torture 107 Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Ten zasilacz jest ok. Ale jak pisałem gdzieś wyżej - dorzuc parę groszy do wersji 80plus. Link to post Share on other sites
marush 0 Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ok, bardzo wam wszystkim dziękuje za pomoc przy wyborze sprzętu. Sam nie dałbym rady, a po drugie trochę się też nauczyłem. Na koniec mam jeszcze prośbę o takie luźne uwagi dotyczące samego kupowania pojedynczych części. Nigdy nie kupowałem nic w taki sposób (poza pendrive'ami za grosze), więc boje się trochę, że mogą mi np. wcisnąć używany sprzęt prosto z serwisu. Proline ma opnie w sumie różne (co prawda mój odział takich rzeczy podobno nie robi, no ale jednak). Myślę, że taki sprzedawca z pewnością po kilku sekundach się zorientuje, że ma do czynienia żółtodziobem. No więc jaką mogę mieć pewność, że część jest nowa i czy można to jakoś sprawdzić? Przypuszczam, że nie ale może są pewne oznaki, które mogą wskazywać, że to może być używane? Czy pudełko od procesora/karty graficznej/płyty głównej/zasilacza musi być jakoś zaklejone? Czy dysk twardy albo pamięć RAM muszą jakoś "wyglądać"? Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Nowa to nowa, nowe pudełko, nowa folia w która jest zapakowana płyta (chyba, że testowali). Nie ma kurzu, to raczej nówka. To samo z resztą. Opakowanie procesora powinno być zaklejone taśmą. Najlepiej to obejść zamawiając przez Internet Poza tym, nie zakładaj, że od razu wcisną gó**o - ma być to co masz tutaj na liście i tyle. Trzymaj się tej listy - nie daj się przekabacić na coś innego. Ewentualnie skonsultuj to z nami, jeżeli nie będziesz pewny. Czasem niby proponują porównywalną grafikę czy coś, a potem się okazuje, że to wyjec jakiś. Nawet jakby np. płyta była jakaś poserwisowa (w co nie wierzę), to ma być działająca i z gwarancją Link to post Share on other sites
Recommended Posts