Krotki 1 Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam Od kilku tygodni posiadam komputer z sygnaturki. Dzisiaj podczas gry w "don't starve" (niezbyt wymagająca gra) pojawił się bsod i po restarcie komputer przestał poprawnie funkcjonować. Przy każdej próbie uruchomienia komputer resetuje się przed wejściem do biosu i tak w kółko.. wentylator cpu i gpu pracują. Jak na razie sprawdzałem: - uruchomienie na 1 kosci pamięci - uruchomienie na 1 kości pamięci w innym slocie - uruchomienie z inna karta graficzną (gf 9600gt) - uruchomienie na innym hdd - wyjęcie bateryjki biosu na ok. 20min - uruchomienie na innym zasilaczu Żaden z wyżej wymienionych sposobów nie pomógł. Wydaje mi się, że winna jest płyta główna. W kilku miejscach wygląda jakby coś wyciekło albo jestem zwyczajnie przewrażliwiony. Wygląda to mniej więcej tak: http://i45.tinypic.com/2s7jgpt.jpg Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co mógłbym zrobić czy zostaje mi już wyłącznie rma? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Salem 363 Napisano 3 Marca 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 A na innym ramie? Zobacz zupełnie inną kość. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
czajatomek 0 Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam ja tez miałem kiedyś podobny problem okazało sie że guzik od resetu sie zaciął i po odłączeniu go od płyty głównej problem znikł. pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Krotki 1 Napisano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) @Shaco Sprawdzałem na jednej i drugiej kości ramu które posiadam. @czajatomek Przy próbie na innym zasilaczu mobo całkowicie było wyjęte z obudowy a podłączony był jedynie kabelek odpowiadający za power switch więc to nie to @edit Wydawało mi się, że sprawdziłem obie kości pamięci a jednak okazało się, że tylko jedną, akurat tą która była walnięta. Na drugiej kości komputer śmiga aż miło. Koledze Shaco należy się piwo, wielkie dzięki za pomoc! Edytowane 3 Marca 2013 przez Krotki Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 A widzisz z pośpiechu się zapomina. Proszę bardzo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts