wojte142 1 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 witam posiadam dukarkę hp deskjet 2050 j510a i dzisiaj kupiłem do niej tusz gdyz stary zakonczył zywota kupiłem oryginalny tusz hp czarny(CH561E) i kolor(CH562E) po zamontowaniu okazało sie że przy próbie wydrukowania czegokolwiek wyskakuje bład o niezgodnych pojemnikach z atramentem. przy starych nie było takiego problemu, i tu pytanie czy to tusz czy drukarka na winie prosze o szybka odpowiedz Cytuj Link to post Share on other sites
miodzio696 1 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Idź do sprzedawcy i domagaj się wymiany towaru na zasadzie rękojmi - powiedz, że uważasz towar za wadliwy i chcesz wymienić tusze na inne. Jeśli sprzedawca ma możliwość, niech sprawdzi u siebie na jakiejś drukarce. Cytuj Link to post Share on other sites
wojte142 1 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 dzwoniłem do niego i powiedzial ze musi zobaczyc drukarke czy nie jest uwalona nie mam zbytnio kiedy znów pojechać do niego gdyz jest oddalony o około 30km od mojej miejscowości jutro zawioze drukarke do sasiedniej miejscowości do sklepu komputerowego gdzie była kupowana drukarka i zobaczymy co jest na winie a jesli ktos ma jakieś propozycje to prosze pisać Cytuj Link to post Share on other sites
miodzio696 1 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 stare tusze w ogole nie działały, ten sam błąd? Sprzedawca nie ma prawa sprawdzać Twojego sprzętu, może sprawdzić, czy jego produkty nie są wadliwe. Jeżeli okaże się, że tusze na innej drukarce działają - problem leży w Twoim sprzęcie Cytuj Link to post Share on other sites
wojte142 1 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 stare tusze działały tylko ostatnio z czarnym pojawił sie błąd ,, awaria pojemnkia z tuszem" i musiałem wymienić Cytuj Link to post Share on other sites
miodzio696 1 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Poszukaj sobie w sieci instrukcji resetowania swoich kartridży i przeprowadź operację na tych starych. Taki błąd pojawia się, gdy drukarka 'uważa' kartridż za zużyty, reset licznika pomaga - przydatne przy własnoręcznej regeneracji tuszu. Jeśli pomoże, to sprawdź jeszcze raz nowe tusze - jeśli wyskoczy przy nich błąd, wal do sprzedawcy z kulturalną prośbą o wymianę. Cytuj Link to post Share on other sites
student84 21 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Mi o dziwo podobna rzecz przytrafiła się przy wymianie na oryginalny tusz. Do momentu kiedy używałem zamienników wszystko działało bez zarzutu. Edytowane 19 Lutego 2013 przez student84 Cytuj Link to post Share on other sites
Jules 9 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 ja nie bawiłbym się w reset, lepej isć do sklepu i wymienić Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts