mcmaker 0 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Cześc, siedzę już na docelowym zestawie, ale dźwiękowa integra jest strasznie słaba w płycie MSI B75MA-E33. Korzystam ze słuchawek Koss Porta Pro. Jaka niedroga wewnętrzna karta do 50 zł byłaby ok i czy róznica w dźwięku będzie wyraźna? Tak szczerze, to zintegrowana karta w moim starym Fujitsu-Siemens Esprimo E5615 była dużo lepsza niż tutaj. Edytowane 19 Lutego 2013 przez mcmaker Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Raczej używane Audigy lub Asus Xonar. Cytuj Link to post Share on other sites
maxishine 78 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Xonar DG. Posiada wzmacniacz słuchawkowy. Jest wręcz stworzony pod słuchawki.. Sam posiadam i polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 DG nie posiada wzmacniacza słuchawkowego, to jest bardziej taka atrapa, dająca nieco więcej mocy. Za około 70zł kupisz używanego Xonara DG, a za 110 Maya U5. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
maxishine 78 Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 DG nie posiada wzmacniacza słuchawkowego, to jest bardziej taka atrapa, dająca nieco więcej mocy. Za około 70zł kupisz używanego Xonara DG, a za 110 Maya U5. Skąd to wziąłeś że to jest "bardziej taka atrapa" ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 z parametrów żabciu. Wzmacniacz słuchawkowy na kartach Asua dopiero pojawia się w modelach Essence, ROG Phoebus oraz DACa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
maxishine 78 Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 z parametrów żabciu. Wzmacniacz słuchawkowy na kartach Asua dopiero pojawia się w modelach Essence, ROG Phoebus oraz DACa. Więc po co pisali że posiada wzmacniacz ? I jak mogę zmieniać impedancję nie tracąc na jakości dźwięku ? btw. mam na imię Dawid. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Za około 70zł kupisz używanego Xonara DG, a za 110 Maya U5. Znajdź mi gdzieś w tak fajnej cenie to biorę od razu, żabciu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 DG na allego można dostać po 70-80. Maja U5 może się nieco zagalopowałem, ale jakbyś poszukał za 120-130, tez by dało radę. Więc po copisali że posiada wzmacniacz ? I jak mogę zmieniać impedancję nie tracąc na jakości dźwięku ? btw. mam na imię Dawid. Bo to bardziej chwyt marketingowy, który jednak coś daje, ale żeby nazywać to wzmacniaczem, to trochę przesada. Z resztą Creative stosuje podobne sztuczki. Impedancję ustawia się w zależności od parametrów słuchawek i dostosowuje się do układu muzycznego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts