Skocz do zawartości

Proszę o ocenę zestawu

Recommended Posts

Ok, bardzo wam wszystkim dziękuje za pomoc przy wyborze sprzętu. Sam nie dałbym rady, a po drugie trochę się też nauczyłem. Na koniec mam jeszcze prośbę o takie luźne uwagi dotyczące samego kupowania pojedynczych części. Nigdy nie kupowałem nic w taki sposób (poza pendrive'ami za grosze), więc boje się trochę, że mogą mi np. wcisnąć używany sprzęt prosto z serwisu. Proline ma opnie w sumie różne (co prawda mój odział takich rzeczy podobno nie robi, no ale jednak). Myślę, że taki sprzedawca z pewnością po kilku sekundach się zorientuje, że ma do czynienia żółtodziobem. No więc jaką mogę mieć pewność, że część jest nowa i czy można to jakoś sprawdzić? Przypuszczam, że nie ale może są pewne oznaki, które mogą wskazywać, że to może być używane? Czy pudełko od procesora/karty graficznej/płyty głównej/zasilacza musi być jakoś zaklejone? Czy dysk twardy albo pamięć RAM muszą jakoś "wyglądać"?

Nowa to nowa, nowe pudełko, nowa folia w która jest zapakowana płyta (chyba, że testowali). Nie ma kurzu, to raczej nówka. To samo z resztą. Opakowanie procesora powinno być zaklejone taśmą. Najlepiej to obejść zamawiając przez Internet :) Poza tym, nie zakładaj, że od razu wcisną gó**o - ma być to co masz tutaj na liście i tyle. Trzymaj się tej listy - nie daj się przekabacić na coś innego. Ewentualnie skonsultuj to z nami, jeżeli nie będziesz pewny. Czasem niby proponują porównywalną grafikę czy coś, a potem się okazuje, że to wyjec jakiś. Nawet jakby np. płyta była jakaś poserwisowa (w co nie wierzę), to ma być działająca i z gwarancją :D

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...