Skocz do zawartości

GTA IV - Problem.

Recommended Posts

Mam pewien problem z grą GTA IV, a dokładniej z FPSami podczas rozgrywki. Na początku bez patcha na Medium miałem po 20-25fps. Następnie wgrałem patcha 1.0.4.0 i nie zauważyłem żadnej zmiany jeśli chodzi o wydajność w grze. Ustawiłem nawet wszystko na najniższe ustawienia i dalej ok. 25fps. Gram na 1024x768 bo mam mały monitor. Myślę, że powinienem wyciągać trochę więcej tych fpsów.

Mój Komputer:

AMD ATHLON 250 II (3.0x2)

4GB RAM DDR2 800mhz

GTS 250 512mb DDR3 TwinTech

80GB

Co za różnica czy gra oryginalna? Przy twojej konfiguracji GTA IV będzie w miarę płynnie chodzić na średnich ustawieniach a i tu pojawią się przycinki, które nota bene pojawiają się nawet na wyraźnie mocniejszych konfiguracjach. Ta gra potrzebuje mocnego procesora z 3 lub 4 rdzeniami i dopiero wtedy rozwija skrzydła. Czemu nie chcesz podkręcać procesora? Ten model przy dobrych wiatrach osiąga 3.8GHz, to byłby całkiem ładny wynik i zawsze kilka fpsów więcej (choć na radykalne zmiany nie licz).

R* Wydało już parę patchy do Gta 4 i niektóre z nich nic nie podnoszą fps lub nawet u niektórych obniżają więc trzeba czekać na następny patch, który podniesie te fps. Testowałem ile fpsów mam na tych patchach i za każdym razem jest inaczej. Po prostu skopali tą część na PC...

Ja też mam boxowe, a gnojek chodzi na 4,0 :P

A gry nie skopali. Wręcz przeciwnie - dali obsługę wielu rdzeni i chwała im za to. Taka masa elementów w tak obszernym świecie musi dostać odpowiednią moc obliczeniową. A Patche pomagają. Na moim poprzednim komputerze dzięki patchom gra stała się grywalna. Czego nie można było powiedzieć bez patchy ^^

No pomagają patche ale nie w takim stopniu że wydali by 2 i już by było ok. Ciągle wydają i pomału coś nowego dodają. Chodziło mi że skopali Gta 4 ze strony płynnośc i ustawień. Na początku bez patcha można było ustawić tylko rodzielczość, cienie, detale i ilość samochodów. Teraz można więcej np. Vsync itd. Mój komputer wychodził poza wymagania zalecane a jednak gra chodziła mi tylko na low.

• 2 tygodnie później...

Witam. Mam Orginalne GTA IV wszystkie patche najnowsze sterowniki itd. Moj Komp to Intel Celeron E1400 x2 2.1 2GBRam GF7600GT 256Mb Win XP SP3.

I jest taki problem ze nie moge powiekszyc sobie pamieci na karcie tzn zeby bralo mi z Ramu a nie z Vramu z karty Graf. Probowalem juz tyle tych plikow i wpisow w tym i nic nie dalo procz tego ze moge powiekszyc tylko rozdzielczosc :D Teraz jaki mam plik commandline to ( -norestrictions -nomemrestrict -noprecache -noswapdelay -novblank -availablevidmem 2.0 -percentvidmem 1.0 -reserve 0.0 -notimefix -DX9 /high -stereo) i nic jak juz mowilem jedynie rozdzielczosc moge zmienic :P A Koniecznie mi zalezy natym zeby powiekszyc wielkosc Vram zeby zarlo z ramu. PRosze O POMOC. NAJLEPIEJ JAK MOZECIE TO JAKIS DOKLADNY WPIS. Z Gory Dziekuje

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...