Skocz do zawartości

Komputer resetuje się przed wejściem do biosu

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Salem,

Recommended Posts

Witam

Od kilku tygodni posiadam komputer z sygnaturki. Dzisiaj podczas gry w "don't starve" (niezbyt wymagająca gra) pojawił się bsod i po restarcie komputer przestał poprawnie funkcjonować. Przy każdej próbie uruchomienia komputer resetuje się przed wejściem do biosu i tak w kółko.. wentylator cpu i gpu pracują.

Jak na razie sprawdzałem:

- uruchomienie na 1 kosci pamięci

- uruchomienie na 1 kości pamięci w innym slocie

- uruchomienie z inna karta graficzną (gf 9600gt)

- uruchomienie na innym hdd

- wyjęcie bateryjki biosu na ok. 20min

- uruchomienie na innym zasilaczu

Żaden z wyżej wymienionych sposobów nie pomógł.

Wydaje mi się, że winna jest płyta główna. W kilku miejscach wygląda jakby coś wyciekło albo jestem zwyczajnie przewrażliwiony. Wygląda to mniej więcej tak:

http://i45.tinypic.com/2s7jgpt.jpg

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co mógłbym zrobić czy zostaje mi już wyłącznie rma?

@Shaco

Sprawdzałem na jednej i drugiej kości ramu które posiadam.

@czajatomek

Przy próbie na innym zasilaczu mobo całkowicie było wyjęte z obudowy a podłączony był jedynie kabelek odpowiadający za power switch więc to nie to

@edit

Wydawało mi się, że sprawdziłem obie kości pamięci a jednak okazało się, że tylko jedną, akurat tą która była walnięta. Na drugiej kości komputer śmiga aż miło. Koledze Shaco należy się piwo, wielkie dzięki za pomoc!

Edytowane przez Krotki