domas 0 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam, z racji tego że ostatnie słuchwaki się połamały potrzebuję słuchawek do kwoty 400zł. Ich głównym przeznaczeniem będą gry FPS ( BF3,CS:Source,CS:GO itp) no i w mniejszym stopniu muzyka metal/rock. Od słuchawek wymagam dobrej jakości wykonania , solidności. Budowa muszli słuchawki najlepiej zamknięta, choć otwarte konstrukcje też zostaną wzięte po uwagę. Chciałbym również żeby miały w miarę dobre pozycjonowanie dzwięku, no i oczywiście jego jakość też musi być dobra. Z tego co się zorientowałem to przedstawiam takie propozycje: 1. Steel Series Siberia V2 2. Corsair Vengeance 1500 3. Sennheiser PC 330 G4ame Pytanie może troche z innej beczki, jak w.w słuchawki mają się do Roccat Kave - ostatnio użytkowane.\ Z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A muszą być z wbudowanym mikrofonem? Cytuj Link to post Share on other sites
domas 0 Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Oh , zapomniałem dodać, mikrofon obowiązkowy. Było to dla mnie tak oczywiste że zapomniałem napisać. Sory. Ale z drugiej strony to opcję słuchawki + mikrofon w kwocie do 400zł też bym chętnie zobaczył. Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 http://www.techfanatyk.net/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/ ? Cytuj Link to post Share on other sites
domas 0 Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) No to dałeś mi większą misję teraz. Po przeczytaniu stwierdzam że na integrze będzie szkoda słuchawek, teraz trzeba pomyśleć nad kartą dźwiękową i wybrać konfiguracje słuchawek jakie bym chciał- słuchawki+mikrofon, słuchawki z mikrofonem, typ muszli słuchawki. Zmajstrowałem sobie taką propozycje : Pionieer SE-A1000 + zalman ZM-MIC1 + Asus Xonar D1 I teraz pytanie czy ta dzwiękówka wykorzysta w pełni te słuchawki ? Edytowane 9 Marca 2013 przez domas Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A ile masz gotówki? Karta na USB czy do peceta? Będziesz do niej podpinał tylko słuchawki czy np. głośniki 5.1? Cytuj Link to post Share on other sites
domas 0 Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Aktualnie z gotówką po przeliczeniu mojej propozycji wychodzi koło 600zł - i to jest już kwota nie do przekroczenia. Podłączenie karty na PCI. Do karty będą podpinane czasami głośniki 5.1 w zależności od tego co będę robił na komputerze. Edytowane 9 Marca 2013 przez domas Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Najlepiej używane Asus Xonar Essence. Cytuj Link to post Share on other sites
domas 0 Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Aktualnie nie ma na allegro, co nie zmienia faktu że jednak wolałbym kartę nową. Super audiofilem nie jestem, chce tylko aby karta dała radę słuchawką. Jakieś propozycje ? Wracając do pionieerów to na innych forach piszą że słuchawki nie przylegają dobrze do głowy , zsuwają sie. Teraz nie wiem czy pozostać przy nich czy szukac innych , może coś z AKG albo Sennhaiser ? Edytowane 9 Marca 2013 przez domas Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Z nowych kart to np. Audiotrak Prodigy - http://www.skapiec.pl/site/cat/5/comp/3529009#from1215 Cytuj Link to post Share on other sites
domas 0 Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Nie dam 360zł za karte a za słuchawki 300 bo to jest bez sensu. Karta dzwiekowa zostaje taka jaką wybrałem- albo podobna w tej cenie, ale tu prosze o inne propozycje. Teraz szukam słuchawek do 300zł , max 350. Jest jeszcze jedna opcja, a mianowicie, kupno Sennhaiser PX 360 + mikrofon zalmana, a na karte muzyczną dozbierać. Tylko że nie mogłem znaleść nigdzie testów tych słuchawek. Edytowane 9 Marca 2013 przez domas Cytuj Link to post Share on other sites
Grzechuboss 143 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 SE-A1000 najlepiej przymierzyć przed zakupem, bo nie na każdej głowie dobrze leżą ( u mnie trzymały się niepewnie). Te słuchawki dobrze zgrywają się z ciepłymi kartami, u mnie była to X-Fi Xtreme Gamer. Fiio E10 też byłby do nich dobry. Neutralny Xonar D1 także da radę, ale synergia nie będzie tak fajna jak przy ciepłych kartach. Zobacz jeszcze na słuchawki dla graczy QPAD QH-90: recenzja. Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Jak SE-A1000 to tylko FiiO E10... Cytuj Link to post Share on other sites
domas 0 Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) Aktualnie jestem zdecydowany na AKG K242 HD . Potrzebuję do nich wzmacniacza słuchawkowego do 300zł . Narazie padło na FiiO E11 2, jest lepsza propozycja ? Edytowane 10 Marca 2013 przez domas Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 da radę napędzić.Nie są to jakieś wymagające słuchawki. Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Tylko E11 nie podłączysz do komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts