dupalosia 0 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Witam. Mam problem z internetem. Gdy wchodzę www.speedtest.pl/ to pierwszy odczyt jest 2mb/s(taki jaki mam). Po chwili gdy robię odczyt to 0.2mb/s ping 2000ms. I cały czas coś w tle robi. Wyłączam wszystko i nadal zużywa internet. Pomiary dokonuje NetMeterem. Wszystkie procesy mam powyłączane włącznie z przeglądarką. Internet: Neostrada 2Mb/s. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiek555 0 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 1. Masz zabezpieczoną sieć wifi? Może jakiś sąsiad wchodzi do twojej sieci i pobiera. - Zmień hasło. 2. Dalej jest możliwość że masz wirusa który coś pobiera lub up-uje, poszukaj w procaesach czegoś podejrzanego i przeskanuj komputer dobrym antywirusem. 3. Jest możliwość że jeśli masz internet podciągnięty od routera do kompa kablem lan, może to kabel robi taki ping. Zpinguj router przez konsole cmd poleceniem ping "tu wpisz ip rotera, lub innego komputera w sieci" - jeśli będzie wysoki tzn że masz walnięty kabel i trzeba go wymienić. Cytuj Link to post Share on other sites
dupalosia 0 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Kabel jest ok, to jakaś aplikacja tak robi bo gdy się włączy to tylko pomaga reset komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 w takim razie sprawdź antywirusem, 2 razy normalnie przy odpalonym kompie i przed uruchomieniem windowsa (na pewno jest taka opcja w avast w innych nie wiem, ale powinna być). W tedy będziesz mieć dopiero pewność czy nie masz intruza Cytuj Link to post Share on other sites
alex103 9 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Wejdź w menedżer zadań (Ctrl+Alt+Delete) następnie na zakładkę sieć i zobacz jakie masz użycie. Cytuj Link to post Share on other sites
dupalosia 0 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Gdy nic nie robię to 0.7% na 100mb. Dopiero gdy np uruchomię speedtest to wtedy coś się sciąga ale nie wiem co. Wirus? Mam bitdefender nie wiem gdzie jest w nim opcja do przeskanowania. Edytowane 17 Lutego 2013 przez dupalosia Cytuj Link to post Share on other sites
alex103 9 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 sprawdź w menedżerze zadań w zakładce sieć użycie aktualne i będzie wiadomo czy to wina kompa czy netu. może masz włączonego utorrenta Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts