resisq 0 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam Mam pytanie. Właśnie zamówiłem nową kartę graficzną do tej pory miałem zintegrowaną. I chodzi mi o ty czy jeżeli zamontuję tą kartę do komputera będzie potrzebny reinstal systemu czy zainstaluje stery i podłącze monitor do karty i będzie śmigać .Z góry dzięki . Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Wsadzasz nową kartę, odinstalujesz obecne sterowniki, następnie pobierasz najnowsze ze strony producenta i instalujesz. Cała filozofia, 1 Cytuj Link to post Share on other sites
znanyf 18 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Wsadzasz nową kartę, odinstalujesz obecne sterowniki, następnie pobierasz najnowsze ze strony producenta i instalujesz. Cała filozofia, Dokłädnie - nic prostszego 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz_966 62 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 popieram, konieczny czasmi jest reinstal windowsa po wymianie płyty głównej na inny model, ale z kartą graficzną tak nie jest, wystarczy odinstalować sterowniki i podczas instalacji nowych zostaje wykryta nowa karta graficzna. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13234 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) Ten sam producent np. Radeon na Radeon - wystarczy reinstalacja sterowników. Gdy jednak Radeon na GeForce lub odwrotnie to reinstalacja systemu nie zaszkodzi. I sam tak zawsze postępuje. Edytowane 4 Marca 2013 przez MiK86 Cytuj Link to post Share on other sites
grzeskos 185 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Najlepiej to stare sterowniki odinstaluj na starej karcie i dopiero podmień karty Bez reinstalacji systemu powinieneś Sobie poradzić Cytuj Link to post Share on other sites
Bosmaniak 0 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Prosta sprawa. Wkładasz nową kartę, instalujesz sterowniki i gotowe. Windowsa nie trzeba przeinstalowywać bo żadnej rożnicy i tak byś nie zauważył. Możesz tylko aby śmietnika na kompie nie robić odinstalowaś stare sterowniki od starej karty graficznej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts