Skocz do zawartości

[MAX 2600] Komputer + monitor

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera :  Gry, oglądanie filmów w jakości FULL HD...  No i praca z programami
  • Maksymalna kwota :  Nie więcej jak 2600 zł!!
  • Czy będę podkręcać sprzęt? :  W tym przedziale cenowym + do tej ceny doliczamy monitor i OC na i3? NIE
  • Których części potrzebuję : Wszystkich + monitor
  • Rozdzielczość mojego monitora : Chciałbym abym był 1920x1080
  • Części z poprzedniego komputera : Nic.
  • Specjalne wymagania :

Rozważałem propozycje dysku SSD 128GB od KINGSTON'a

Artykuły ze sklepu "proline"

USB 3.0!!!

• Własna propozycja zestawu : Żadna, gdyż zawsze wychodzi ponad budżet, tj 3000...
  • Inne :

Proszę nie odsyłać a wujcio Googluś nie boli, bo szukałem z 2 godziny i żadnego porządnego zestawu nie znalazłem!. Każdy pisał: O masz komputer za 2,5k bo jeśli chcesz aby BF3 szło na ultra trzeba dopłacić i jeszcze 500-600zł na monitor i ponad budżet.

• Chciałbym się zmieścić  w kwocie Maxymalnej... 2600zł... Jeśli deczko bym dopłacił 50 zł a byłby wzrost wydajności to czemu nie?.

Proszę o jakieś konkrety...

Z reguły wybierałem:

Procesor: I3-3220

Płyta Główna: B75 ta za 275zł około, lecz w innych zestawach dawali zwykłą za 150zł

Zasilacz: Deus G1 500W, gdyż jest cichy.

Obudowa: SilentiumPC GC M40 Pure Black - ze względu na 3 w zestawie te wentylatory.

Dysk SSD 350zł max. 128GB

Karta Graficzna: wybierałem jakąś wersję 7770 lecz już po tym i monitorze nie starczało no po prostu budżet przekraczał kwotę 3000zł a chciałbym się wyrobić w 2600zł

http://proline.pl/?id=shopkoszyk&1:CORE+I5-3570K;1:MSI+Z77A-G43;1:CRS+CMZ8GX3M2A1600C9B;1:SANDISK+SSD+128G;1:SPC+GLADIUS+M40;1:SPC+DEUS+G1+500W;1:TL-WN822N;1:MONBENL220051

I jest GIT?

Będę korzystać z Intela 4000 HD do wakacji.

Można zmiejszyć deczko koszty czy na prawde warto dołożyć do OC procka jak i gPU?

chłodzenie, i nagrywarka później

Czyli brać ten zestaw co złożyłem? górny z i5?

Ew. bym zmienił na zwykły i5 bez podkręcania jak i płyte, ale nie wiem czy to rozsądny wybór jak myślicie? OC będę robić przy zakupie grafy jak i chłodzenia

Jednak bym się zkusił na zestaw intela  w tej cenie? Jakieś inne propozycje?

P.s. znowu przy składaniu zestawu wyszło mi 3200 z kawałkiem ;/

Czy ktoś mógłby mi złożyć dobry zestaw ze sklepu "proline"

do maxymalnie 2050zł??

Czy ktoś mógłby mi złożyć dobry zestaw ze sklepu "proline"

do maxymalnie 2050zł?? ??????????????

W tym przedziale cenowym jesteś "skazany" na AMD,ale nie ma się czym przejmować,Athlon 750k zapewni podobną wydajność jak Core i3 w ogólnym rozrachunku,dodatkowo można go podkręcić.Jeżeli już dokładać to do Core i5.

Tak w skrócie:

AMD 750k+HD7850 > Core i3+HD7770 i to zdecydowanie :)