pixelx 8 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym zestawie. Jestem otwarty na propozycję więc jeżeli macie jakieś uwagi może coś lepszego proponujecie z chęcią rozpatrzę co macie do zaoferowania. A więc tak komputer będzie przeznaczony do grania, ogólnego zastosowania oraz za jakiś czas będę robił OC i w przyszłości zapewne dokupię 2 kartę graficzna. CPU: Intel Core i5 3570K MOBO: MSI Z77A-G45 RAM: Kingston HyprerX beast DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 GPU: Sapphire Radeon HD 7850 PSU: OCZ MODXSTREAM PRO 700W HDD: WD CAVIAR BLACK 1TB 64MB NAGRYWARKA: Jakaś do 70zł. OBUDOWA Silentium PCL50 Pure Black CHŁODZENIE Silentium PC Fortis HE 1225 Co do płyty głównej MSI Z77A-G45 zauwazyłem że ma kolor brązowy i moje pytanie tkwi w tym czy istnieje taka w kolorze czarnym? Sekcja zasilania tej płyty wygląda mi na dosyć w porządku czytałem recenzje tej płyty to po OC sekcja zasilania wynosiła max. 61 stopni. Zasilacz wybrałem 700W ze względu na OC i przyszłą rozbudowę. No i zawsze warto miec W w zapasie. Nie wiem jak stoi okablowanie w tym zasilaczu chodzi mi tu od długości kabli, żeby ich długość była wystarczająca. Na początku zastanawiałem się nad podobnym zestawem tylko że z procesorem Intel Core i5 2500K i płyta Asrock P67 Extreme 6 ze względu na porządne chłodzenie sekcji zasilania oraz ilość portów, ale stwierdziłem, że lepiej chipescie Z77, ponieważ jak dla mnie jest to bardziej przyszłościowa płyta. No to teraz czas na monitor(nie wchodzi w skład ceny 3000-3400zł). Szukałem coś w cenie do max. 500zł i wybrałem taki Monitor BenQ D GW2250M Mam pytanie jeszcze gdzie najlepiej kupić cześci do komputera? Czekam na wasze opinie i propozycje Pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2013 przez pixelx Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJx9UMEOgjAM$ZediVlb5ob$YDx6MB4W2IGAaBjEqPHfXceMHMBD2$feur51L3Hrr9XYDGJ3EkrKQmQiLwhDIYPbUCQrQFPRmBSFilsVTTc0mXQAhdYJxj4ANaPLcc5E3V59yW8AnpFCruA5lwt41aV0nWUTylkyMU!rRWQ4I3y5kZHHDPqnztfD$57J14!X4Bts45TeDvbQ9M4HCTAJ!9r52pXPLjYibQx$$r1pbXVsre8eQZbi$QHL!VZg - komputer do gier z oc procesora 2 Cytuj Link to post Share on other sites
znanyf 18 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Kup tak jak ci rezerwuar napisał/. Ewentualnie mozesz zmienic na zasilacz 650W Cytuj Link to post Share on other sites
pixelx 8 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Ale czy moglibyście uzasadnić swoje odpowiedzi chodzi mi zestaw co złożyłem. Co uważacie na ten temat? Dlaczego to wam się nie podoba? itd. Edytowane 22 Lutego 2013 przez pixelx Cytuj Link to post Share on other sites
rekkluse 89 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Jak możesz lekko szarpnąć budżet to możę to, ale rezerwuar podał bardzo dobry zestaw. http://www.morele.net/inventory/info/XxCxd7/ + Jakiś radeon HD 7950 (nie wiem który, bo nikt nie chce mi podpowiedzieć :c) z tym, że tutaj nie ma chłodzenia procesora, ale po zakupie powinno ładnie się kręcić ;] Edytowane 22 Lutego 2013 przez rekkluse Cytuj Link to post Share on other sites
pixelx 8 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Jeżeli chodzi o dysk to ja bym został przy Dysk Western Digital Caviar Black i ewentualnie 500GB ponieważ seria black jest wydajnościowa a HDD nie są super wydajne w dużej mierze przecież powodują spowalnianie kompa. Za jakiś czas na 100% kupie SSD na sam system. Ciągle podajecie zestawy, a ja chciałbym się też dowiedzieć co wam się tak naprawde nie podoba w tym co ja złożyłem . Nie twierdzę iż złożone przez was są złe, sam rozważałem wcześniej podobne konifguracje ale złożyłem taką jak podałem wyżej. Jeżeli chodzi o kartę to chyba zostanę przy HD 7850 od Sapphire karta daje sobie rade z BF3 na ultra i max detalach i zapewne poradzi sobie z innymi grami może nie zawsze na max detalach ale poradzi sobie zapewne. Jeżęli chodzi o proponowaną przez was obudowę SilentiumPC Brutus 410 Pure Black to jakoś ona do mnie nie przemawia. Rozważałem tą opcję już przed napisaniem tego tematu. Ewentualnie bym wybrał SilientiumPC GLADIUS M40. A obudowa L50 pure black przemawia do mnie najbardziej, ale to wiadomo każdy ma inny gust. Jeżeli chodzi o zasilacz to wolę raczej modularny, a Deus G1 nie jest zasilaczem modularnym. OCZ jest b.dobrym zasialczem jedynie to zastanawia mnie długość kabli aby byłą wystarczając do podłaczenia np: EPS 12V do procesora i innych komponentów. No i gdzie proponujecie kupować sprzęt w jakich sklepach? Edytowane 22 Lutego 2013 przez pixelx Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts