Skocz do zawartości

Sterownik Ekranu problem

Recommended Posts

Witam serdecznie mam pewien problem z moja karta graficzna Zotac Gforce gtx 660 2gb 192bit. Otoz gdy gram w jakies nowsze gry typu Borderlads 2 , CS:GO, tera online itd. po pewnym czasie gry ekran mi sie staje czarny ale gdy jestem z kims wtedy na teamspeaku moge z nim dalej rozmawiac. Sa przypadki gdy w ogole ekran staje sie czarny slysze jakies buczenie i nagle komputer sie wiesza i trzeba go zresetowac. Ostatnio wlasnie udalo mi sie jakos powrocic do gry po takim bledzie i zobaczylem ze wyskakuje problem odnosnie sterownika ( link ponizej ).

http://img824.images...9/sterownik.png

Bardzo prosze o jakas pomoc. 

Spec kompa :

QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3000 MHz (15 x 200) 
NVIDIA GeForce GTX 660 2gb 192 bit
Gigabyte GA-MA74GMT-S2
4gb ram

zacznijmy od tego, że przestań używać softu do zabawy sterownikiem, bo efekty są, jak widzisz, nie ciekawe

ten monit wyrzuca jak grafa/sterownik nie działa stabilnie, możesz spróbować wywalić, sterownik, driver sweeper i zainstalować od nowa, tym razem jakąś stabilną wersję, ale jest też prawdopodobne, że twoja grafa psoci

zacznijmy od tego, że przestań używać softu do zabawy sterownikiem, bo efekty są, jak widzisz, nie ciekawe

ten monit wyrzuca jak grafa/sterownik nie działa stabilnie, możesz spróbować wywalić, sterownik, driver sweeper i zainstalować od nowa, tym razem jakąś stabilną wersję, ale jest też prawdopodobne, że twoja grafa psoci

ten soft zainstalowalem pare godzin temu przy instalacji nowych sterownikow zauwazylem ten program :)

Co masz na mysli mowiac stabilna wersje ? w tym momencie mam 314.07 ze strony nvidii a ostatnio mialem te 310.90

Edytowane przez thestiny

Co masz na mysli mowiac stabilna wersje ?

poczytaj, który sterownik się najlepiej zachowuje z twoją grafą/daną grą, najnowszy niekoniecznie oznacza najlepszy

PS dopiero teraz zwróciłem uwagę, że to w dziale na luzie... wio na miejsce

Przepraszam bardzo jaki soft do zabawy ze sterownikiem widzi tam drachenfeles? przecież to program do optymalizacji gier od zielonych dobierający ustawienia gier dla uzyskania zadawaljącej wydajnośći na marginesie beznadziejny jest :)

Autorowi polecam sprawdzić kartę na wcześniejszej wersji sterownika najlepiej WQHL, karta powinna działać stabilnie na każdej wersji certyfikowanego sterownika przeznaczonego do GTX 660.

Jeśli problem będzie występował dalej sprawdź na innym zestawie u kolegi jesli masz taką mozliwość, napisz jeszcze jaki masz zasilacz. W przypadku gdy sterownik będzie się sypać na innym zestawie masz kartę na gwarancję a serwisy i dystrybutorzy bardzo często nie chcą uznawać reklamacji w tym przypadku, odsyłają kartę z dopiskiem test ok.

PS to nie wirus :)

Taki zasilacz ATX 500W Akyga LPK12-30
Wlasnie wstalem poszukam innych sterownikow i dam znac co sie dzieje.
-----------

Jest taka mozliwosc ze to wina zasilacza ktory nie daje sobie rady z ta karta?

Btw podaje logi systemowe 

Krytyczne    2013-02-26 16:08:10    Kernel-Power    41    (63)
Krytyczne    2013-02-26 16:25:08    Kernel-Power    41    (63)

System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Przyczyną tego błędu może być fakt, że system przestał odpowiadać, uległ awarii lub nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania.

+ System 

- Provider 

[ Name]  Microsoft-Windows-Kernel-Power 
   [ Guid]  {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4} 

EventID 41 

Version 2 

Level 1 

Task 63 

Opcode 0 

Keywords 0x8000000000000002 

- TimeCreated 

[ SystemTime]  2013-02-26T15:25:08.459210400Z 

EventRecordID 9019 

Correlation 

- Execution 

[ ProcessID]  4 
   [ ThreadID]  8 

Channel System 

Computer thestinyy 

- Security 

[ UserID]  S-1-5-18 

- EventData 

BugcheckCode 0 
  BugcheckParameter1 0x0 
  BugcheckParameter2 0x0 
  BugcheckParameter3 0x0 
  BugcheckParameter4 0x0 
  SleepInProgress false 
  PowerButtonTimestamp 0 

Taki zasilacz ATX 500W Akyga LPK12-30
Wlasnie wstalem poszukam innych sterownikow i dam znac co sie dzieje.

Autorowi polecam sprawdzić kartę na wcześniejszej wersji sterownika najlepiej WQHL, karta powinna działać stabilnie na każdej wersji certyfikowanego sterownika przeznaczonego do GTX 660.

Karta kupilem z 2-3 miesiace temu chyba i z tego co pamietam wtedy mialem sterowniki 310.54 ze strony nvidii i dzialo sie to samo wlasnie.

albo oc karty winne

Jesli chodzi o podkrecanie to nie ruszalem nic ani przy karcie ani przy innych podzespolach 

Jeszcze chcialem dodac ze poprzednik tej karty to Gt 430 1gb 128 i wszystko dzialalo sprawnie.

Edytowane przez thestiny

Zasilacz tragiczny! dla dobra reszty sprzętu postaraj się wymienić ten szrot na markowy, duże prawdopodobieństwo że nie wyrabia, tak czy inaczej polecam ci przetestować kartę na innym zestawie będzie to najbardziej miarodajne.

Pozdrawiam

Edytowane przez pudel

polecam ci przetestować kartę na innym zestawie będzie to najbardziej miarodajne

Z tym moze byc problem bo brat ma slabszego kompa do tego jeszcze slabszy zasilacz, procek jakis dual core intela i slabsze podzespoly. Niestety mieszkam w angli teraz od ponad pol roku i za bardzo nie mam gdzie przetestowac tej grafiki.

Zasilacz maksymalnie podejrzany, zakup markowy np be quiet, chieftec, xfx, z przyzwoitą sprawnością, duża szansa że problem zniknie, ew. pomyśl czy nie masz innej osoby ze sprzetem do przetestowania.

Edytowane przez pudel

zmienilem sterowniki na wersje ta co byla dodana na CD przy zakupie karty 305.27 i dalej to samo.

jesli byla by to wina zasilacza czy warto zmienic na ktorys z tych

OCZ ModXStream Pro 600W ATX
XFX PRO 550W CORE EDITION
Corsair CX600M 600W

Edytowane przez thestiny

Osobiście nie przepadam za OCZ, miałem 3 razy do czynienia z zasilaczmi tej firmy, i 3 razy lądowaly na gwarancji, napewno będzie 100razy lepszy od tego który masz obecnie.

Edytowane przez pudel

Osobiście nie przepadam za OCZ, miałem 3 razy do czynienia z zasilaczmi tej firmy, i 3 razy lądowaly na gwarancji, napewno będzie 100razy lepszy od tego który masz obecnie.

Ok jeszcze poczekam na pare odpowiedzi i opinii innych osob moze tez wniosa cos nowego do tematu

Corsair CX600M 600W 

​kupilem ten zasilacz i wszystko jak narazie chodzi sprawnie :) dziekuje wam za pomoc