halaj 0 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Mam pewien problem z grą GTA IV, a dokładniej z FPSami podczas rozgrywki. Na początku bez patcha na Medium miałem po 20-25fps. Następnie wgrałem patcha 1.0.4.0 i nie zauważyłem żadnej zmiany jeśli chodzi o wydajność w grze. Ustawiłem nawet wszystko na najniższe ustawienia i dalej ok. 25fps. Gram na 1024x768 bo mam mały monitor. Myślę, że powinienem wyciągać trochę więcej tych fpsów. Mój Komputer: AMD ATHLON 250 II (3.0x2) 4GB RAM DDR2 800mhz GTS 250 512mb DDR3 TwinTech 80GB Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Podkręć procesor. Gra Oryginalna? Link to post Share on other sites
halaj 0 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Gra oryginalna. Procka nie zamierzam podkręcać. Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Co za różnica czy gra oryginalna? Przy twojej konfiguracji GTA IV będzie w miarę płynnie chodzić na średnich ustawieniach a i tu pojawią się przycinki, które nota bene pojawiają się nawet na wyraźnie mocniejszych konfiguracjach. Ta gra potrzebuje mocnego procesora z 3 lub 4 rdzeniami i dopiero wtedy rozwija skrzydła. Czemu nie chcesz podkręcać procesora? Ten model przy dobrych wiatrach osiąga 3.8GHz, to byłby całkiem ładny wynik i zawsze kilka fpsów więcej (choć na radykalne zmiany nie licz). Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Zgadza się u mnie na Intelowskim 2x4GHz też potrafi przyciąć - ten typ już tak ma Link to post Share on other sites
Vanish 0 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 R* Wydało już parę patchy do Gta 4 i niektóre z nich nic nie podnoszą fps lub nawet u niektórych obniżają więc trzeba czekać na następny patch, który podniesie te fps. Testowałem ile fpsów mam na tych patchach i za każdym razem jest inaczej. Po prostu skopali tą część na PC... Link to post Share on other sites
paw2345 1 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Podkręć trochę procka chociaż tak do 3,6 na pewno pomoże. Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Tyle że hałaj ma boxowe chłodzenie... Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ja też mam boxowe, a gnojek chodzi na 4,0 A gry nie skopali. Wręcz przeciwnie - dali obsługę wielu rdzeni i chwała im za to. Taka masa elementów w tak obszernym świecie musi dostać odpowiednią moc obliczeniową. A Patche pomagają. Na moim poprzednim komputerze dzięki patchom gra stała się grywalna. Czego nie można było powiedzieć bez patchy Link to post Share on other sites
Vanish 0 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 No pomagają patche ale nie w takim stopniu że wydali by 2 i już by było ok. Ciągle wydają i pomału coś nowego dodają. Chodziło mi że skopali Gta 4 ze strony płynnośc i ustawień. Na początku bez patcha można było ustawić tylko rodzielczość, cienie, detale i ilość samochodów. Teraz można więcej np. Vsync itd. Mój komputer wychodził poza wymagania zalecane a jednak gra chodziła mi tylko na low. Link to post Share on other sites
Dragonfirea 1 Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam. Mam Orginalne GTA IV wszystkie patche najnowsze sterowniki itd. Moj Komp to Intel Celeron E1400 x2 2.1 2GBRam GF7600GT 256Mb Win XP SP3. I jest taki problem ze nie moge powiekszyc sobie pamieci na karcie tzn zeby bralo mi z Ramu a nie z Vramu z karty Graf. Probowalem juz tyle tych plikow i wpisow w tym i nic nie dalo procz tego ze moge powiekszyc tylko rozdzielczosc Teraz jaki mam plik commandline to ( -norestrictions -nomemrestrict -noprecache -noswapdelay -novblank -availablevidmem 2.0 -percentvidmem 1.0 -reserve 0.0 -notimefix -DX9 /high -stereo) i nic jak juz mowilem jedynie rozdzielczosc moge zmienic A Koniecznie mi zalezy natym zeby powiekszyc wielkosc Vram zeby zarlo z ramu. PRosze O POMOC. NAJLEPIEJ JAK MOZECIE TO JAKIS DOKLADNY WPIS. Z Gory Dziekuje Link to post Share on other sites
kory2 24 Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Siemka ja mam taki komputer jak w moim opisie. A gra na patchu 1.0.0.4 ma tylko średnio 32 fpsy a widać że czasem sie przytnie. Co mogę zrobić aby chodziło płynniej. Gram bez commandline. Link to post Share on other sites
Recommended Posts