KtosCos 92 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Szybami w meblach trząsł, a nie meblami Te wszystkie bass testy robiły swoje Ja swoje x-530 kupiłem za 200 nówki, sprzedałem po dwóch latach za 110 Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ja swoje X-540 kupiłem za 220zł gdzie po kilku miesiącach widziałem je po 480 w saturnie a było to ja wiem z 4-5lat temu. I co by nie mówić jak podkręcę pilocikiem na ponad połowę to drżało biureczko może dla tego że subwoofer stoi u mnie pod biurkiem. Mimo to mam wrażenie żę teraz na realteku mam słabszy bas, ale to może tylko złudzenie/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Nie ma sie czym w tych głośnikach zachwycać. Sam mam Logitech X-210 i słyszałem te X-230. Zakupione w 2006r. tedy mi się to wydawało w miarę bo wcześniej miałem jakies pierdziawki 2.0 za ok. 30 PLN. Ale fakt jest taki, ze to sprzęt przebasowiony. Traci niektóre dźwięki, więc w muzyce wypada blado. Powiedzmy, że w grach typu "rozpirducha" ujdzie, bo tego basu trochę tam jest i się przyda. Mam wieżę składankę z drugiej połowy lat 80. i brzmi to bardziej naturalnie. Teraz już 2011r. korzysta ze słuchawek Sennheisera HD 201. Koszt zakupu to 65PLN a więc ponad dwuktornie mniejszy niż tych głośników a dźwięk jest o niebo lepszy. Dodam też, ze jakiejś ronicy w dźwiękach na X-210 nie słyszałem między integrą, Audigy, X-Fi a na słuchawkach różnica jest na korzyśc zenętrznych dźwiękówek. Sprzęt u mnie leżakuje i jest raz na jakiś czas wykorzystywany jako nagłośnienie grilla W końcu coś tam pyka a pijanym ludziom nie będzie to pykanie rzeszkadzało Zaletą takich gloosniczków jest to, ze można tanio uzyskac dźwięk 5.1 ale nie mam jak tego ustawić więć lipa Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja swoje X-540 kupiłem za 220zł gdzie po kilku miesiącach widziałem je po 480 w saturnie a było to ja wiem z 4-5lat temu. I co by nie mówić jak podkręcę pilocikiem na ponad połowę to drżało biureczko może dla tego że subwoofer stoi u mnie pod biurkiem. Mimo to mam wrażenie żę teraz na realteku mam słabszy bas, ale to może tylko złudzenie/ Miałem identyczną sytuację, X540 za 208 zł kupione a potem pod 500 kosztowały. Za taką cenę to się opłacało. I dalej grają po tych wszystkich latach Ja przeszedłem z integry Realteka która jakoś tam grała na integrę VIA która słyszalnie gra słabiej i teraz muszę kupić jakiąś dźwiękówkę którą już dawno miałem w planach ale jakoś nigdy nie wychodziło Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 No ja za jakiś miesiąc dwa będę się zaopatrywał w Creative X-FI TITANIUM HD, i mam nadzieję że różnica będzie zauważalna na X-540 jak i na aurvanach po recablingu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 na aurvanach owszem, ale na x-540 na duże zmiany bym nie liczył. Ja obecnie przeżyłem szok z moimi x-530, Przez około miesiąc korzystałem prawie ekskluzywnie z nowych słuchawek Superlux Hd-681. Potem jak podłączyłem spowrotem x-530 to myślałem że się zepsuły bo dźwięk wydaje mi się przytłumiony i zniekształcony.. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 mam nadzieję że różnica będzie zauważalna na X-540 Tia, w szczególności biorąc pod uwagę że Titanium HD to karta stereo.... Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 dodajmy, to że ta karta to taki trochę dzwiękowy muł dla wielu osób. W dodatku z calami zgrywać to się nie będzie za bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Dlatego ma podstawki DIP8 żeby można było trochę dźwięk ożywić. Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) kartę nie kupuję pod głośniki tylko pod słuchawki i technologię jaką ma w sobie bo to jedyna karta która obsługuje EAX HD 5.0. A A w nowych gierkach to się przyda. Edit Z tych co znam ofc. Edytowane 9 Września 2013 przez Po1nter Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 przecież EAX już padł kilka lat temu...a ludzie w dalszym ciągu o tym wspominają ,nic tylko pogratulować marketingu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 najpierw mówisz że masz nadzieje że różnica będzie zauważalna na X-540 i aurvanach , a potem piszesz że karta będzie pod słuchawki tylko. albo albo ; d Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 9 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Po1nter = zaczytany mitoman. Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 (edytowane) No może źle się wyraziłem, głównie pod słuchawki ale mam zamiar podłączyć też głośniki. Głównie przez fakt że na realteku, przycisk matrix nie działa tak jak powinien. Tzn dość często korzystałem z jego funkcji na starym kompie jak miałem audigy, i działało jak należy. A obecnie jak go włączam to osoby z którymi rozmawiam tłumi bardzo mocno przez co są kompletnie nie słyszalne. http://www.audiofanatyk.pl/polecane-komputerowe-karty-dzwiekowe/ Tym się kierowałem, najwidoczniej to było błędem. Oczywiście nie wiem czy będzie działało, ale i tak muszę kupić kartę dźwiękową na PCI-E bo nie mam zwykłego PCI, a jak pisałem wcześniej nie chce zewnętrznego DACa. Opcją jest jeszcze Ausus Xonar DX. Edytowane 10 Września 2013 przez Po1nter Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_EAX_support - tu masz ogólnie mały pogląd w jakich grach(trzech) mógłbyś wykorzystać najnowszy EAX. Generalnie najnowsze gierki bardziej korzystaja z autorskich rozwiązań Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 O Mass Effect to warto A tak na poważnie spodziewałem się czegoś innego jednak. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Koleś jest moim idolem w tym momencie!!! http://www.youtube.com/watch?v=kHcG6NM89xk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
nokia 0 Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Nie za bardzo rozumiem - naprawił głośnik stukając w niego od góry? Cytuj Link to post Share on other sites
bosiur 1 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 (edytowane) Lukson można wpaść w weekend na odsłuch z906? Bo przymierzam sie do zakupu. Odnośnie można znalesc lepsze głośniki niz z906 lub z5500 do słuchania hardstyle i hardtechno ? Moga być stereo w cenie podobnej do z906 Edytowane 15 Września 2013 przez bosiur Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 do hardstyle i hardtechno przydał by się dobry bass Sam słucham hardstyle na x540 i jak ktoś napisał że są przebasowane to w moim wypadku to +. Ale to wiadomo kwestia osoby. Słyszałem parę moich kawałków na Z5500 bardzo mi się podobało, ale z906 nie miałem okazji. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 15 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Z906 pasują do odsłuchu takiego gatunku muzyki jak pięść do nosa. W tym tygodniu nie da rady bo weekend pracuję. Cytuj Link to post Share on other sites
bosiur 1 Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 To jaki jest odpowiedni sprzed do hardstyle? Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Z3 za 120zł + kw jest dobrą ofertą ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil_ 1 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Jak ktoś chce sobie posłuchać obecnie produkowanych i starszych zestawów w/w firmy a jest z Krakowa lub okolic to zapraszam. Może wtedy zmienicie swoje zdanie na ich temat i przestaniecie zachwalać jakie to one nie są uber. Dziwny temat. Na co dzień posiadam kolumny stereo od Jamo w współpracy z Denonem AVR-1611 na których słucham muzyczki z plyt CD, jak i zestaw Z-5500 podłączony pod Creative Sound Blaster'a R.F Pro w pc'tku stacjonarnym, którego używam ''uniwersalnie'' - filmy, muzyka gierki... Gdy odchodzę od Jamo i Denona, to z równym zadowoleniem siadam do Logitecha. Myślę, że to kwestia gustu i tak samo można napisać przykładowo o sprzęcie denona, czy właśnie jamo... Totalny bezsens. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Tak to już jest na tym forum. Logitech jest na cenzurowanym . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts