szymek2424 1 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam Mam ogromny problem co wybrać. Telefon biorę na abonament i kusi mnie ten LG z powodu dużego ekranu. Jednak nie jestem przekonany co do samej marki "LG" Każdy smartfon jaki miałem był to samsung. Najpierw Wave potem Galaxy s advane którego 4 dni temu roztrzaskałem. Co powiecie o ekranie w L9 ? Jestem bardzo przyzwyczajony do AMOLEDÓW i nie chcę się zawieść na L9. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Firma LG robi świetne smartfony i bardzo dobrze się rozwija wiec bez obaw co do samego telefonu osobiście go nie mam ale trochę się nim pobawiłem [ brat ma w Polsce , ja jestem w U.K ] i muszę przyznać jest bardzo dobrze wykonany , posiada świetny ekran qHD (960 x 540) co daje mu przewagę nad konkurentami w swojej klasie .Barwy, ostrość, kąty widzenia oraz jasność stoją na bardzo dobrym poziomie . Telefon dzięki zastosowaniu wydajnego procesora bez problemu radzi sobie z odtwarzaniem filmów w jakości Full HD . Ja bym wybrał LG gdy bym miał taki dylemat jak ty , głównie za to że ma większy ekran i wcale nie gorszy od super amoleda Cytuj Link to post Share on other sites
szymek2424 1 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 czytałem też, że ma on problem z sporą ilością gier. Chodzi o kompatybilność gier z tym L9. Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 nie tyle kompatybilnosc co ilosc pamieci, on ma 2GB rom wiec ledwo 2 gry wejda, te lepsze to nawet nie 2;] Cytuj Link to post Share on other sites
Folls 1 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Bierz l9 większy ładniejszy i przedewszystkim lepsze bebechy Cytuj Link to post Share on other sites
st4lk3r 16 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 L9 to minimum, a jesli masz mozliwosc - doplac troszke do P880 4X HD - to dopiero moc, przy aplikacjach z Tegra Zone 'dorosly' Galaxy S III moze sie schowac, jesli chodzi o plynnosc i jakosc... Tez zawsze wolalem Samsunga, tez ulubilem sobie Amoledy i ta czern. Ale IPSy z nowych LG sa o niebo lepsze, szczegolnie jesli chozi o naturalnosc barw i ostrosc obrazu - z tym niewielu moze powalczyc. Mialem kiedys LG Viewty - w tamtych czasach to bylo cos! A gdy sie zepsul glosnik, to po 10 dniach wrocil z Warszawy z serwisu z wymienionym glosnikiem, obudowa i wyswietlaczem, czyli mowiac krotko dostalem za darmo prawie caly nowy telefon I za to szanuje LG, bo wiem, ze jesli nawet cos sie zepsuje, bo zdarza sie kazdemu, to moge liczyc na szybki i dobry serwis. Cytuj Link to post Share on other sites
szymek2424 1 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) To prawda, że L9 nie posiada żyroskopu ? Mam jeszcze do wyboru Sony Xperia P. Co sądzicie o tym cudeńku w porównaniu do L9 ? Edytowane 19 Lutego 2013 przez szymek2424 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Xperia ma lepsze materiały i jakość spasowania, jaśniejszy ekran oraz lepszy aparat. Piętą achillesową jest słaba bateria i brak slotu mSD czyli jesteś zdany na 11gb pamięci na dane i 2gb na aplikacje. Za LG przemawia większy ekran, znacznie lepsza bateria oraz możlwość rozszerzenia pamięci slotem mSD. Słabą punktem jest przeciętny aparat i marne wsparcie. Osobiście wziąłbym jednak LG głownie ze względu na wielki ekran Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts