Skocz do zawartości

Galaxy S III mini vs LG L9 a może i coś innego ?

Recommended Posts

Witam

Mam ogromny problem co wybrać. Telefon biorę na abonament i kusi mnie ten LG z powodu dużego ekranu. Jednak nie jestem przekonany co do samej marki "LG" Każdy smartfon jaki miałem był to samsung. Najpierw Wave potem Galaxy s advane którego 4 dni temu roztrzaskałem. Co powiecie o ekranie w L9 ? Jestem bardzo przyzwyczajony do AMOLEDÓW i nie chcę się zawieść na L9.

Firma LG robi świetne smartfony  i bardzo dobrze się rozwija wiec bez obaw co do samego telefonu osobiście go nie mam ale trochę się nim pobawiłem [ brat ma  w Polsce  , ja jestem w U.K ]   i muszę przyznać  jest bardzo dobrze wykonany , posiada świetny ekran qHD (960 x 540) co daje mu przewagę nad konkurentami w swojej klasie .Barwy, ostrość, kąty widzenia oraz jasność stoją na bardzo dobrym poziomie . Telefon dzięki zastosowaniu wydajnego procesora bez problemu radzi sobie z odtwarzaniem filmów w jakości Full HD . Ja bym wybrał  LG  gdy bym miał taki dylemat jak ty , głównie za to że ma większy ekran i wcale nie gorszy od super amoleda 

L9 to minimum, a jesli masz mozliwosc - doplac troszke do P880 4X HD - to dopiero moc, przy aplikacjach z Tegra Zone 'dorosly' Galaxy S III moze sie schowac, jesli chodzi o plynnosc i jakosc...

Tez zawsze wolalem Samsunga, tez ulubilem sobie Amoledy i ta czern. Ale IPSy z nowych LG sa o niebo lepsze, szczegolnie jesli chozi o naturalnosc barw i ostrosc obrazu - z tym niewielu moze powalczyc. 

Mialem kiedys LG Viewty - w tamtych czasach to bylo cos! A gdy sie zepsul glosnik, to po 10 dniach wrocil z Warszawy z serwisu z wymienionym glosnikiem, obudowa i wyswietlaczem, czyli mowiac krotko dostalem za darmo prawie caly nowy telefon :) I za to szanuje LG, bo wiem, ze jesli nawet cos sie zepsuje, bo zdarza sie kazdemu, to moge liczyc na szybki i dobry serwis.

Xperia ma lepsze materiały i jakość spasowania, jaśniejszy ekran oraz lepszy aparat. Piętą achillesową jest słaba bateria i brak slotu mSD czyli jesteś zdany na 11gb pamięci na dane i 2gb na aplikacje. Za LG przemawia większy ekran, znacznie lepsza bateria oraz możlwość rozszerzenia pamięci slotem mSD. Słabą punktem jest przeciętny aparat i marne wsparcie.

Osobiście wziąłbym jednak LG głownie ze względu na wielki ekran :)