desk1 2 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Witam, Nie mam pojęcia czy w dobrym dziale umieszczam temat i czy nie powinienem podpiąć się pod istniejący już temat. Jeżeli tak, proszę o przeniesienie tego tematu. Jakiś czas temu AMD zorganizowało tzw. ślepy test, gdzie gracze porównywali sprzęt od Intela i AMD rzecz jasna. W porównaniu wystąpił jakiś APU z i3 oraz bodajże FX-8150 z i7-2700k. Wielu graczy wybierało procki od AMD, chociaż z drugiej strony był to test organizowany właśnie przez czerwonych i innych wyników nie można było się spodziewać. Proponuję zatem, aby redakcja zrobiła podobny test - zebrać paru ludzi i zrobić porównanie w kilku/kilkunastu grach. Wspaniale by było, gdybyście przetestowali większość dostępnych procesorów na rynku - np. Athlon i APU z i3, Phenom i FX-4xxx z i5, FX-8xxx z i7 itd. Oczywiście, proszę nie robić testów na 3 monitorach (jak to było w przypadku AMD), tylko na jednym. Dodatkowo, w miarę możliwości, proponuję zrobić test porównawczy AMD/NV, na tych samych zasadach. Edytowane 16 Lutego 2013 przez desk1 Cytuj Link to post Share on other sites
dudek079 66 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 http://pclab.pl/art50000.html Tu masz takie testy. Sam wybierałem niedawno proca i się tym sugerowałem. Byłbym za zrobieniem takich testów tylko, że z GPU. Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Wystarczy, że dali im do przejścia fragment gry, który w ogóle nie obciążał procesora . Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Phenom II nadal rządzi tani i wydajny ale i I5 mam w domu plus 2x xeon BF3 na wszystkich chodzi prawie tak samo na małych mapach nie widze różnicy a nie spadków do nie grywalnego poziomu ale przy duzych mapach i5 jest nieco lepszy Jestem wyczulony na spadki w wydajnośći Edytowane 16 Lutego 2013 przez rolandwally83 Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 W swojej kategorii cenowej bez wątpienia nadal jest niezłym wyborem . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts