Skocz do zawartości

Pytanie.

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Artemowski,

Recommended Posts

Witam po raz kolejny zmodernizowałem stary komputer i poszukuje do niego zasilacza i grafiki

mam na oku XFX 450W I Gigabyte GTX 560 TI

Procek I5 2300 Z tamtego PC

Płyta H61M-S2V-B3

Itd. czy zasilacz wystarczy.

Nie ma się co kierować upodobaniami typu Radeon vs Nvidia, tylko brać to co jest najwydajniejsze w danej cenie. 

Weź tego 7850 od Sapphire, bo 560Ti nie ma do niego nawet startu.

Zarówno u Nvidii jak i AMD można trafić na bubla i nie ma na to reguły, od tego jest gwarancja.

Fortrony to dobre zasilacze, ale podany przez ciebie XFX to również bardzo dobry wybór.

Edytowane przez Artemowski

Zasiłka za 100 zł + GTX 660 i masz wydajniej, niż na radku 7850. ;)

A jaki porządny zasilacz pan mądraliński kupi za 100zł...? 4 letniego Chefteca 450 z Allegro? Nie bądźmy śmieszni, a i GTX 660 wcale nie jest jakoś bardzo ponad HD 7850, zwłaszcza że ten drugi znacznie lepiej reaguje na OC.

Podobno na tym radeonie występują mikroprzycięcia czy to przeszkadza ? mniej więcej ile bym miał FPS w stalkerze clear sky z modem complete ?

FPS to ci nikt nie powie, musisz w necie znaleźć jakąś tabelkę z testem. Mikro-przycięcia na AMD to bajka wymyślona przez sympatyków marki GeForce.

A jaki porządny zasilacz pan mądraliński kupi za 100zł...? 4 letniego Chefteca 450 z Allegro? Nie bądźmy śmieszni, a i GTX 660 wcale nie jest jakoś bardzo ponad HD 7850, zwłaszcza że ten drugi znacznie lepiej reaguje na OC.

be quiet Straight Power E5-450w, miałem też drugiego 550w, podczas burzy poradził sobie bez problemu z przepięciem, a radiówka i wieża sie spaliły.

Edytowane przez breed

be quiet Straight Power E5-450w, miałem też drugiego 550w, podczas burzy poradził sobie bez problemu z przepięciem, a radiówka i wieża sie spaliły.

Model już nieprodukowany, w czasach swojej dostępności kosztował ~300zł, gdzie widziałeś go za 100 - nie wiem. 

Model już nieprodukowany, w czasach swojej dostępności kosztował ~300zł, gdzie widziałeś go za 100 - nie wiem. 

Ja go mam za 100 z małym przebiegiem, ale autor podsumował, ze to syf z porównaniem do XFX 450, to ja rezygnuje z dalszej dyskusji z nim na temat zasilaczy. Pozdrawiam

Edytowane przez breed

Wpychasz NA SIŁĘ (i łamiąc przy tym regulamin) komuś swój towar, który chcesz mówiąc kolokwialnie OPCHNĄĆ (bo nie udzieliłeś żadnej innej informacji, która by nie łączyła się z twoją ofertą). E5 była serią budżetową i tego nie zmienisz, na dodatek wcale nie pozbawioną wad (dowód: http://www.bjorn3d.com/2006/11/be-quiet-straightpower-450w-600w/#.UTqM8Hy-lQ0). W 2006r. były to parametry dobre, ale obecnie mamy rok 2013... a twój zasilacz minimum 3-4 lata pracy za sobą (bo tak jakoś zniknęły ze sklepów). Licząc tak zwaną degradację i sam fakt że zmieniają się standardy ten zasilacz to już w chwili obecnej szrot w porównaniu z takim XFX Core.

Jak masz jakieś wątpliwości co do TPN od Antec http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story4&reid=140

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania, jakbys pomyśał, to byś sie spytał ile ten zasilacz ma przepracowane, napisze Ci około miesiąc ciagłej pracy. E5 seria budżetowa ? W 2008 r za 550W płaciłem 340 zł i to jest budzetówka, z porównaniem do dzsiejszych zasilaczy za 200 zł ? Wersja E9 450W kosztuje 300 zł.

Więc zastanów się jeszcze raz nad tym co piszesz, bo narzucasz komus kłamstwa.

Be Quiet to szrot, który uratował komputer przed spaleniem podczas burzy i nadal działał, a wieża i radiówka poszły do kosza. EOT, bo z takim ekspertem nie mam ochoty rozmawiać.

Edytowane przez breed