Mati-000 1 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 ..Jak ci się nie chce czytać, czytaj tylko pogrubioneDziś AMIBIOS odmawiał uruchomienia bo klawiatura się sypie (przerywa, wyłącza się, dziwnie działa) ale ma prawo bo to jedyna rzeczy chyba oprócz głośników (głośniki starsze chyba) która nie była zmieniana od 7 lat.Szukam klawiatury najlepiej poniżej 200zł głównie do wszystkiego :EW gry grać lubię,pisać będę na niej sporo,przydałyby się też podstawowe przyciski do muzyki takie jak pauza, następny, poprzedni, ciszej, głośniej, wycisz.No i powinno być podświetlenie.Klawiatura musi być dosyć wytrzymała żeby przynajmniej dorównała żywotnością tej co mam teraz.Podsumowując:do 200 złprzewodowawygodna (może być ergonomiczna - nawet lepiej, nie super płaska)podświetlanawytrzymałajakieś dodatkowe klawisze (głównie do muzyki)bajery typu hub USB mogą być, ale może ich też nie byćliczę, że ta klawiatura co jeszcze z niej pisze dożyje do kupna nowejPrzyglądałem się cyborgowi V7 ale trochę drogihttp://www.cyborggaming.com/prod/v7keyboard.htmjeszcze to dosyć ciekawe ale ten zoom po środku pewne nadaje się do niczegoNatural Ergonomic Keyboard 4000 prosze o jakiekolwiek propozycje dobrych klawiatur, niekoniecznie spełniających kryteria (bo wiem że idealniej się nie znajdzie) Cytuj Link to post Share on other sites
Fryta7 13 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Zobacz sobie Microsoft sidewinder x4. Mam od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Średnio mi odpowiada i cena też jest trochę moim zdaniem za wysoka jak na sprzęt z przed kilku lat. Cytuj Link to post Share on other sites
Fryta7 13 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Cena jest wysoka ale naprawdę warto i posiada dużo dodatkowych przycisków do muzyki, filmów itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 i niby x6 droższa była w 2010 o jakieś 30 zł to teraz jest droższa o 150 Tak ale na górze nie są one zbyt użyteczne. Szkoda. Mi raczej na grach zależy mniej niż na pisaniu, bo mistrzem można być nawet na takiej z marketu, ale na takiej z marketu wygodnie się nie pisze Cytuj Link to post Share on other sites
Fryta7 13 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Tylko problem jest w tym, że x6 bardzo ciężko dostać na naszym rynku, wiem bo też chciałem x6. A jeśli chodzi o klawiatury do 200zł to jeszcze Razer Arctosa. Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 tą też już widziałem, ale szału nie ma, razer jak razer marka i tyle. znaczy zła nie jest, muszę się jej bliżej przyjrzeć Cytuj Link to post Share on other sites
Fryta7 13 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Arctosa jest teraz tylko w wersji mirror czyli cala jest ze świecącego plastiku i nie jest podświetlana. Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 E to du*a, zupełnie nie warta uwagi. Nie dość że się szybko będzie brudzila to jeszcze brak podswietlenia... Cytuj Link to post Share on other sites
Fryta7 13 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Zobacz inne tematy bo jest ich naprawdę dużo. Może znajdziesz coś odpowiedniego. Edytowane 2 Marca 2013 przez Fryta7 Cytuj Link to post Share on other sites
jeycam 2 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Fajny jest Zalman ZM-500, jedna z najtańszych klawiatur mechanicznych dostępnych w PL. Przełączniki to bodajże chińskie "odpowiedniki" MX Cherry Red, ale podobno dają radę - no i kosztuje ok. 150 zł. Jedyny minus to brak podświetlenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Bierz Microsoft Sidewinder X4/ Razer Lycosa Mirror/ ew. gdy gry masz w du**e to zobacz Logitech Illuminated (do gier się nie nadaje bo nowsze wersje mają zablokowaną możliwość wciśnięcia paru klawiszy naraz http://forum.benchmark.pl/topic/69672-logitech-illuminated-problem/?hl=illuminated ) Edytowane 2 Marca 2013 przez Pitrek7 Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 trochę wybrzydzam, ale nie lubię takich kompaktów. A coś typu natural? tylko trochę się zastanawiam nad tym zoomem bo wiem jak lubią działać tego typu rzeczy. mirrora nie wezmę. faworyci to x4 i natural Nie no czasem w cs tf2 minecraft gram i w inne. Cytuj Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 To ten Logitech odpada, bierz tego Microsoft'a Sidewinder X4, będziesz zadowolony - jak kolega Fryta. Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 też tak myślę. będę polował na jakieś promocje lub x6 bo ten złom od iboxa jeszcze żyje po rozebraniu i złożeniu z zawinięciem kabla i po użyciu pięści. Ej, ale sidewinder x4 i x6 nie mają prawego alta? Jak tak to odpada bo bez niego nie da się za bardzo pisać Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Oczywiście, że mają. Cytuj Link to post Share on other sites
Fryta7 13 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Jest alt. Po prawej stronie niema jedynie klawisza ze znaczkiem windows Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 bo gdzieś tak przeczytałem czytając komenty na benchmarku. To mnie uspokoiłeś thx. A tak z ciekawości, jakie szkody może wyrządzić klawiatura ze zwarciem czy coś (przerywająca jak się kablem rusza) Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Klawiatura ze zwarciem? o.0 Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 No a co innego jak nie przetarty kabel może blokować odpalenie pc (6 sygnałów amibios) a po ruszaniu kablem diody gasną i zapalają się zaraz. Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 4 Marca 2013 Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 To ja się nigdy z czymś takim nie spotkałem. Co trzeba robić, żeby przetrzeć kabel od klawiatury, której się praktycznie nie rusza z miejsca? Jak się rusza z miejsca klawę, to polecam bezprzewodową. Cytuj Link to post Share on other sites
Mati-000 1 Napisano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 wysuwaną mam półkę na klawę i tyle. pozatym kabel ma jakieś 3 metry i zwisa na podłodze więc nieraz się pociągło mocniej czy to krzesłem czy stopą ew odkorzaczem. Dla następnej wytnę dziórę na USB albo podwieszę z przedłużaczem a jak chcesz to mogę ci nagrać jak to wygląda, Po tym jak się tak klawiatura zresetuje (bo to gaśnie zapala się wszystko i wraca do normy) to literki kasują się tak jakby pojedyńczo (skokowo). Z cudów techniki w moim domu mam jeszcze niesamowitą żarówkę która jest jakby złamana. Znaczy jest gwint, a szklana bańka się normalnie chwieje na boki.Co lepsze, to świeci w każdej pozycji i nawet nie przerywa jak się tym kręci. film prywatny, muza z YT Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts