Marcin38 0 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam Kupiłem Gainwarda GTS250 póki co jest ok w spoczynku 30 c Zrobię testy to podzielę się dokładniejszą opinią . Ale jestem dobrej myśli co do tego modelu. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Feomathar 3 Napisano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 No i bardzo dobry wybór, myślę że będziesz zadowolony Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin38 0 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No więc na pierwszy rzut temperatura . Karta testowana w Furmarku w roz.168x1050 ,stabilyty test bez extreme burning mode po dwóch godzinach w stresie 3d 80-81 stopni . Biorąc pod uwagę moją dobrze wentylowaną budę (dwa 120mm jeden z przodu wtłaczający powietrze ,drugi z tyłu wylotowy ,chłodzenie procka Frezer 7 ,i przy zasilaczu rzecz jasna )wedle mojego przekonania uważam że jest to temperatura za duża . Nie porównuje z Palitem 8600gt sonic+(stara grafa) bo to dwie różne konstrukcje ,ale palit z akcelero S1 i wentylem 1200mm miał na tym samy teście 71 c(lepsze chłodzenie Palita ?) Szłyszalność wiatraka ustawiona na 37 % przyzwoita ,co nie oznacza że nie jest to cicha konstrukcja. Myślę że referencyjne chłodzenie byłoby zdecydowanie lepszym rozwiązaniem dla karty. Nie siedzę w kartach graficznych więc co koledzy sądzicie o temp. mojej karty ??? Zobaczę jak karta sprawuje się w grach jakiegoś Crisisa zapodam . pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Temperatura raczej ok. Ja na moim 4850 mam w extreme burning mode w granicach ~80st, ale obniżyłem prędkość wentylatora tak aby hałas nie był dokuczliwy. Cytuj Link to post Share on other sites
Feomathar 3 Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Moim zdaniem temperatura 80 st C jest zupełnie normalna i całkowicie bezpieczna. Te karty teoretycznie mogą chodzić nawet przy ponad 100 st. Mój Radeon 3850 na fabrycznych ustawieniach wiatraka rozgrzewał się do prawie 90 st. w dość dobrze wentylowanej budzie i nie działo się nic niepokojącego. Teraz zmieniłem zarządzanie szybkością wentylatora programem RivaTuner i jest zarazem i cicho i chłodniej. Też możesz spróbować jeśli uważasz, że jest za gorąco - ja nie widzę sensu Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 80 st C też tak bym chciał. Nie wiem czy to prawda, ale podobno elementy krzemowe mają wytrzymałość do 125 st C. mam nadzieję, że tam, bo wczoraj mój radeon w stresie osiągnął 115 st C i się wyłączył aby się ochłodzić. Kupuję accelero twin turbo, bo nikt nie odpowiedział. Po co? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 80 st C też tak bym chciał. Nie wiem czy to prawda, ale podobno elementy krzemowe mają wytrzymałość do 125 st C. mam nadzieję, że tam, bo wczoraj mój radeon w stresie osiągnął 115 st C i się wyłączył aby się ochłodzić.Masz referencyjne chłodzenie? Nawet z nim karta nie powinna osiągać takich temperatur. Stawiam że masz bardzo dużo zbitego kurzu w radiatorze. Kupuję accelero twin turbo, bo nikt nie odpowiedział. Po co?Lepszym, wydajniejszym rozwiązaniem jest Accelero S1 rev.2 + 2x120mm. BTW Przejrzałem cały ten wątek i nigdzie nie zadałeś pytania. Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 No nie tutaj. W moim temacie. radek kręcony. Chłodzenie czyściutkie jak z fabryki. Jeszcze zobaczę. jakoś będzie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts