Skocz do zawartości

Amd Phenom II x4 965, temperatura po OC

Recommended Posts

lap

http://www.speedyshare.com/nsAKB/hwm-smbus.txt

i drugie

http://www.speedyshare.com/Da49Q/HWMonitor.txt

I jak mam zmienic ta plyte glowna?  Jaka polecacie? do 200-250zl max.

Edytowane przez alesis

Sluchajcie. A nie obejdzie sie i nie bede musial kupowac nowej plyty glownej?  Tzn. Chce kupic teraz obudowe Zalman. Czy to wystarczy ?

A jesli nie to kupie Asus M5A97 R2.0

Sluchajcie. A nie obejdzie sie i nie bede musial kupowac nowej plyty glownej?  Tzn. Chce kupic teraz obudowe Zalman. Czy to wystarczy ?

A jesli nie to kupie Asus M5A97 R2.0

? :)

Edytowane przez alesis
  • 1 miesiąc temu...

Ja mam pytanie odnośnie podnoszenia napięcia, ja podkręciłem swojego phenoma do 4.0 Ghz i było ok podniosłem mu napięcie 1.47 smigał super temp. 55-65 max na obciążeniu 25-30 idle. Do czasu, wczoraj spalił mi się zasilacz , nic wyjatkowego jakis tani ...teraz zakupiłem Corsair CX600M 600W ATX 80+ Bronze i mam zamiar podkęcić procka do 3.8-4.0 ale pytanie takie czy podnosić napięcie jesli tak to ile czy może lepiej zostawić na auto? Moja płyta głowna Gigabyte 780T-D3L, Chłodzenie Cooler Master Hyper TX3 Evo

Edytowane przez kapitan

Na auto nie zostawiaj, lepiej ustawić sztywno. A napięcia musisz wyczuć, poustawiaj tak żeby się nie wysypywał w occt i podczas gier, najlepiej jak najniższe, bo wtedy temperatury lepsze. Mam swojego wykręconego na 4.0 przy 1,45v jest ok, dam mu ciut mniejsze napięcie i lipa. Jeśli podkręcasz procka do 4.0 warto też się zainteresować taktowaniem NB, bo co z tego że mu dasz 4,0, a będzie wąskie gardło jak masz NB na stock. Dobra pasta tez robi robotę, miałem titan nanogrease zmieniłem na mx2 i temp niższe o 5 stopnii w stresie.

• Popieram 1