Skocz do zawartości

HD 7850 Czy GTX 650 TI AMP!!! ?

Recommended Posts

Tak myślałem :).

A od jakiego producenta To HD 7850

VERTEX3D 648ZŁ 1GB

POWERCOLOR 731ZŁ 2 Gb

MSI 722ZŁ 2GB

SAPPHIRE 722 ZŁ 2 GB

GIGABYTE 680ZŁ 1 GB

XFX 684-700ZŁ 1GB

Edytowane przez KoksarPL

Sapphire - chyba najlepsze chłodzenie , 2 lata gwarancji

Gigabyte-cichutkie i chłodne , 3 lata gwary, niektóre sztuki mają zablokowane napięcia (minus)

MSI- podobno głośna , ale myśle , że chłód ją rekompensuje , 3 lata gwarancji

Wybierałbym coś z tej trójki ;)

Vertex to spore ryzyko . Powercolor i XFX nienajgorsze ale wg mnie o klasę niżej niż ta trójka , którą wymieniłem wyżej :D

Edytowane przez Rafcio1874

7850 bez 2 zdan

zjada , gniecie i trawi 650ti bez pytania...a juz po oc to jest miazga...

posiadam kartę gtx 650ti od gigabyte windforca 2 i jestem zadowolny.Nie przepadam za radkiem i właśnie dlatego wziąłem nv zamiast hd 7850.Dla mnie to on rządzi ;)

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-cuda-gtx650ti-oc-2gb-ddr5-128bit-2dvi-hdmi-dsub-box-gv-n65toc-2gi-524235/

nie przepadasz za radkiem wiec wybrales gorsza karte ? nice story bro...  :rotfl:

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/34988603.jpg

• Popieram 3

posiadam kartę gtx 650ti od gigabyte windforca 2 i jestem zadowolny.Nie przepadam za radkiem i właśnie dlatego wziąłem nv zamiast hd 7850.Dla mnie to on rządzi ;)

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-cuda-gtx650ti-oc-2gb-ddr5-128bit-2dvi-hdmi-dsub-box-gv-n65toc-2gi-524235/

No masz racje rządzi ale jak sobie porównasz do radeona 6850  do radeona 7850 nie ma startu  twój wybór był fatalny mam nadzieje że nikt z tego forum ci  tak nie doradził

Podłącze się do tematu ale z nieco innym pytaniem. Mianowicie chodzi o wybór pomiędzy 7850 a GTX660. Czy warto dopłacać do produktu Nvidii ? Chodzi wyłącznie o różnice w grach nie interesują wyniki w 3dMark i itp. Planowałem początkowo brać 7870 ale jednak finanse mnie ograniczają więc pozostaje wybór pomiędzy tymi dwoma.

nie wiem czy czasem po solidnym OC HD7850 nie wyprzedzi GTX'a 660 :D Wujek ma dwie takie sztuki w SLI ;) Co ciekawe w Unigine Heaven Sli z tych kart miało minimalny FPS 21 klatek przy 28 na HD7850 :o

Czy do takiej specyfikacji wystarczy XFX 450W

INTEL Core i5 2300

ASROCK Z77 PRO4

RAM 6GB ACTINA DDR3 1333MHZ

SEGATE BARRACUDA

GIGABYTE HD 7850 1 GB

NAGRYWARKA PHILIPS ITD.

Albo wezme wersje  sapphire 1 gb

\

Ewentualnie podaj dokładny model zasiłki ale wg mnie wystarczy ;)

PS: na pudełku w wymaganiach mam napisane zasilacz 500W ale Twój powinien starczeć :D

nie wiem czy czasem po solidnym OC HD7850 nie wyprzedzi GTX'a 660 :D Wujek ma dwie takie sztuki w SLI ;) Co ciekawe w Unigine Heaven Sli z tych kart miało minimalny FPS 21 klatek przy 28 na HD7850 :o

na cf tez mialem w unigine mniejszy min fps niz na jednym radku ;)

No masz racje rządzi ale jak sobie porównasz do radeona 6850  do radeona 7850 nie ma startu  twój wybór był fatalny mam nadzieje że nikt z tego forum ci  tak nie doradził

7850 bez 2 zdan

zjada , gniecie i trawi 650ti bez pytania...a juz po oc to jest miazga...

nie przepadasz za radkiem wiec wybrales gorsza karte ? nice story bro...  :rotfl:

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/34988603.jpg

myślicie że nie myślałem o wyborze tej a tej???Kusił mnie ten radek bo jeszcze crosffire ma i później mi by sie przydało ale ja mam za słaby proc,a podobno stery od nv dają większy narzut na procka i lepiej gry chodzą.I jeszcze jedno.Wybrałem nv bo gram w 1280x1024 a nie w FHD a w niższych rozdzielczościach nv sobie lepiej radzi.Dla mnie to był 100% prawidłowy wybór ;)

Do autora tematu, zamiast radoena 7850 wez gtx 660, bedziesz bardziej zadowolony.. Amd ma skopane stery, na Gforce uświadczysz większej przyjemności z gry, bez zadnych mikro-przycieć itp :roll: . Sam przesiadłem sie z radka 7950 na gtxa 660 Ti, i jestem bardziej zadowolony :)

Edytowane przez gotar