triv961 2 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Witam!Posiadam 2 kolumny Tonsil ZGP35-8-685. Posiadają one moc 35W każdy i natężenie prądu 8 ohm. Jestem nowy w dźwięku i chciałbym was zapytać co potrzebuję do tych kolumn by to działało? Kolumny chcę podpiąć do komputera poprzez AUX. W każdym bądź razie wiem że potrzebuję wzmacniacz. I tu się pojawia moje pytanie czy wzmacniacz a amplituner to to samo? Co jeszcze będę potrzebował oprócz kabli by to podpiąć. Wzmacniacz potrzebuję tani, dobry i najlepiej z pilotem. Pytanie czy znajdzie się nowy bądź używany w tej cenie do 600zł. Cena powyżej 600zł odpada bo za to mam Microlab Solo 7c - nowe Mam nadzieję że pomożecie. Z góry dzięki, Triv~ Cytuj Link to post Share on other sites
neoool 12 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Amplituner to miks słów tuner i amplifer czyli wzmacniacz z wbudowanym tunerem chociaż teraz słowo to nabrało nowego znaczenia bo często jest to już rozbudowany odtwarzacz z np. USB który niestety coraz częściej widuje. Prócz okablowania AUX i przewodów głośnikowych nic więcej nie potrzebujesz Swoą drogo dziwne że z takimi kolumienkami chcesz wydać 6 stów na wzmacniacz Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 może zmieni na coś porządnego bo do tych tonsili to obojętne w sumie, byle impedancja i moc sięzgadzały Cytuj Link to post Share on other sites
szramabdg 46 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Jeżeli nie zamierzasz w najbliższej przyszłości zmieniać tych tonsili na nic lepszego to po prostu przejrzyj sobie allegro i weź taki wzmacniacz czy amplituner jaki ci się najbardziej spodoba do tych powiedzmy 400zł max http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=11&us_id=26571826 tu są w miarę fajne rzeczy wystawione Cytuj Link to post Share on other sites
neoool 12 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) http://allegro.pl/denon-dra-25-amplituner-japan-wysylka-gratis-i3034554632.html Denon fajny dźwięk, ale niestety brak pilota ;( Edytowane 17 Lutego 2013 przez neoool 1 Cytuj Link to post Share on other sites
triv961 2 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Powiedzmy sobie szczerze. Jak już miał bym zmieniać to raczej na Microlaby Solo 7c. Jeśli z tym nie wypali to amplituner wraz z Tonsilami służył by mi do czasu pójścia na swoje i wtedy wymiana na coś dużo lepszego Okej, sprawa rozwiązana. Będę miał też amplituner Tosca 303 który przerobie i podłączę do PC. Jednak gdy to nie będzie działać będę się kierował pod tego Denona DRA-25. Dzięki za pomoc, Triv Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts