/5953-nvidia-gtx-660-sli-performance?start=2 Ale te 660-ki sie kozacko skaluja ciekawe jak tam daje po tylku szyna przy wiekszej zadymie 1 Link to post Share on other sites
Wooojciech1983 854 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Według mnie to 660 SLI to mało przyszłościowe rozwiązanie i Ja bym się w to nie pakował. 680/790 w zupełności wystarczy do obecnych gier i nie ma problemów związanych z multi gpu więc po co kombinować. Jak zacznie brakować mocy za rok to wtedy można dołożyć drugą 680/7970 lub zmienić na nowe topowe GPU. Może za rok 660 SLI będzie ograniczane przez wąską szynę i 2GB pamięci i będzie trzeba znowu zmieniać. 2 Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Tak ale te dwa GTXy to praktycznie koszt jednej 670tki Edytowane 17 Marca 2013 przez Rafcio1874 Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Widzę żę temat się mocno rozwinął i teraz mam mieszane uczucia Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Niech najlepiej "dogłębnie" wypowie się GTXrror. Ma te dwie karty, przesiadł się z HD7970 i chyba jest zadowolony Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Wiesz jak byś trafił na amatora co nigdy nie miał z tym do czynienia to bym uwierzył we wszystko co tu się pisze. Chwila ile ja na tym siedziałem oj sporo. Mam ci teraz powklejać frametimes pomiędzy jedną a dwiema Wklejasz test chipów dwie generacje starszych i to ma się przekładać Twoim zdaniem na to co jest dzisiaj ? Już nie wspomnę o software... Bitch please... Możesz mi powklejać co chcesz. Co mnie obchodzi framerate times. To co karty robią z klatkami mam w du**e, mnie interesuje to co widzę na ekranie. Bez włączonego vsynca to i na jednej karcie stuttering wyłapiesz. Ile razy mam powtarzać, że grając praktycznie przez rok we wszystko co wychodzi, miałem stuttering RAZ. Pewnie nawet zostało to załatane poprawką, ale gra działała w 60fps na jednej karcie więc olałem sprawę. Oczywiście jedna karta to jedna karta, ale jak ktoś chce max wydajności w grach to za 1600zł na pewno nic mocniejszego nie kupi. Może za rok 660 SLI będzie ograniczane przez wąską szynę i 2GB pamięci i będzie trzeba znowu zmieniać. Powiedz to ludziom, którzy dziś siedzą na 4xx, 5xx... Jakoś im mniejsza ilość pamięci ani szyna ani ropy nie przeszkadzają w graniu aż im łeb podskakuje. A ludzie tu przy wyboże nowych kompów się zastanawiają czy 2GB na grafice wystarczy... paranoja jaka panuje wśród ludzi spowodowana brakiem doświadczenia mnie rozwala... 2 Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Wklejasz test chipów dwie generacje starszych i to ma się przekładać Twoim zdaniem na to co jest dzisiaj ? Już nie wspomnę o software... Bitch please... Możesz mi powklejać co chcesz. Co mnie obchodzi framerate times. To co karty robią z klatkami mam w du**e, mnie interesuje to co widzę na ekranie. Bez włączonego vsynca to i na jednej karcie stuttering wyłapiesz. Ile razy mam powtarzać, że grając praktycznie przez rok we wszystko co wychodzi, miałem stuttering RAZ. Pewnie nawet zostało to załatane poprawką, ale gra działała w 60fps na jednej karcie więc olałem sprawę. Oczywiście jedna karta to jedna karta, ale jak ktoś chce max wydajności w grach to za 1600zł na pewno nic mocniejszego nie kupi. Powiedz to ludziom, którzy dziś siedzą na 4xx, 5xx... co cię framerate obchodzi bo to FPS jaki widzisz na monitorze jak cię tak to interesuje szczególnie w multi. Chwila ty się odnosiłeś do 570 to ci podałem chyba że 480 to zupełnie inna polka wydajnościowa niż twoje 570. Bitch please...---nie jestem twoim bardzo dobrym kolegą byś ten zwrot używał Miłej lektury http://techreport.com/review/21516/inside-the-second-a-new-look-at-game-benchmarking Wszyscy się mylą na około tylko ci się nie mylą na forum co chwalą swojego stuttering nigdy nie będzie zlikwidowany bo to przypadłość AFR, w części nie zauważalny, w część zauważalny w części nie pozwala na grę jak FC3. Ci co nie chcą go zobaczyć to go nie widzą. Na sli w chwili obecnej nie pograsz płynnie z vsync włączonym w FC3!!!!!!!!! Jeden z wielu przykładów które tobie uciekają i nie uświadamiasz kolegów przed wyborem. http://www.pcgameshardware.de/Grafikkarten-Hardware-97980/Tests/GTX-Titan-SLI-vs-HD-7970-Crossfire-Test-1057382/ kolejna lektura ci jakoś widzą stuttering jak inni Edytowane 17 Marca 2013 przez maxforces Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Autorze! Rzuć monetą! 4 Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Autorze! Rzuć monetą! Hahahah dobre Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Serio. Taki sam przewrót informacji, gdy ja pytałem o SLI zanim zmontowałem. P.S. Było warto. Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Serio. Taki sam przewrót informacji, gdy ja pytałem o SLI zanim zmontowałem. P.S. Było warto. i Co ci wyszlo sli czy jedna karta Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Mam też teściki z tomshardware na 4xx. To komu mamy wierzyć. Tobie czy im. http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-460-sli-geforce-gtx-480,2694-9.html Na sli w chwili obecnej nie pograsz płynnie z vsync włączonym w FC3!!!!!!!!! Czytałeś co napisałem wyżej. Eksperymentując z opcją "max buffered frames" łapałem wczoraj stuttering NA JEDNEJ KARCIE. Link to post Share on other sites
Wooojciech1983 854 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Jakoś im mniejsza ilość pamięci ani szyna ani ropy nie przeszkadzają w graniu aż im łeb podskakuje. A ludzie tu przy wyboże nowych kompów się zastanawiają czy 2GB na grafice wystarczy... paranoja jaka panuje wśród ludzi spowodowana brakiem doświadczenia mnie rozwala...2 GB na chwilę obecną do gier w FullHD wystarczy ale po wyjściu nowych konsol sytuacja może się zmienić. PS4 będzie miało 8 GB pamięci, nowy XBOX też pewnie podobnie, w Tytanie mamy 6 GB i pewnie w nowej generacji kart będzie podobnie. Z tego powodu gry za rok mogą mieć już dużo większe zapotrzebowanie na pamięć. 660 SLI z wąską szyną i 2GB pamięci w obliczu premiery nowych konsol nie jest przyszłościowym rozwiązaniem. Edytowane 17 Marca 2013 przez Wooojciech1983 Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Przyszłościowo można sobie pralkę albo lodówkę kupić, komputer się kupuje na teraz. Bo wyjdzie DX12 i Tytan też nagle nie wszystko odpali 1 Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Na razie, to nie ma jeszcze zapowiedzi gier... Tak więc nie spekulujmy co będzie a co nie będzie. 1 Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Bozie jak kamieniem w ściane FPS sie nie pokrywa w multi jak na jednej karcie przeczytaj linki co ci podałem bo robi się to nudne jak dalej nie zrozumiesz to już nie mój problem. Ile razy musze powtórzyć nic nie zrobisz jedyna opcja pomagająca w sli to wyłączenie vsync w CF odwrotnie i jest tylko zadowalająco bo o pełnej płynności można zapomnieć. PS. dla twojej wiadomości lepszym wyborem był 480 a nie sli z 460 które też posiadałem. Edytowane 17 Marca 2013 przez maxforces Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 i Co ci wyszlo sli czy jedna karta Gigabyte 570 SLI. Młuciły razem 7970-kę, która wtedy pierwszy raz ujrzała światło dzienne. Link to post Share on other sites
Recommended Posts