HeroXD 1 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Siema Ciągle zastanawiam się czy gdy np. wymienię płytę główną będzie jakaś różnica wydajnościowa czy płynność wyświetlania animacji. Bo tą którą posiadam nie jest z górnej półki i jest praktycznie pozbawiona wszystkich funkcji. mój sprzęt to :Procek - intel i5 3470 3.2 GHzRam - 8 GBPłyta główna - Gigabyte H61MA - D2VZasilacz - XFX 550WKarta graficzna - Sapphire Radeon HD 7850 OC Jak myślicie czy ta wymiana usprawni prace procesora i innych podzespołów czy to będą nie potrzebne wyłożone pieniądze. Czekam na odpowiedzi i mam nadzieję , że ją usłysz. Bo nie daję mi to spokoju Cytuj Link to post Share on other sites
darasz89 190 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) jeśli masz dysk Sata3 lub SSD to warto wymienić na coś z nowym chipsetem obsługującym Sata3 [b75, H77] w innym przypadku wymiana wg mnie nie będzie opłacalna Edytowane 15 Lutego 2013 przez darasz89 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Dysk sata 3 nic nie zyska bo nie ma talerzowca (może najszybsze velociraptory) który zapchałby nawet przepustowość sata 2. W SSD jakaś różnica będzie ale nieznaczna. Dla całej reszty nie będzie to miało znaczenia. Raczej szkoda kasy. Cytuj Link to post Share on other sites
HeroXD 1 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Aham tylko to ?? Cytuj Link to post Share on other sites
darasz89 190 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 raczej tak na znaczny wzrost wydajności nie licz Cytuj Link to post Share on other sites
HeroXD 1 Napisano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Aha dzięki. Bo właśnie się zastanawiałem i teraz mam już odpowiedz . Cytuj Link to post Share on other sites
SEBA65310 0 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Możesz zyskać : RAID PCIe 3.0 Intel Rapid Storage Technology Smart Response Technology Intel vPro Intel Anti-Theft Technology O/C SATA 3 lepszą zintegrowaną kartę dźwiękową HDMI, Display port e-sata thunderbolt Lucid Virtu™ Universal® SLI™ i 4-way CrossFireX™ itd. mało trochę Cytuj Link to post Share on other sites
ziembek 6 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Możesz zyskać : RAID PCIe 3.0 Intel Rapid Storage Technology Smart Response Technology Intel vPro Intel Anti-Theft Technology O/C SATA 3 lepszą zintegrowaną kartę dźwiękową HDMI, Display port e-sata thunderbolt Lucid Virtu™ Universal® SLI™ i 4-way CrossFireX™ itd. mało trochę Okej, ale dla autora tematu większość z tych rzeczy się nie przyda. Pokażę to na wybranych:RAID Do połączenie dwóch dysków PCIe 3.0 Najszybsze karty nie wykorzystują pełnej przepustowości PCIe 2.0 o/c Na procku intela bez k raczej nie zrobisz HDMI, Display port Na płycie głównej służą tylko do integry SLI™ i 4-way CrossFireX™ Tylko do łączenia kart graficznych Więc autor tematu żadnych znacznych różnic nie odczuje. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
HeroXD 1 Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Już wiem, że nie opłaca mi się jej wymieniać Temat zamknięty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts