Skocz do zawartości

[MULTI] Tomb Raider - seria

Shadow of the Tomb Raider  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      0
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Gość DANNY__79

Jak ja chciałbym mieć tyle czasu na granie. Ja mam dopiero 22% -- ale staram się dokładnie penetrować teren i znajdować wszystko, co się da ;)  - a nie tak na szybko ;)

Odpowie mi ktoś wreszcie, gdzie TR zapisuje save ?

• Popieram 3

Włosy są śmieszne nie warto ich włączać.

Dużo bym dał, żeby móc włączyć sobie takie włosy, jakie miałem w ogólniaku.

kiepskie mamy komputery.

Proszę mi tu mojego pieca nie obrażać !

Warto poczytać na forach hostingowych czy jak im tam gra skidrowa nie kraszuje orginał wywala do pulpitu. Niestety coraz częściej bywa że piraty lepiej działają niż orginały bo mają wywalone połowe nie potrzebnych plików.

Pomimo, że zgadzam się z przesłaniem, to czytanie tak napisanego tekstu sprawia, że mam ochotę wyskoczyć przez okno. 

U mnie zero problemów z grą... A te całe TressFX to uja nie podobne... Nienaturalne, niedorobione i nie wiem co by tu przytoczyć... Byłem u zioma co ma CFX z 7970 i niby wszystko pięknie ładnie ale zero realistyki. Co mi z efektu kiedy pada deszcz... upierdziele sobie łeb,włosy błotem i gównem a włosy dalej jak po myciu szamponikiem... pięknie wysuszone, wyczesane ?

Już to byłoby lepsze -

Edytowane przez henus7

Takiej gry jeszcze na pc nie było, tak całkiem udana podróbka uncharted.

Oczywiście optymalizacja kiepska, a nawet nie kiepska tylko kiepskie mamy komputery.

Ludzie zapominają o Alanie Wake.

30-50fps here na ultra.

Tak daleko idących wniosków jeszcze nie będę wysuwał, bo jestem dopiero w Shandy Town, czyli z tego, co patrzyłem, mniej więcej w połowie. FC 3 tak do 2/3 był dla mnie rewelacyjny, później niestety grałem już na siłę. 

Wgrałem stery 310.90 i jest rzeczywiście lepiej, szczególnie minimalny fps. Te same ustawienia: normalny DOF oraz SSAO, włączony TressFX, wyłączony v-sync

314.07
http://img5.imageshack.us/img5/7492/2013030500004s.jpg

310.90
http://img546.imageshack.us/img546/3665/2013030600002.jpg

Zauważyłem jeszcze że jak jest włączony TressFX a wyłączony v-sync to występują błędy graficzne.

Próbowałem też DOF, SSAO na ultra, v-sync 2x buforowanie, TressFX i jest ~40-50 jak się zrobi gorąco to spada to 15 :D Ale bez TressFX śmiga git w stałych 40-50. I najważniejsze, póki co zero crashy :rotfl:

To przykuj uwagę do tego jak gra się prezentuje w Shandy - u mnie tam były kosmiczne spadki fpsów/płynności, ciekawe czy na AMD też tak jest.
Właściwie obrócenie się w stronę całego miasta skutkowało natychmiastowym -50fps (z setki na 50 %-) )

Są lokacje w tej grze gdzie spada ilość klatek denerwujace to jest ale kogo stać na kompa na którym nie będzie spadała ilość klatek jak taki komp kosztuje tyle co dobry samochód, trzeba było grac tak jak komp sam ustawił czyli średnie detale i miał bym najpłynniejszą grę na forum ale uparłem sie na najwyższą jakość textur, ta gra to chyba unreal 3, po ścianach w jaskiniach i krwi poznałem ;P

Kolejna tona bzdur hehe

Na początku grałem z włosami i z tesselacją i było mapowanie przemieszczeń po wyłaczeniu włosów zostało ale już 2x słabsze, ktos pytał jak włączyc dx9 wyłaczyć tesselacje i tresx od razu światło się robi zółte z białego hehe

Mi ustawiło średnie detale 1024x768 v-sync duble buffer 85hz a wam jak?

Edytowane przez Lordonos

Ja już prawie skończyłem gre pisze 50% a już wszystko mam dopakowane na maxa prawie już uratowałem tych przyjaciół.

No w sumie to masz rację tak sobie ustawiła gra.

Jak przejdę to dam na default i zobacze jak ta gra powinna chodzić haha

Na najwyższe textury już GTX470 za słaby a co maja powiedziec ci którym wciskacie na forum radeony 7770

Grac w 30 fpsach i siedzieć cicho?? haha

A zapomniałem dodać sterownik beta nvidia nic nie daje chyba nawet bardziej psuje :)

Zrobiłem sobie profil w sterowniku dla gry wyłączyłem optymalizację tróliniową całkiem, ustawiłem anizo x4, optymalizacja anizotropowa i włączyłem tripple buffering do tego liczbę wstępnie renderowanych ramek na 4 bo tyle na max sie tylko da.

Co mogę powiedzieć o tripple bufferingu na amd pewnie nawet nie zadziała ;)

Tam gdzie są spadki animacji i tak będą tak że mi trzeba dokładnie 2x szybszy komputer niż mój w miejscach gdzie mam 40 fps miał bym 80 i miał bym spokój z jakimiś micro zacięciami ale mnie na taki komp nie stety póki co nie stać.

Z takim podejściem to Ty do niczego nie dojdziesz... nawet nie wiesz jakim potworem jest 470tka puszczona w okolice 850-900MHz na GPU i okolice od 3600-4000MHz na pamiątkach. Miałem GTXa 470 od Palita referenta i TwinFrozr II - gdzie ten pierwszy 825/1650/4100 (ten niestety mimo małego Voltage'u dobijał do 90-100C) robił przy 1.012V a TwinFrozr II robił mi 880/1760/4000 1.125V (gdzie temperatury były w porządku podczas obciążenia tj. 55-75max)

Rób OC i nie gadaj że to nic nie da. GPU podnosząc na 850MHz kręcisz o jakieś 30-35% gdzie realnie zwiększasz wydajność układu o jakieś 25-30% w zależności od gry bo Fermi dostawały po OC takiego kopniaka.

750-780MHz to już wydajność GTX480.

A co do robienia Benchmarka w TR to zróbcie 2 razy nie zwracając uwagi na wyniki i weźcie wynik trzeci bo pierwsze dwa nie są miarodajne.

Edytowane przez henus7