pic1985 2 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Mam problem z doborem myszki. Otóż chyba wolę laser, podkładkę mam qck. Wymagania co do myszki: Szybka rolka (logitechowa taka że można przełączyć w tryb bez kliku, ale musi mieć też tryb z klikiem) Wygodna:) Najlepiej bezprzewodowa, ale koniecznie bez baterii (jakaś ładowana po kablu USB) Myslałem o logitechach faworyt: Logitech MX Performance http://www.logitech.com/pl-pl/product/performance-mouse-mx?crid=7 no i takie stricte "gamingowe" g500 http://www.logitech.com/pl-pl/product/programmable-gaming-mouse-g500?crid=7 g400 http://www.logitech.com/pl-pl/product/7244?crid=7 czy np Wireless Mouse M705 Ogólnie nie mam jakiegoś ciśnienia na logitech ale te znalazłem widziałem i się podobają Jakby było coś podobnego innej firmy i w miarę dostępne (chce pomacać przed kupnem) Cytuj Link to post Share on other sites
PboPL 5 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Sam mam g500 i mam mieszane uczucia, wielki kloc, którego czasami ciężko ruszyć, fakt faktem, że źle się nie grało, ale znalazłem coś lepszego. Miesiąc po zakupie g500 wygrałem Roccat Kone Pure i jest idealna w 99% mianowicie, jest mniejsza, na początku myślałem że to będzie ogromna wada, ale po lekkim przyzwyczajeniu leży idealnie, można bardzo szybko celować ze względu na to że nie waży tony, co za tym idzie ręka się nie męczy, na logitech kilka godzin grania i już mi odpadała. Jedyną wielką jak dla mnie wadą jest to, iż DPi można zmieniać jedynie co 200, a właśnie przy zakupie g500 kierowałem się tym, że w końcu będę mógł dpi zmieniać co 100, ale po ustawieniu stałego i przyzwyczajeniu się do niego nie mam zarzutów do tej myszki. Edytowane 5 Marca 2013 przez PboPL Cytuj Link to post Share on other sites
pic1985 2 Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dzięki za odpowiedź, mysz wygląda ciekawie, będę szukał, tylko powiedz mi czy ona ma Rolkę taką jak w logitechach (na łożysku) Cytuj Link to post Share on other sites
PboPL 5 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Rolka chodzi znacznie ciężej niz w logitechach do dzis nie moge sie do niej przyzwyczaic po 3 latach uzywania g9. Cytuj Link to post Share on other sites
pic1985 2 Napisano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 I rozumiem że nie ma przełączania między lekko chodzącym, a klikiem? Cytuj Link to post Share on other sites
PboPL 5 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Nie ma, ale w porównaniu do logitecha gdzie te scroll lata i ma znikomą precyzje, nawet po wciśnięciu przycisku, który stawia opór. Ten chodzi niemalże idealnie, jeżeli chcesz zmieniać nim bronie w grach to w sam raz się do tego nada. Edytowane 5 Marca 2013 przez PboPL Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Otóż chyba wolę laser, podkładkę mam qck. To się wyklucza... Roccat Kone Pure kosztuje dużo, moim zdaniem za dużo. Sam mam g500 i mam mieszane uczucia, wielki kloc, którego czasami ciężko ruszyć, Wiedziałeś co kupujesz, poza tym myszki nie dźwigasz tylko szurasz po podkładce. Najpierw idź pomacaj g400, jeden z najlepszych optyków (nie będziesz musiał zmieniać podkładki, co przy zakupie lasera jest koniecznością) na rynku za małe pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
PboPL 5 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Wiedziałeś co kupujesz, poza tym myszki nie dźwigasz tylko szurasz po podkładce.G9 czyli moja poprzednia myszka to był kloc, godzina może dwie grania i już ręka odpada. Z g500 jestem zadowolony, ale w porównaniu do roccata mam takie odczucie. Cytuj Link to post Share on other sites
pic1985 2 Napisano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 to może g500 zupełnie mnie nie przeraża zmiana podkładki... a nie ma optyków z rolką na łożysku? Czy ktoś używał MX performance do gier? Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jeśli zależy Ci na takiej rolce, to razie bierz g500 i do niej Steelsieries 4/9HD, a jeśli chcesz cienką podkładkę sphex'a. O MX kilka osób wypowiadało się negatywnie jeśli chodzi o precyzję i gry, niestety nie pamiętam dokładnie z czym był problem, chyba z dużą akceleracją... BTW Odhaczyłeś opcję "zwiększ precyzję wskaźnika" w windwos'ie? Cytuj Link to post Share on other sites
Zielo 0 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jeśli zależy Ci na takiej rolce, to razie bierz g500 i do niej Steelsieries 4/9HD, a jeśli chcesz cienką podkładkę sphex'a. O MX kilka osób wypowiadało się negatywnie jeśli chodzi o precyzję i gry, niestety nie pamiętam dokładnie z czym był problem, chyba z dużą akceleracją... BTW Odhaczyłeś opcję "zwiększ precyzję wskaźnika" w windwos'ie? MX ma jakies g•wno w srodku o nazwie darkfield, co chodzi zle i na szmaciance i na plastiku/aluminium. Czemu nikt nie wymienil g700 ? Masz micro gear, dobrze wyprofilowana etc. Moja siostra nie narzeka, a tez sie bawi photoshopami i innymi pierdolami Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Czemu nikt nie wymienil g700 Różnice pomiędzy g500, a g700 są za małe jeśli pasuje mu mysz na kablu, a różnica w cenie jest zauważalna. Poza tym g700 jest ciężka ze względu na akumulatorki, które wytrzymują 2-3 dni. Cytuj Link to post Share on other sites
Zielo 0 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 No, ale tam w topicu jest, ze dobrze jak bezprzewodowa ladowana na kabel, a w g700 dostajemy akumulatorek Cytuj Link to post Share on other sites
pic1985 2 Napisano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 No ja tez się skłaniam w takim razie do g700 chociaż jeszcze myślę czy nie g500... System ciężarków w ogóle mnie nie rusza, to że g700 troche cięższa... zupełnie mi to nie przeszkadza, a nawet wole cięższe gryzonie. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Znasz za i przeciw, więc sam musisz zdecydować. Porównanie na żywo obydwu myszek zapewne pomogło by w podjęciu decyzji dlatego poszukaj jakiegoś sklepu w okolicy. Cytuj Link to post Share on other sites
arkus 48 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Nie warto doplacac do g700. Placisz za wifi ktore po miesiacu przestanie istniec ze wzgledu na denerwujaco szybkie rozladowywanie baterii. Nie wiem czy cos poprawili w tych myszkach, ale mialem ja rok temu i po tygodniu oddalem do sklepu bo w tym czasie 3 razy musialem ja ladowac. Zmienilem na g500 i jestem zadowolony. Jak bys sie skusil na g500 to sprawdz w sklepie jakosc skrola. Wiele z nich ma za duze luzy, lata na boki i ciezko wcisnac skrola nie przesowajac go w bok. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts