Skocz do zawartości

Klawiatura do wszystkiego za mniej niż 200zł

Recommended Posts

.
.
Jak ci się nie chce czytać, czytaj tylko pogrubione

Dziś AMIBIOS odmawiał uruchomienia bo klawiatura się sypie (przerywa, wyłącza się, dziwnie działa) ale ma prawo bo to jedyna rzeczy chyba oprócz głośników (głośniki starsze chyba) która nie była zmieniana od 7 lat.

Szukam klawiatury najlepiej poniżej 200zł głównie do wszystkiego :E
W gry grać lubię,
pisać będę na niej sporo,
przydałyby się też podstawowe przyciski do muzyki takie jak pauza, następny, poprzedni, ciszej, głośniej, wycisz.
No i powinno być podświetlenie.
Klawiatura musi być dosyć wytrzymała żeby przynajmniej dorównała żywotnością tej co mam teraz.

Podsumowując:
do 200 zł
przewodowa
wygodna (może być ergonomiczna - nawet lepiej, nie super płaska)
podświetlana
wytrzymała
jakieś dodatkowe klawisze (głównie do muzyki)
bajery typu hub USB mogą być, ale może ich też nie być

liczę, że ta klawiatura co jeszcze z niej pisze dożyje do kupna nowej
Przyglądałem się cyborgowi V7 ale trochę drogi
http://www.cyborggaming.com/prod/v7keyboard.htm

jeszcze to dosyć ciekawe ale ten zoom po środku pewne nadaje się do niczego
Natural Ergonomic Keyboard 4000

prosze o jakiekolwiek propozycje dobrych klawiatur, niekoniecznie spełniających kryteria (bo wiem że idealniej się nie znajdzie)

i niby x6 droższa była w 2010 o jakieś 30 zł to teraz jest droższa o 150

Tak ale na górze nie są one zbyt użyteczne. Szkoda. Mi raczej na grach zależy mniej niż na pisaniu, bo mistrzem można być nawet na takiej z marketu, ale na takiej z marketu wygodnie się nie pisze

Fajny jest Zalman ZM-500, jedna z najtańszych klawiatur mechanicznych dostępnych w PL. Przełączniki to bodajże chińskie "odpowiedniki" MX Cherry Red, ale podobno dają radę - no i kosztuje ok. 150 zł. Jedyny minus to brak podświetlenia.

Bierz Microsoft Sidewinder X4/ Razer Lycosa Mirror/ ew. gdy gry masz w du**e to zobacz Logitech Illuminated (do gier się nie nadaje bo nowsze wersje mają zablokowaną możliwość wciśnięcia paru klawiszy naraz http://forum.benchmark.pl/topic/69672-logitech-illuminated-problem/?hl=illuminated )

Edytowane przez Pitrek7

trochę wybrzydzam, ale nie lubię takich kompaktów. A coś typu natural? tylko trochę się zastanawiam nad tym zoomem bo wiem jak lubią działać tego typu rzeczy.

mirrora nie wezmę. faworyci to x4 i natural

Nie no czasem w cs tf2 minecraft gram i w inne.

też tak myślę.

będę polował na jakieś promocje lub x6 bo ten złom od iboxa jeszcze żyje po rozebraniu i złożeniu z zawinięciem kabla i po użyciu pięści.

Ej, ale sidewinder x4 i x6 nie mają prawego alta? Jak tak to odpada bo bez niego nie da się za bardzo pisać

wysuwaną mam półkę na klawę i tyle. pozatym kabel ma jakieś 3 metry i zwisa na podłodze więc nieraz się pociągło mocniej :wariat:  czy to krzesłem czy stopą ew odkorzaczem.

Dla następnej wytnę dziórę na USB albo podwieszę z przedłużaczem 8-)

a jak chcesz to mogę ci nagrać jak to wygląda, Po tym jak się tak klawiatura zresetuje (bo to gaśnie zapala się wszystko i wraca do normy) to literki kasują się tak jakby pojedyńczo (skokowo).

Z cudów techniki w moim domu mam jeszcze niesamowitą żarówkę która jest jakby złamana.

Znaczy jest gwint, a szklana bańka się normalnie chwieje na boki.
Co lepsze, to świeci w każdej pozycji i nawet nie przerywa jak się tym kręci.

film prywatny, muza z YT :D