MoonWalk 159 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam. Otóż mam taki problem z telefonem, że cały czas wariuje mu USB, że jest niby podłączony. Zaczęło sie w momencie, gdy padł, chciałem go naładować i przez pewien czas nie wykrywał ładowarki, ale się naładował. Jak go właczyłem zaczęło się dziać... -.- Po prostu ciągle wibrował i właczał sie tryb USB. Wyłaczyłem go, to sam sie włączył... Musiałem baterię wyjąć. Jednak gdy jest podłączony do USB czy ładowarki, działa normalnie... Z tego co zdążyłem się na razie zorientować, jest to ponoć wina zwarcia jakiegoś między wejsciem USB i płytą główna telefonu, najczęściej spowodowana zalaniem. Ja go nie zalałem, aczkolwiek wcześniej w ten sam dzień słuchałem muzyki w łazience i może para go załatwiła? Chodzi mi tylko o to, że jak podłączam go do USB to go komputer nie moze wykryć. A mam tam kilka tysięcy zdjęć, których nie chciałem stracić. Jak je odzyskać, żeby nie usunęli mi ich podczas naprawy na gwarancji? Jak to zrobić, gdy nei działa USB? Wszystko zapisane jest na pamieci telefonu, więc może spróbować kupić kartę SD i przegrać na nią? (da sie to zrobic w obrębie telefonu, prawda?) Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Wyglada na zalanie ewentualnie zawilgocenie. W docku nie masz zadnego syfu? Z poziomu telefonu dasz rade skopiowac zdjecia na karte pamieci. Gorzej jak na gwarancji uznaja zalanie.. To jest regenersis wrzuc go do ryzu na pare dni, moze cos zdziala. Edytowane 11 Marca 2013 przez Sony156 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Połoze go na razie na kaloryfer na noc. ALe ja tam nic im o zalaniu czy nawet parze słówka nie pisnę xD Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 w srodku sa czujniki wilgoci, to ze nie pisniesz slowka nic ni znaczy. zreszta regenersis potrafilo samemu zalac telefon i odmowic gwarancji Na kaloryfer bym go nie kladl, wylaczyc telefon wyjac baterie i polozyc w pokojowej temp. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Orange takze korzysta z usług regenersis? Zawsze można powiedzieć, że czujniki wilgoci też sie popsuły xD Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 takze korzysta z uslug regenersisa Oni chyba nawet apple "obsluguja" xD Czujniki tez sie psuja, zawsze mozesz probowac im kit wcisnac. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 No właśnie... W sumie od pary tak trochę głupio, ten telefon nieraz miał dużo więcej kontaktu z wodą niż tym razem i działał... Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ja uzywalem s2 w wannie, kilka cm nad woda i to nie raz, lazienka cala zaparowana i nie mialem zadnego problemu, tak samo uzywam ajfona. Widocznie przypadek, moze to jednak nie od zalania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Tak jak towarzysze wyżej. Najprawdopodobniej masz zalany port. Mój kolega miał to samo a w serwisie powiedzieli, że zalany miał telefon co wskazywały tzw. Czujniki a bardziej kawałki materiału, które po starciu z wodą przebarwiają się na kolor bodajże czerwony. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 spróbój softa wymienić i tyle - czasem pomaga. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 komputer mu go nie wykrywa.. Lepiej niech nic nie kombinuje z softem, na odinie mu sie rozlaczy i bedzie mial ladna skrobaczke.. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
p.kovalsky 4 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ja sam posiadam SII i powiem ci że u mnie był to problem płyty głównej i mikro usb. Wejście to jest wciąż odsłonięte w tym modelu ja po ostatnich wakacjach w Gdyni po sporym deszczu też zawilgociłem ten styk oddałem phona na gwarancji no ale jak to bywa wykryli śladowe ilości wody na p. głównej ale fuksem udało mi się wywalczyć naprawę SII wymienili płytę główna i styk usb i wszystko działa już jak należy. Soft nie ma tu różnicy, na początku też wgrywałem inny ale to nic nie dawało, a po 2 styk ten bardzo się "luzuje" po 2 latach użytkowania styk ładowarki tak mi się wyhuśtał że luz na styku był większy niż nie powiem co potrafiła mi się wypinać ładowarka po lekkim ruszeniu kabla od telefonu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 A zastanawiam sie jeszcze nad jednym. Bo potrzebuję sobie kupić kartę sd, żeby teraz wszystko przegrać, a dawno takowych nie używałem... Czym się różni zwykły MicroSD od SDHC? Będzie ta SDHC pasować do S dwójki, bo teraz wszystkie takie są? Sry, że zadaje pewnie głupie pytania, ale nawet nie bardzo mam chęć szukania tego po necie, a Wy tu zawsze tacy pomocni Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 SDHC różni się jedynie szybkością transferu, którego i tak nigdy nie wykorzystasz. Po za tym dzisiaj wszystkie karty powyżej 4GB to SDHC więc wybór oczywisty. Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Okej, dzięki Jak przenieść pliki z pamięci telefonu na sd? Bo nie wiem, jak to zrobić ;< Próbowałem w opcjach, ale nie wiem, gdzie to znaleźć... Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Ściągasz sobie jakiś program to przeglądania plików i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 ? Rozumiem, że chodzi o coś z androida... Nie da sie tego po prostu przenieść z pamiecie telefonu na sd? A jeżeli rzeczywiscie jest potrzbna jakaś aplikacja, to jaką pobrać? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 SolidExplorer, ES File Explorer, Astro, cokolwiek Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Nie wiem czemu, ale w ogóle nie chce mi działać na telefonie Play Google Edit: Działa, juz nieważne... One nie są płatne? Bo wyskakuje okienko "za[łać" A Solida jakos nie mogę zainstalować. Nie wiem o co chodzi. Klikam zainstaluj i nic. Edytowane 14 Marca 2013 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Damian1998 12 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 jak ci nie działa? Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Okej, juz jest. Niepotrzebnie ściągałem, bo teraz się kapnąłem, że mam Polaris Office na telefonie i też sie da przenieść tym Cytuj Link to post Share on other sites
Damian1998 12 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 i pamietaj nie zawsze trzeba z google play są też strony producenta i też tam można Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) Przyjęli telefon bez problemu, naprawili także bez problemu. Wgrali nowszy soft, nie usunęli zawartości dysku. + dla Orange P.s. Mała anegdotka - tak ostrożnie i skrupulatnie przegrywałem wszystkie zdjęcia ze starego telefonu i inne pliki, które i tak zostały, a zapomniałem o tym, że w trakcie użytkowania zmieniałem kartę i straciłem wszystkie numery... Mądrość -.- Dobrze, że starej karty nie wyrzuciłem i mogłem przegrać z niej część kontaktów, chociaż i tak straty były. Mądry Polak po szkodzie <3 Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc! Edytowane 27 Marca 2013 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Przecież kontakty możesz wyeksportować na konto Google - zawsze się przywrócą Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 O koncie google na tym telefonie to ja wolę nie wspominać Teraz wszystko jest okej, przeżyję jakoś te kilkanaście numerów, które uzbierałem w ciągu pół roku. A pozwolę sobie od razu zapytać... Bo jest to strasznie uciążliwe... Czy w tym telefonie serio nie da ustawić się losowego odtwarzania muzyki? Jest to dla mnie co najmniej śmieszne... Moze jest jakaś aplikacja, która to umożliwia? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts