Mixtape 1765 Napisano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Żebyście mieli porównanie: Koszt produkcji iPhone5 to ok 638PLN https://www.box.com/s/c9ii3bitmrfofqmwk0qb Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Tutaj porównanie kosztów produkcji 3 ostatnich iphoneów ;P http://www.komputerswiat.pl/media/2012/259/2564571/iphone5-bom-comparison_702_640x673.jpg Mimo to nie wydaje mi się aby ta wycena kosztów produkcji Iphone-a była jakoś bardzo zbliżona do rzeczywistej ceny, Wracająć do samsungów ciekawe kiedy note 2 dostanie aktualizacje z tymi wszystkimi funkcjami z s4 Edytowane 21 Marca 2013 przez jjack Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 ten Ekran taki tani z Kamera ? ;f Myślałem że ekran o wile droższy, ale to wiadomo że zawsze sobie w kulki lecą z cenami. Dlatego w Azji produkty potrafią być tanie. Ach i do tego dochodzi koszt wsparcia telefonu problematyczne np przez te ponad 2 lata itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 koszt produkcji S3 i S4 to 50 dolców w porywach Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Szkoda że tyle telefony nie kosztują. To byłoby życie... Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Marketing Samsunga kosztuje Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Chciał byś aby każdy mógł sobie walnąć sgsa 4 albo iphonea 5 w dniu premiery za 50 dolca xD?? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Ja bym chciał Ale znając życie byłby to tak awaryjny sprzęt, że producent i tak by miał grubą kasę. Cytuj Link to post Share on other sites
samsungthebest 0 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Proszę nie rozśmieszajcie mnie pisząc że Xperia Z iPhone 5 htc One są lepsze od Galaxy S4. Lepsza jakość wykonania? Bo są z aluminium, albo szkła? Ten poliwęglan z którego jest zrobiony Galaxy S4 jest droższy niż obudowa Xperia Z i htc One razem wzięte. Co do funkcji i podzespołów to Galaxy S4 nie ma jeszcze konkurencji. Myślę że konkurentem będzie TYLKO iPhone 5s lub 6 jeśli wyjdzie. Edytowane 22 Marca 2013 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Proszę przestać prawić herezje i pisać pogrubioną czcionką. Od razu po nicku widać za jaką marką stoisz - ok, ale każdy ma inne gusta i to uszanuj. Udowodnij mi, że poliwęglan jest droższy niż aluminium. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Zależy oczywiście JAKI poliwęglan. Bo ten zastosowany w SGS IV to pewnie najtańszy gatunek poliwęglanu więc argument do dupska. Cytuj Link to post Share on other sites
samsungthebest 0 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Zależy oczywiście JAKI poliwęglan. Bo ten zastosowany w SGS IV to pewnie najtańszy gatunek poliwęglanu więc argument do dupska. A Ty myślisz że Apple jakie stopy aluminium stosuje? Pewnie z puszek przetapiają Cena Apple jest wysoka nie ze względu na wykonanie. Tylko dlatego, że ma zoptymalizowany system i aplikacje/gry. Edytowane 22 Marca 2013 przez samsungthebest Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Zanim zaczniesz dalej dyskutować pokaż mi ten droższy poliwęglan od aluminium To jest temat o SGS4 nie 3. Cytuj Link to post Share on other sites
samsungthebest 0 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Zanim zaczniesz dalej dyskutować pokaż mi ten droższy poliwęglan od aluminium To jest temat o SGS4 nie 3. Bugatti 16.4PurSang podwozie wykonane z poliwęglanu Cena 2.000.000$ Range Rover Sport podwozie wykonane z aluminium Cena 70.000$ Wiem że to inne klasy, ale sam widzisz że poliwęglan to najlepszy materiał jaki istnieje, stosowany jest w kosmonautyce, szybach samolotów i innych wyrobach. A aluminium idealnie się nadaje na puszki do piwa Poliwęglan = wyrób 1 jakości, ale skąd ty to możesz wiedzieć skoro lubisz aluminiowe puszki. Zresztą boli Was że światowy lider elektroniki zrobił telefon który jest TOP we wszystkim. Edytowane 22 Marca 2013 przez samsungthebest Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Rozmawiamy o telefonach. Włókno węglowe to taki poliwęglan jak w Samsungu? Padlem. W samolotach stosuje się również zupełnie inne tworzywa czy tam kompozyty Sam mam telefon z poliwęglanu jakbyś nie zauważył (HTC One X) i jest on nieporównywalnie lepszy od tego w serii sgs. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Fanboj samsunga, tego jeszcze nie było w kinach. Nie ma co z nim dyskutować, bo i tak nic do niego nie trafia. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Chce zobaczyć ten drogi poliwęglan P. S w Bugatti płaci się jeszcze za silnik! Cytuj Link to post Share on other sites
samsungthebest 0 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Rozmawiamy o telefonach. Włókno węglowe to taki poliwęglan jak w Samsungu? Padlem. W samolotach stosuje się również zupełnie inne tworzywa czy tam kompozyty Sam mam telefon z poliwęglanu jakbyś nie zauważył (HTC One X) i jest on nieporównywalnie lepszy od tego w serii sgs. Dziwne bo tytuł najlepszego smartfona 2012-2013 otrzymał SG3 Do htc nic nie mam uważam że to 2 najlepsza firma smartfonów po Samsungu, bo Apple dla mnie nie istnieje żałosne zabaweczki dla dzieci co mają bogatych tatusiów. One X to kiepski model, do SG4 można porównać htc One. Edytowane 22 Marca 2013 przez samsungthebest Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Co jak co ale w tym poście napisał prawdę. Jedynie z czym się nie zgadzam to że One X jest kiepskim modelem. Jest do dobry telefon ale niestety od SGS'a III ma tylko lepszą obudowę. Podobnie sytuacja wygląda z SGS IV i HTC One. Cytuj Link to post Share on other sites
samsungthebest 0 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Morał jest taki że każdy ma swój gust i każdą markę należy szanować Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 One X był użyty do porównania materiałów, bo troszkę głupoty tam wyżej napisałeś Do htc nic nie mam uważam że to 2 najlepsza firma smartfonów po Samsungu, bo Apple dla mnie nie istnieje żałosne zabaweczki dla dzieci co mają bogatych tatusiów. Racja, ile osób tyle opinii. Ja wolę HTC, bo są bardziej unikalne i nie każdy je ma. Na całe szczęście wszyscy producenci dzielnie walczą, a to że ktoś ma lepszy czy gorszy marketing, to już wina zatrudniających osoby za to odpowiedzialne. Apple też jest ważne w historii smartfonów i mają aktualnie najlepsze tablety. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Nom jeżeli chodzi o tablety to raczej nie mają konkurencji. Jedynie Nexus 10 ale nie jest wszędzie dostępny Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Kupujac ipada np. 2k lub więcej to trochę przesada według mnie za tyle to mam pc. Nigdy nie miałem apple więc mogę sie mylić. Jeszcze tylko roczna gwara . Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Akurat w kraju w którym mieszkam taka kwota jest raczej niezbyt wysoka Mam go i jestem zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts