cleargreen 0 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam, tak jak w temacie. Czy da się tak zablokować dokument tekstowy, żeby inni mieli do niego wgląd i mogli go wydrukować ale nie mogli go w żaden sposób edytować. Pytałem Stryja Google ale powiedział mi tylko tyle, że można chronić dokument przed edycją i rzeczywiście się da, ale po otworzeniu tak "zablokowanego" dokumentu - Office się pyta czy chcę włączyć edytowanie mimo, że autor prosi o nie edytowanie. Rozchodzi się o to, że moi pracownicy nie mogą za wszelką cenę edytować ale muszą móc drukować i przeglądać. Dziękuje drzodzy Benchmarkowcy z góry za odpowiedź, Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Zakładka Recenzja i tam na końcu masz pozycję "Ogranicz edytowanie" Chyba o to się rozchodzi, a jak nie to zapisz do formatu pdf i już Cytuj Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Plik->Informacje-> Uprawnienia -> Ogranicz edytowanie. z tym się zapoznaj. Bo to jest chyba to czego szukasz. Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 najłatwiej jest zapisać jako pdf choć teraz są już konwertery pdf do doc, ale w większości słabo działają Cytuj Link to post Share on other sites
cleargreen 0 Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Dzięki. Panowie z tym chroń dokument to tak jak wspomniałem wyżej, że word się po otworzeniu pliku pyta czy chcę go edytować mimo, że autor ograniczył edytowanie. Więc kicha, zostaje chyba pdf ale i tak zależy mi aby zrobić to blokowanie w office. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ja robię ograniczanie ochrony, ustawiam hasło, aby nikt nie mógł zdjąć ograniczenia i wszystko śmiga Podaj mi maila na prv to podeślę Tobie plik z moimi ustawieniami i zobaczysz sobie czy można go edytować Cytuj Link to post Share on other sites
cleargreen 0 Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Już posyłam maila. Taka sprawa jeszcze, że ja też ustawiam hasło i dalej tak samo. Chyba, że całkowicie zablokuje dostęp, ale wtedy pracownicy nie mają jakiegokolwiek wglądu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts