salata31 0 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 ok to instaluje TS bo jeszcze nie mialem przyjemnosci pograc glosowo moglby ktos napisac blizej jak sie tego uzywa w bc2? i czy rozmowa jest po ang czy na rosyjskich serwerach po rusku;) Wszystko zależy od reguł rządzących danym TSem. Na serwerach PL pewnie częściej mówi się po PL, na rosyjskich po rus, ale wszędzie dogadasz się po eng Konfiguracja jest stosunkowo prosta i ogranicza się do wpisania adresu ip serwera na który chcemy się dostać. IP serwera TS oczywiście Wszystko jest do ogarnięcia a w razie problemów wystarczy zapytać Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 zainstalowalem ts i lipa, odwiedzilem kilkanascie serwerow i na zadnym nie bylo zadnego info o ts, raz jedynie na polskim jakis francuz sie odezwal (po francuzku, zupelnie ignorujac ang)ale przez voip w grze kiepsko, ta gra tak naprawde nei ma komunikacji glosowej Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Już w CS 1.6 jest lepiej... Cytuj Link to post Share on other sites
salata31 0 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Dziwne bo ja nie mam nigdy zadnych problemow... Radze Ci szukac serwerow TS znanych i obleganych serwerow Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 to mozesz je tu podac ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Krukens gramy dzisiaj? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Ja to wam proponuje zadzwonić na skype np. do mnie i prawie zawsze ktoś do grania jest @Up Na razie nie wiem właśnie wróciłem. Ogarnę wszystko to się pomyśli @Down To zadzwoń jutro jak coś, skype - czarnykruk77 Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 na dzis mam dosc... Cytuj Link to post Share on other sites
salata31 0 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 to mozesz je tu podac ? Serwery? Tak naprawde nie ma sensu podawac Ci adresy IP tych serwerow TS skoro nie wiadomo czy bedziesz gral na odpowiadajacych im serwerach BC2. Kiedy wchodzisz na jakis serwer to w wiadomosci powitalnej najczesciej pojawia sie adres IP TS danego serwa (jesli akurat TS posiada). Ja ze swojej strony polecam serwery (wpisz w wyszukiwarke) Gotland - szwedzkie serwery, sporo dobrych graczy. W sumie zalezy z kim chcesz sie komunikowac bo jak z graczami aktualnie grajacymi na danym serwerze (nieznajomymi) to IP TS'a musisz znalezc sam dla danego serwera BC2. Jesli bardziej Ci zalezy na zebraniu paczki kumpli i wspolnym wbijaniu na rozne serwy to tak jak wspomnialem wczesniej istnieje mozliwosc wydzielenia kanalu na TS klanu =BEG= - oczywiscie darmowe, nieodplatne, za friko itp Zawsze z otwartymi ramionami witamy dobrych i kulturalnych graczy. Pzdr! Aha! Co do skypa to nie jest tak, ze polaczenie jest ciagle i slyszysz wszystko co sie dzieje u innych osob? A niech ktos gra na glosnikach - odglosy Twojej walki + odglosy walki kumpli ze skypa + rozmowy = masakra w sluchawkach W TS'ie jak w krotkofalowce naciskasz przycisk, gadasz, zwalniasz klawisz i mikrofon nie nadaje. Mozna tez wlaczyc wykrywanie glosu i wtedy ustawiasz ilosc dB od jakiej mikrofon transmituje glos. Wygoda uzytkowania, obciazenie sieci i kompa - wszystko przemawia za TSem Cytuj Link to post Share on other sites
Cybul2 1 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 No moje K/d ratio to już ponad 1, rozwinołem specjalizacje Inżyniera do końca, teraz robię medyka Znalazłem fajny filmik instruktażowy dzięki któremu dowiedziałem się kilku rzeczy http://www.youtube.com/watch?v=zcZ3wXF3r14 Koleś opowiada o grze w śmieszny sposób ps zestrzeliłem apacza przez uav i naprawdę piałem wtedy z radości Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 ps zestrzeliłem apacza przez uav i naprawdę piałem wtedy z radości Też parę razy tak zrobiłem Fajniejsze jest wytrącanie pilota ze snajperki Raz miałem akcję, że ktoś z mojego zespołu rozpoczyna ostrzał moździerzowy, a ja nic nie wiedząc, leciałem helikopterem. Zgadniecie? Zestrzelił helikopter! Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 ja lubie zabijac ludzi w biegu z duzej odleglosci(tzn gdy oni biegna) , trzeba troche wyczucia zeby celowac odpowiednio przed nim ;D albo jak widze ze chowaja sie gdzies za drewnianym plotem m95 fajnie sie sprawdza bo male odchylenie pocisku, do zestrzeliwania zalogi w heli tez dobre btw da aie UAVem zrobic roadkill? i jeszcze a propo TS co malo jest serwerow ktore daja o nim info... znalazlem wczoraj The TS3 info is: ts34.gameservers.com port 9106 Our server is "Party's Paradise Trip-bute to }FLOYD{" We are the Pink Floyd Trip-bute clan. pogralem z jednym amerykancem, calkiem fajnie sie gra mozna podszlifowac angielski w mowie jednak ciezko mi sie przyzwyczaic zeby grac i gadac, rozprasza mnie to... Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 btw da aie UAVem zrobic roadkill? Tak, było w faktach i mitach BC2 Cytuj Link to post Share on other sites
KozaR177 0 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Kiedyś m95 helikopter zniszczyłem Tak długo w niego waliłem aż się rozleciał, a ze akurat miałem przy sobie szturmowca który poczęstował mnie skrzynką z ammo to było czym strzelać.Musimy się jakoś zgadać żeby pograć ekipą z benchmarka. Cytuj Link to post Share on other sites
sapphirephenix 0 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam was. A więc zacznę od mojego problemu. Kupiłem od kolegi BC2 i mam 2 problemy pierwszy to iż cały czas ten komunikat w grze wieloosobowej ze nie znaleziono "gry". Drugi ze jak gram Single to jakies białe tło mi się włącza co jakiś czas. Czy ktoś spotkał się z czyms takim? Wie jak rozwiazać moje problemy. Za pomoc rozdaje pochwały Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 ja bym przeinstalowal gre btw problem z resetowaniem sie ustawien medyka minal @KozaR177 trzeba bedzie :> Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXII 1 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Uwielbiam dzieci typu CAŁY WALONY NARÓD NIEMIECKI wygrywasz masz kicka jesteś lepszy masz kicka w konsekwencji bana na serwer bo - jesteś górą a oni tylko płaczą ( dziś z Matjasem... ) Ostatnio skończyłem dzień na fragu 1,6 dziś 1,46 jest ok... poniżej 1.0 nie schodzę Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Aha! Co do skypa to nie jest tak, ze polaczenie jest ciagle i slyszysz wszystko co sie dzieje u innych osob? A niech ktos gra na glosnikach - odglosy Twojej walki + odglosy walki kumpli ze skypa + rozmowy = masakra w sluchawkach W TS'ie jak w krotkofalowce naciskasz przycisk, gadasz, zwalniasz klawisz i mikrofon nie nadaje. Mozna tez wlaczyc wykrywanie glosu i wtedy ustawiasz ilosc dB od jakiej mikrofon transmituje glos. Wygoda uzytkowania, obciazenie sieci i kompa - wszystko przemawia za TSem Tak połączenie jest ciągłe co praktycznie w niczym nie przeszkadza... nawet jak ktoś gra na głośnikach to leci prośba o ściszenie i nie ma problemu Po za tym naciskanie przycisku aby mówić jest dla ciebie wygodne ? mnie szlag trafiał... ganiam w ferworze walki nagle chce coś powiedzieć i mam jeszcze szukać jakiegoś przycisku podczas gdy wali do mnie masa wrogów ? Wykrywanie głosu działa w miarę dobrze ale czasami ma niewyjaśnione problemy i przestaje działać Skype ma lepszą jakość rozmowy i nie wydaje mi się żeby jakoś mocno obciążał kompa, może dacie jakiś test/wykres z porównaniem skype do ts w tym zakresie. Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXII 1 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Kto będzie grał o 13:10?? ja będę tutaj jak zobaczę chętnych to na ts albo na skypa wejdę Cytuj Link to post Share on other sites
salata31 0 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Tak połączenie jest ciągłe co praktycznie w niczym nie przeszkadza... nawet jak ktoś gra na głośnikach to leci prośba o ściszenie i nie ma problemu Hmmm... A jak Ci żona/mama/dziewczyna wchodzi do pokoju to wyciagasz kabel od mikrofonu? Po za tym naciskanie przycisku aby mówić jest dla ciebie wygodne ? mnie szlag trafiał... ganiam w ferworze walki nagle chce coś powiedzieć i mam jeszcze szukać jakiegoś przycisku podczas gdy wali do mnie masa wrogów ?Kwestia przyzwyczajenia. Kiedy akurat do kogoś strzelam to reszta musi zaczekać Wlaczenie mikrofonu mam przyporzadkowane do lewego alta wiec nie ma problem nawet w ferworze walki. Skype ma lepszą jakość rozmowy i nie wydaje mi się żeby jakoś mocno obciążał kompa, może dacie jakiś test/wykres z porównaniem skype do ts w tym zakresie.Jakosc rozmow zalezy od kodekow i Twoich ustawien wiec TS oferuje napewno wiecej mozliwosci wyboru opcji ktore dostosuja przesylanie pakietow optymalnie dla Twojego lacza, choc niewatpliwie skype jakosc ma niezla Tak na szybko ciezko mi znalezc odpowiednie porownania (pozwolisz, ze poszukam pozniej), ale ot chocby cos takiego: http://www.brighthub.com/office/collabo ... 75044.aspx (eng) powinno nieco wyjasnic moje watpliwosci co do skypa PS - nie zaobserwoalem wspomnianego w artykule wylaczania serwerow czy niebezpieczenstw ze zlosliwym oprogramowaniem. Szczerze mowiac tracilem polaczenie tylko wtedy jak moja Vectra miala awarie Jesli jednak myslisz o graniu w BC2 nieco bardziej "globalnie" to instalacja TS'a jest koniecznoscia. Z osobistego doswiadczenia nie znam klanu, ktory korzysta ze skypa podczas rozgrywki Zapraszam do znajomych - Sali1983 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 To juz znasz, nasz klan korzysta z Skypa! Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Ehh... od jakichś 2 dni mam spadki fpsów które nie pojawiają się często, aczkolwiek przeszkadzają bo uniemożliwiają na chwilę całkowicie grę. Patrząc na ilośc fps we Frapsie wygląda to tak jakby rosły od 0 do normalnego poziomu 60-70. Może też macie z tym problem albo wiecie jak temu zaradzić? Konfiguracja komputera w profilu. Nie chcę robić reinstalacji bo wywaliłem niechcący instalkę i nie mam ochoty ściągać jej ponownie Cytuj Link to post Share on other sites
Dether 1 Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Ja ten problem mam już od jakiegoś czasu. Mniej więcej od ostatniego update. Komputer mam dużo gorszy od twojego. Idzie się przyzwyczaić chociaż czasem można się zdenerwować nieźle. Cytuj Link to post Share on other sites
salata31 0 Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 To juz znasz, nasz klan korzysta z Skypa! Wasz klan? Macie tu klan? To moze zorganizujemy male zawody klanowe? Albo kiedy macie treningi - moze udalo by sie dolaczyc i zagrac krociutka fun-war Z kim powinienem w Waszym klanie porozmawiac, zeby ustalic terminy? ... Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 ofiara dzisiejszego grindu: http://bfbcs.com/stats_pc/nozowniczek Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts