Skocz do zawartości

zasilacz i karta grafiki

Recommended Posts

No więc na pierwszy rzut temperatura .

Karta testowana w Furmarku w roz.168x1050 ,stabilyty test bez extreme burning mode po dwóch godzinach w stresie 3d 80-81 stopni .

Biorąc pod uwagę moją dobrze wentylowaną budę (dwa 120mm jeden z przodu wtłaczający powietrze ,drugi z tyłu wylotowy ,chłodzenie procka Frezer 7 ,i przy zasilaczu rzecz jasna )wedle mojego przekonania uważam że jest to temperatura za duża .

Nie porównuje z Palitem 8600gt sonic+(stara grafa) bo to dwie różne konstrukcje ,ale palit z akcelero S1 i wentylem 1200mm miał na tym samy teście 71 c(lepsze chłodzenie Palita ?)

Szłyszalność wiatraka ustawiona na 37 % przyzwoita ,co nie oznacza że nie jest to cicha konstrukcja.

Myślę że referencyjne chłodzenie byłoby zdecydowanie lepszym rozwiązaniem dla karty.

Nie siedzę w kartach graficznych więc co koledzy sądzicie o temp. mojej karty ???

Zobaczę jak karta sprawuje się w grach jakiegoś Crisisa zapodam .

pozdrawiam.

Moim zdaniem temperatura 80 st C jest zupełnie normalna i całkowicie bezpieczna. Te karty teoretycznie mogą chodzić nawet przy ponad 100 st. Mój Radeon 3850 na fabrycznych ustawieniach wiatraka rozgrzewał się do prawie 90 st. w dość dobrze wentylowanej budzie i nie działo się nic niepokojącego. Teraz zmieniłem zarządzanie szybkością wentylatora programem RivaTuner i jest zarazem i cicho i chłodniej. Też możesz spróbować jeśli uważasz, że jest za gorąco - ja nie widzę sensu ;)

80 st C też tak bym chciał. Nie wiem czy to prawda, ale podobno elementy krzemowe mają wytrzymałość do 125 st C. mam nadzieję, że tam, bo wczoraj mój radeon w stresie osiągnął 115 st C i się wyłączył aby się ochłodzić. Kupuję accelero twin turbo, bo nikt nie odpowiedział. Po co?

80 st C też tak bym chciał. Nie wiem czy to prawda, ale podobno elementy krzemowe mają wytrzymałość do 125 st C. mam nadzieję, że tam, bo wczoraj mój radeon w stresie osiągnął 115 st C i się wyłączył aby się ochłodzić.

Masz referencyjne chłodzenie? Nawet z nim karta nie powinna osiągać takich temperatur. Stawiam że masz bardzo dużo zbitego kurzu w radiatorze. :)

Kupuję accelero twin turbo, bo nikt nie odpowiedział. Po co?

Lepszym, wydajniejszym rozwiązaniem jest Accelero S1 rev.2 + 2x120mm.

BTW Przejrzałem cały ten wątek i nigdzie nie zadałeś pytania.