Skocz do zawartości

Samsung Galaxy S IV - Temat Ogólny

Recommended Posts

Tutaj porównanie kosztów produkcji 3 ostatnich iphoneów ;P

http://www.komputerswiat.pl/media/2012/259/2564571/iphone5-bom-comparison_702_640x673.jpg

Mimo to nie wydaje mi się aby ta wycena kosztów produkcji Iphone-a była jakoś bardzo zbliżona do rzeczywistej ceny,

Wracająć do samsungów ciekawe kiedy note 2 dostanie aktualizacje z tymi wszystkimi funkcjami z s4

Edytowane przez jjack

ten Ekran taki tani z Kamera ? ;f

Myślałem że ekran o wile droższy, ale to wiadomo że zawsze sobie w kulki lecą z cenami. Dlatego w Azji produkty potrafią być tanie.

Ach i do tego dochodzi koszt wsparcia telefonu problematyczne np przez te ponad 2 lata itp. 

Proszę nie rozśmieszajcie mnie pisząc że Xperia Z iPhone 5 htc One są lepsze od Galaxy S4.

Lepsza jakość wykonania? Bo są z aluminium, albo szkła? Ten poliwęglan z którego jest zrobiony Galaxy S4 jest droższy niż obudowa Xperia Z i htc One razem wzięte.

Co do funkcji i podzespołów to Galaxy S4 nie ma jeszcze konkurencji. Myślę że konkurentem będzie TYLKO iPhone 5s lub 6 jeśli wyjdzie.

Edytowane przez jacekgothic

Proszę przestać prawić herezje i pisać pogrubioną czcionką.

Od razu po nicku widać za jaką marką stoisz - ok, ale każdy ma inne gusta i to uszanuj.

Udowodnij mi, że poliwęglan jest droższy niż aluminium.

Zależy oczywiście JAKI poliwęglan. Bo ten zastosowany w SGS IV to pewnie najtańszy gatunek poliwęglanu więc argument do dupska. 

A Ty myślisz że Apple jakie stopy aluminium stosuje? Pewnie z puszek przetapiają :)

Cena Apple jest wysoka nie ze względu na wykonanie. Tylko dlatego, że ma zoptymalizowany system i aplikacje/gry.

Edytowane przez samsungthebest

Zanim zaczniesz dalej dyskutować pokaż mi ten droższy poliwęglan od aluminium :)

To jest temat o SGS4 nie 3.

Bugatti 16.4PurSang podwozie wykonane z poliwęglanu Cena 2.000.000$

Range Rover Sport podwozie wykonane z aluminium Cena 70.000$

Wiem że to inne klasy, ale sam widzisz że poliwęglan to najlepszy materiał jaki istnieje, stosowany jest w kosmonautyce, szybach samolotów i innych wyrobach. A aluminium idealnie się nadaje na puszki do piwa :)

Poliwęglan = wyrób 1 jakości, ale skąd ty to możesz wiedzieć skoro lubisz aluminiowe puszki.

Zresztą boli Was że światowy lider elektroniki zrobił telefon który jest TOP we wszystkim.

Rozmawiamy o telefonach.

Włókno węglowe to taki poliwęglan jak w Samsungu? Padlem.

W samolotach stosuje się również zupełnie inne tworzywa czy tam kompozyty :)

Sam mam telefon z poliwęglanu jakbyś nie zauważył (HTC One X) i jest on nieporównywalnie lepszy od tego w serii sgs.

Rozmawiamy o telefonach.

Włókno węglowe to taki poliwęglan jak w Samsungu? Padlem.

W samolotach stosuje się również zupełnie inne tworzywa czy tam kompozyty :)

Sam mam telefon z poliwęglanu jakbyś nie zauważył (HTC One X) i jest on nieporównywalnie lepszy od tego w serii sgs.

Dziwne bo tytuł najlepszego smartfona 2012-2013 otrzymał SG3 :)

Do htc nic nie mam uważam że to 2 najlepsza firma smartfonów po Samsungu, bo Apple dla mnie nie istnieje żałosne zabaweczki dla dzieci co mają bogatych tatusiów.

One X to kiepski model, do SG4 można porównać htc One.

Co jak co ale w tym poście napisał prawdę. Jedynie z czym się nie zgadzam to że One X jest kiepskim modelem. Jest do dobry telefon ale niestety od SGS'a III ma tylko lepszą obudowę. Podobnie sytuacja wygląda z SGS IV i HTC One.

One X był użyty do porównania materiałów, bo troszkę głupoty tam wyżej napisałeś :)

Do htc nic nie mam uważam że to 2 najlepsza firma smartfonów po Samsungu, bo Apple dla mnie nie istnieje żałosne zabaweczki dla dzieci co mają bogatych tatusiów.

Racja, ile osób tyle opinii. Ja wolę HTC, bo są bardziej unikalne i nie każdy je ma. Na całe szczęście wszyscy producenci dzielnie walczą, a to że ktoś ma lepszy czy gorszy marketing, to już wina zatrudniających osoby za to odpowiedzialne.

Apple też jest ważne w historii smartfonów i mają aktualnie najlepsze tablety.