Skocz do zawartości

Crysis 3 i oficjalna zmiana języka

Recommended Posts

Z tego co widziałem temat ten nie był do tej pory poruszany, spotkałem się za to z dziesiątkami petycji do EA o to by "oficjalnie" zmienić język z polskiego na angielski ze względu na "średniej" jakości dubbing.

Crysisa 3 kupiłem na platformie Origin w cyfrowej edycji specjalnej, zawierającej dodatkowo C1 i C2 ME. Menadżer pobierania pozwalał na wybranie języka angielskiego - więc wybrałem angielski... Po  instalacji okazało się, że zamiast C3 CES zainstalował się C3 Hunter Edition w polskiej wersji językowej (temat znany dla EA) wraz z całym dodatkowym kontentem. Po angielsku był tylko dostęp do ścieżki dźwiękowej.

Co zrobić by uzyskać dubbing angielski bez konieczności ściągania pirackich treści?

Kontaktujemy się z działem pomocy EA:

https://help.ea.com/contact-us

podajemy numer zamówienia i prosimy o dodanie języka angielskiego ze względu na fakt, że instalator gry umożliwiał pobranie gry w języku angielskim a po instalacji gra jest w języku polskim a nie tak jak chcieliśmy, angielskim.

po 2 dniach dodali mi dodatkowo Crysisa 1, którego "zapomnieli" dodać w ramach zamówienia, po 2 kolejnych dniach i 1 przypomnieniu zaktualizowano mi C3 do wersji międzynarodowej!

C3 sam sobie dociągnął wszystkie dodatkowe ścieżki, nie tylko angielską, ale też czeską, turecką itd.

Tak jakby nie szło od początku umożliwić graczom jaki chcą język i z jakim chcą grać...

Druga kwestia - sama aktualizacja gry w Origin nie pomogła i trzeba było ręcznie zmienić kilka wpisów w rejestrze.

1. W katalogu Crysis 3 zmieniamy treść pliku system za pomocą notatnika z:

crysis3

sys_game_folder=c3
sys_user_folder=Crysis3
sys_languages=russian,polish
g_language=polish

na :

crysis3

sys_game_folder=c3
sys_user_folder=Crysis3
sys_languages=russian,polish,english
g_language=english

2. Następnie wchodzimy do rejestru (regedit) i zmieniamy pozycję w katalogu:

KEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Wow6432Node \ Crytek \ Crysis 3

w nazwie Locale zmieniamy z pl_PL na en_US

w nazwie GDFBinary z <ścieżka dostępu>\GDFBinary_pl_PL.dll na:

<ścieżka dostępu>\GDFBinary_en_US.dll

i załatwione! Psychol w końcu mówi pięknym brytyjskim !

w podobny sposób możemy zmienić sobie dubbing na francuski, hiszpański, niemiecki, turecki czy czeski, dostępne opcje to:

chineset, czech, english, french, german, italian, polish, russian, spanish, turkish

PS Żeby było zabawniej, Tomb Raider zamówiony w języku polskim uruchomił się ... w języku angielskim z polskimi napisami, zmieniłem na język polski po czym dośc szybko wracałem do oryginał który jest jednak dużu lepiej "zagrany"....

Edytowane przez voltaire78
  • 11 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Temat trochę stary, ale napotkałem się na ten sam problem. Mianowicie kupiłem wersję pudełkową i nie za bardzo wiem jak pobrać wersję angielską.

BTW czy Origin w wersji polskiej będzie pytał w jakim języku chcę mieć gry zainstalowane? Mówię o wersjach cyfrowych, bo mam teraz po angielsku i chciałbym mieć gry również po ang.

Pewnie że im się coś stanie przecież ich polityka jest tak poje*ana razem z tymi dlc ich, dobrze że teraz praktycznie wszystkie gry wydają na steam, origin w porównaniu do steama jest tragiczny,
Ostatnio jakiś koleś rozkodował pliki gry Titanfalla i znalazł tam cztery nowe tryby gry które mamy ściągnięte na dysku wraz z grą i będą najprawdopodobniej zawartością jakiegoś dlc i nie są jeszcze udostępnione ale pobrane je mamy.

I mądre to jest ?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...