Cramloth 0 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam,mam problem z odpaleniem komputera na platformie intel s775.Po wciśnięciu "powera" wentylator od zasilacza i procesora pracuje, natomiast nie ma obrazu ani piknięcia głośniczka.Podłączyłem markowy zasilacz, podłączyłem od nowa procesor, wyjąłem wszystkie komponenty i nadal to samo. Co dziwne brak jakiegokolwiek dźwięku speakera...Co może być problemem?Licze na Waszą pomocPozdrawiam,Cramloth Cytuj Link to post Share on other sites
macireks 57 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A wentylator na karcie graficznej ? Dziala czy nie ? Ile masz kostek Ram-u ? Cytuj Link to post Share on other sites
Cramloth 0 Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Tak, wentylator GPU działa2 kostki po 2gB, ddr2 -> wyciągnąłem je i 0 piszczenia Cytuj Link to post Share on other sites
manfred86 109 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 obstawiam płytę. zarówno przy grafie jak i przy RAMie powinno cokolwiek "pikać" Cytuj Link to post Share on other sites
Cramloth 0 Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Można w takim razie wykluczyć uszkodzenie CPU? Miałem kiedyś podobny przypadek przy złym zamontowaniu Cytuj Link to post Share on other sites
manfred86 109 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 w sumie jak kiedyś spaliłem procesor to też wszystko się załączało ale nie startował nawet BIOS i żadnych dźwięków PC nie wydawał. Ciężko stwierdzić. Dobrze nałożyłeś pastę na procesor? Cytuj Link to post Share on other sites
Cramloth 0 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Tak, pastę po sprawdzeniu nałożyłem dobrze, można jakoś zauważyć czy procesor jest spalony?Dodam, że przed totalną usterką pojawiały się BSODy podczas grania Cytuj Link to post Share on other sites
dziku91 0 Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Popatrz na kondensatory na płycie czy nie są popuchnięte. Miałem taki przypadek to wyszło że płyta kopnęła w kalendarz. Cytuj Link to post Share on other sites
Cramloth 0 Napisano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kondensatory okej, wyglądają normalnie. Ciężka sprawa... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts