szuetam149 4 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Witam Pisze do was z prośbą o doradzenie w zakupie telefonu. Z wszelakich testów i opinii wybrałem 3 telefony HTC DESIRE S / HTC DESIRE HD / SAMSUNG GALAXY S PLUS. Potrzebuję telefonu multimedialnego. Aby nie zacinał się nie mulił ale i miał w miare dobry aparat i design. Tutaj porównanie tych telefonów http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4911/4650/5020/0/ Każdy z nich posiada Gorilla Glass. Jedn ma więcej ramu drugi lepszy procesor. I nie moge dojść co bedzie najlepszy wyborem. Na telefon chce wydać 550 zł (każdy z tych modeli dostane w tej cenie, oczywiście mówię o używkach). Z jednej strony HTC fajny z ta nakładką htc Sense i ten HD ma 8mpx aparat i 4,3". A Desire s ma super design 3,7". A SGS + ma super wyświetlacz i procesor 1,4 GHz a tamte po 1 GHz. Czekam na opinię tych co się bawili/mają lub mieli do czynienia z tymi modelami. Dzięki z góry i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
blub17 13 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Galaxy S+ gdyby nie ram to byłoby technincznie najlepsze, ale na 512MB android dość słabo działa. Telefony mają te same procesory, tylko Samsung jest podkręcony, te same grafiki, oba HTC maja tyle samo ramu ale Desire HD ma największy wyświetlacz i najlepszy aparat, więc jego bym wziął. Jeszcze musisz dorwać na forum jakiegoś użytkownika tego telefonu , który powie jak z awaryjnością, ewentualnie jeśli ma jakieś wady to Ci napiszę. Ja miałem dawno temu galaxy S+ i powiem, ze ja zawsze mam dużo rzeczy włączone, wi-fi, 3g w zależności od telefonu i on z 512MB ramu słabo sobie radził, ale byłem przekonany że ma więcej ramu, troche mnie zaskoczyły te dane. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Jesli chodzi o desire hd to polecam. Jesli chcesz szczegolowy opis to napisz czego ma dotyczyc to sie rozpisze;] 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szuetam149 4 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 a na jakiej wersji androida ciśniesz ? jakis cyanogemmod czy 2.34 ? bo ten stary to lipa n oale jest htc sense a jaka masz wersje jak to sobie radzi ? i jak pisanie sms ? odtwarzacz ? i wytrzymalosc na upadki Cytuj Link to post Share on other sites
misiek19 3 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Desire hd jest o wiele lepiej wykonane (zbudowana z jednego kawałka amelinium ),ma więcej ramu,No i posiada sense.Galaxy s plus to jest zwykły "s" z gorszym układem GPU oraaz podkręconym prockiem do 1,4 Ghz .Stałem pod podobnym wyborem, ja wybrałem Desire HD.Tobie osobiscie też polecam,gdyż jest on najwydajnieszy w tej klasie.Jednak jak ty byś się zdecydował na galaxy to bierz zwykłego bez plus gdyż jak już wcześniej wspomniałem gorszy GPU a CPU podkręcony, co można zrobić i na zwykłym Pozdrawiam Edytowane 17 Lutego 2013 przez misiek19 Cytuj Link to post Share on other sites
szuetam149 4 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 ok dzięki. Takie opinie do mnie przemawiają i wygrywa HTC DESIRE HD Cytuj Link to post Share on other sites
misiek19 3 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Proszę bardzo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 i ten HD ma 8mpx aparat i 4,3Tego akurat nie uznał bym za zaletę, ekran ma wybladłe kolory a aparat robi słabiutkie zdjęcia, no i ta tragiczna bateria... W tej cenie radziłbym poszukać używanych Xperii Arc/Arc S 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) hehe, jasne. Jak sie kozysta tylko z najlepszych to potem sie mowi ze "wyblakle". kolory sa duzo lepsze niz w 3gs i reszcie telefonow w tej cenie bez amoleda. Co do aparatu jak sie nie ustawi samemu go to troche przebarwia, ale nazwanie go slabiutkim to mocne przegiecie. No i na koniec bateria, tak tak jest slaba, ale jak ktos jej nie wymienia od nowosci. sam kupilem nowa kilka tyg temu, gram godzinke dziennie, ciagle dzwonie i kozystam z neta i jakos 2 dni mi trzyma wiec masa telefonow chciala by miec taka "slaba baterie" Edytowane 18 Lutego 2013 przez silentpa100r 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 1230 mAh przy takiej specyfikacji to jest delikatnie mówiąc śmiech na sali. Galaxy S Plus jest pod każdym względem lepszy od HTC Desire HD. No po za jakością obudowy ale to pikuś. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 aha czyli wazniejsze jest ile ma mAh niz ile faktycznie trzyma nowa bateria. no to spoko 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 No to ja sobie wsadze nową baterię do SGS+ i co wtedy ? Poczytaj sobie wykresy w necie ile trzyma Desire HD a ile Galaxy S Plus... http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4650/5020/0/0/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) ale na co mi wykresy jak mam porownanie do moich starych fonow i do sgs2 dziewczyny. i na nowej bat trzyma mi dluzej niz 3gs i hd 7 ktore mialem w przeciagu ostatnich 6 miesiecy. testy testami a realia realiami. Tak sie sklada ze fona zmieniam co kilka miesiecy i mam mega porownanie. DHD wcale krotko nie trzyma i tyle a po drugie podpieranie sie portalami gdzie podaja chociazby ze dhd ma 2x1GHz to juz wogole jest malo powazne Edytowane 18 Lutego 2013 przez silentpa100r 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Dlatego zmieniłem. Jestem ciekaw czy Twój Desire HD trzyma dłużej od SGS'a II bo jak powiesz, że tak no to ja chyba zakończę dyskusję. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Lekki sarkazm tak;] nie, nie trzyma dluzej. Ale roznica w pojemnosciach w sgs2 i dhd zanika jak sie uzywa tel intensywnie i trzeba je ladowac codziennie. Wiec co to za roznica, chyba ze komus zalezy na tym ze hdh w czuwaniu polezy 7dni a sgs 14 ale po co to komu? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Każdy dzisiejszy telefon trzyma ledwo dzień więc o czy mowa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 no wlasnie do tego daze, ze nazekanie na to 1230mAh to przesada, i tak reszta tel mimo wiekszej pojemnosci przy intensywnym uzytkowaniu bedzie trzymala ten 1 dzien. Co innego jak ktos kupuje smartfona zeby only odbierac 2 polaczenia dziennie co uwazam za glupote ale nie moja kasa nie moja sprawa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Do Desire HD jak się wgra fajny soft + dobry kernel to nawet przy podkreconym procku do 1,2Ghz ładnie trzyma. Faktem jest, że po 2latach codziennego ładowania bateria swiruje. Jak coś to wpiszcie w Google: HTC Desire HD root i macie mój poradnik. Wgrywalem na ten telefon cuda wianki i ostatecznie najlepszy jest soft z Sense 3.5 moim zdaniem lub z nowym 4.0 Desire HD vs Desire S: http://versusio.com/pl/htc-desire-hd-vs-htc-desire-s Tylko się pomylili i napisali że DHD ma 2rdzenie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szuetam149 4 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 czyli kupuje Desire HD Wielkie dzięki każdemu za dobre słowo Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Tylko szukaj jeszcze z gwarancja, chociaż ze 2mies. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts