Skocz do zawartości

Komputer 3,500 zł [ gry ]

Recommended Posts

Witam !

Przejde do rzeczy.

Komputer ma służyć do gier i photoshopa etc.

Ułożyłem zestaw, lecz jest on troszkę za drogi. Co mogibyście mi doradzić żeby zbić cenę do 3,5k

- http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73104&s=68868&s=59683&s=71137&s=70524&s=70533&s=72453&s=72609&s=70270

Nagrywarka niestety musi być ;P. Oc będzie robiony więc się zastanawiam czy nie lepiej kupić bez macho, a dopiero później dokupić. Podawajcie swoje propozycje na morele.net lub techplanet.pl . Moreli kompletnie nie ogarniam i nie mogę się połapać, więc proszę o wyrozumiałość. :)

Pozdrawiam.

Gość rezerwuar
Gość rezerwuar
Gość rezerwuar

Może też dam cóś od siebie. Porównam do konfiguracji rezerwuara

MSI Z77A-G43 - to samo 

Intel Core i5 3570K 3.4GHz BOX -to samo

A-Data DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 XPG Gaming Series

Seagate Barracuda ST500DM002 tutaj dałem produkt Seagate a nie WD ponieważ zazwyczaj Seagate są cichsze

Samsung SSD840 MZ-7TD120BW dorzuciłem dysk ssd na system i programy

Lite-On iHDS118 czarny OEM

Zalman Z11 Plus czarna to samo

SilentiumPc Deus G1 80Plus Bronze 600W to samo

Gigabyte GeForce GTX 660 Ti 2GB DDR5 PCI-E BOX- Karta to konkurencja propozycji reza, jest często mniej wydajna w grach (bywają wyjątki) ale dzięki technologi CUDA będzie lepsza do obróbki grafiki.

Razem- 3575zł

Photoshop raczej w strone rekreacyjności niż profesjonalizmu. clyde raczej bym wolał hd7950 bo jest wydajniesza w grach, a do tego najbardziej ma być komputer wykorzystywany. Na początku byłem za zielonymi i to w dużym stopniu, ale teraz się do radosławów też przekonałem.

Dysk brałbym chyba carviar blue 1 TB bo 500 GB po jakimś czasie może się okazać mało.

Powracam z pytaniem.

karta graficzna, która była w tamtym zestawie jest niedostępna. ( akurat dziś co za pech ;p ). Jaką inną moglibyście doradzić. Tak obecnie wygląda mój zestaw : http://www.morele.net/inventory/info/e4yHmD/ . ( bez karty ).
Karta powinna się dobrze podkręcać na stockowym chłodzeniu. Co byście mi polecili ?. Czekam na szybką odpowiedz !

Dobra teraz z innej beczki pytanie. Czy dorzucają tam kabelki niezbędne do połączenia elementów ? ( chodzi o morele.net ) . Zamówie kurierem więc jakiej wielkości paczki mam się spodziewać, czy będzie to jedna paczka, czy może zestaw paczek. ( Nie wiem czy nie bede kumpli do wnoszenia potrzebować ;P ).

Tak się prezentuje zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/wXtaMF/

( Może jeszcze jakieś drobne zmiany np. gorszy ram i dysk, ale lepsza grafika [ To tylko takie np. ] )

Ps. Sorki za takie głupoty, ale po prostu jestem ciekaw.

• Popieram 1