Skocz do zawartości

Superluxy - które wybrać? Słuchawki do muzyki i gier

Recommended Posts

Witam. Trochę posiedziałem w temacie słuchawek i planuję coś zakupic w tym tygodniu.

Moje creativy tactic 3d alpha połamały się od wyrobienia materiału- raczej nie przyjmą ich na gwarancję.

Potrzebuję słuchawek do zastosowań:

- Cod, Lol, Battlefield 3, Counter Strike - pozycjonowanie i wygoda by się przydały

-Muzyki rockowej/ hard rockowej. Zespoły : Red, Skillet, Rise Against, Serj Tankian, Breaking Benjamin, czasami SOAD

- dobrze żeby był równiez bas bo jak wiadomo nie samego rocka człowiek słucha :D

Ludzie odradzali mi wszystkie gamingowe badziewie. Cóż chyba pierwszy raz się posłucham 8) . Chciałbym zakupić coś z superluxów. Proszę pomóżcie mi jakie bo zbyt dużo tego jest i troche nie ogarniam.

Budżet : do 200zł

Mile widziane też zarekomendowanie jakiejś kary dźwiękowej żebym na przyszłosć nie truł, z tym ,że takową kupię pewnie za jakieś 2 miesiące. Budżet na karte: 120zł

Możecie również doradzać inne firmy. A co tam :rotfl:

Z góry dzięki za pomoc :]

Edytowane przez andon

Mam superluxy HD660 i polecam ale:

- mają krótki przewód

- cisną głowę

z tymi dwoma problemami trzeba się zmierzyć ;)

Pamiętaj że HD660 mają 600Ohm co oznacza, że dobrze było by, gdyby karta dźwiękowa miała wzmacniacz słuchawkowy. Z Asusa polecam D1 lub DX.

Gość Usunięty

Model hd 681 ma wiecej bass'u podczas gdy model hd 681b jest gdzies pomiedzy tymi dwoma , bowiem literka b nie oznacza bass tylko to ze ich brzmienie jest bardziej zbalansowane= neutralne

Edytowane przez SP1DER987
Reg. II-10

Wiem, ale obawiałem się o to ,że 681 łupie tzw "sztucznym basem" i ,że będzie on upierdliwy. Inną kwestią było to ,że hd668b jest znacznie lepiej wykonane - normalne pudło, gąbki na głowę i kable 3m i 1m, więc nawet jak kabel dupnie (wygląda na solidny) to kupie inny i będzie cacy :)

Jestem zadowolony i polecam innym te słuchawki

Edytowane przez andon