erroreq 25 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Witam dzisiaj próbowałem podkręcać mój procesor wg tego poradnika, który jest przypięty na górze, niestety wywalało windowsa i dałem sobie spokój. Teraz mam problem tego typu, że po zresetowaniu biosu, w Windowsie cały czas na rdzeniach mam 1400MHz. Po podkręceniu w AMD Vision Engine Control Center do 3800MHz, wszystkie rdzenie chodzą właśnie na tej częstotliwości, jedynie 1 rdzeń czasem zwalnia do 1400. płyta główna to http://www.asus.com/Motherboard/M5A78LM_LX_V2/ zasilacz spokojnie wszystko uciągnie. Mam podłączony miernik który pokazuje chwilowe zużycie energii w watach, i mimo że wszystkie rdzenie teoretycznie chodzą na tych 3800MHz to zużycie wynosi ok 110W. Wcześniej wszystkie rdzenie taktowane były w sposób dynamiczny-w zależności od potrzeb. Ma ktoś jakiś pomysł co zepsułem? sprawdzam wszystko programem Core Temp Wymyśliłem. w tymże programie którym podkręcałem, ustawiło się żeby procesor taktowany był tylko w tym zakresie częstotliwości- 1400-1400. Przepraszam za założenie tematu i prosiłbym admina o usunięcie go. Edytowane 8 Marca 2013 przez erroreq Cytuj Link to post Share on other sites
kaczaj25 24 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 powyłaczaj oszczedzanie energii, CNQ, C1, C6 i bedzie ok Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts