Skocz do zawartości

Recommended Posts

W BF3 denerwowało mnie, że czułość była inna przy bieganiu i celowaniu... Nie można było tego regulować.

Jako, że gram na 30,5cm/360* to podczas celowania czułość spada tak bardzo, że ta liczba zwiększała się do 50-60cm/360* co jest dla mnie okropieństwem i nie mogłem normalnie grać i celować.

Powinien być suwak do ustawiania czułości przy celowaniu oraz opcja ustawienia jej na równi z czułością strzelania z biodra.

W BF3 denerwowało mnie, że czułość była inna przy bieganiu i celowaniu... Nie można było tego regulować.

Jako, że gram na 30,5cm/360* to podczas celowania czułość spada tak bardzo, że ta liczba zwiększała się do 50-60cm/360* co jest dla mnie okropieństwem i nie mogłem normalnie grać i celować.

Powinien być suwak do ustawiania czułości przy celowaniu oraz opcja ustawienia jej na równi z czułością strzelania z biodra.

Czułość zmieniała się tylko z holo. RDS był taki sam jak z biodra co trochę dziwne było

Edytowane przez natsu

Shhhh...

Trza coś wyjaśnić.

1. Pan @Cacek93 najwyraźniej chce by z zoomem móc wykonać obrót z taką samą prędkością jak z biodra, da się to zrozumieć ale nie ma to absolutnie żadnego sensu na dłuższych dystansach imho. Źle dobrana czułość (zmniejszenie fova bez zmiany mnożnika) boli mnie bardziej niż to że między celowaniem a biodrem jest inna czułość, o to chodzi, celowanie ma dać większą precyzję, to nie są czasy CSa gdzie walenie bani przez pół mapy z hipa było normą, teraz mamy wannabe simuloltory.

W najlepszym interesie devów jest to, by każdy zoom dawał ten sam ruch o x pikseli, nie x stopni.

2. @Natsu, od strony technicznej.

Każdy celownik w BF3 miał własny przelicznik czułości na FOV, jak dobrze pamiętam, FOV RDSa był równy bodajże 40 stopni, z prędkością 0.5 (mnożnik był bodajże 80), holo, odstając od tej podstawy, miało FOV równy 32 stopni, z ratio równym 1 (prędkość 0.32), przez to działa wolniej, ta sama przypadłość męczy ruską lunetę x7, reszta lunet ma ratio w okolicach ~0.47 (9.9FOV, 0.21 mnożnika czułości).

tl;dr

x7 ma za dużą czułość, holo ma za małą.

Edytowane przez Mofixil

da się to zrozumieć ale nie ma to absolutnie żadnego sensu na dłuższych dystansach imho

Przy 30cm/360* strzela mi się dobrze na każdym dystansie i nie chce tego zmieniać, ponieważ grając na tej samej czułości można się "wyuczyć" odruchów i przy ruchu ręką wiesz gdzie wycelujesz zanim to zrobisz, o to w tym chodzi.

teraz mamy wannabe simuloltory.

Symulator to ARMA, a nie Battlefield, po prostu próbują dać namiastkę realizmu, w taki sposób, aby widowiskowość i dynami gry nie ucierpiała.

W najlepszym interesie devów jest to, by każdy zoom dawał ten sam ruch o x pikseli, nie x stopni.

Dev czyli? :P Bo nie wiem czy dobrze myślę, co to jest...

Moim zdaniem w FPS'ach przelicznik po pikselach nie ma sensu, ponieważ poruszamy się właśnie o kąt. Zmiana rozdzielczości w tym wypadku powoduje także zmianę czułości %-)

Mam problem z BF4, mam i5 2500k, GeForce GTX 560, 4GB RAM, i tnie mi nawet na LOW, czy to jest błąd który zostanie naprawiony przez łatki czy z moim kompem jest coś nie tak .?

Zainstaluj najnowsze sterowniki ze strony nvidia.pl

Edytowane przez elvismt
Symulator to ARMA, a nie Battlefield, po prostu próbują dać namiastkę realizmu, w taki sposób, aby widowiskowość i dynami gry nie ucierpiała.

Dev czyli? :P Bo nie wiem czy dobrze myślę, co to jest...

Moim zdaniem w FPS'ach przelicznik po pikselach nie ma sensu, ponieważ poruszamy się właśnie o kąt. Zmiana rozdzielczości w tym wypadku powoduje także zmianę czułości %-)

1. Wannabe simuLOLtor.

2. Deweloper.

Przelicznik po kącie dawałby radę na krótszych dystansach, na dalekich nie ma racji bytu.

jakby ktoś ciekaw jeszcze nie dostałem swojej kopiia bf4 :) również żadnej odpowiedzi czy paczka wysłana, dlaczego jeszcze nie doszła. widzę też że osoby które zamawiają w drugiej aukcji po tej preorderowskiej dostają już swoje egzemplarze. no nic poczekam bo jestem cierpliwy, ale to było moje pierwsze i ostatnie zamówienie w Komputroniku.

Gdyby tak było, to po zmianie rozdzielczości zmieniałaby się czułość. Nie zaobserwowałem tego w żadnej grze FPS, w którą grałem.

Przyznaję, że skrót myślowy z "per piksel" jest średnio na miejscu, tak samo jak nie na miejscu jest ustalony z góry kąt obrotu.

W którą stronę to więc działa?

@Up

2500K+GTX770, gra co chwilę przycina jak szalona, jedynie grywalne są serwery z <20 graczy.

Nawet nie próbujcie mi wcisnąć przesiadki z Win7 na Win8 NSA Edition.