Skocz do zawartości

Radeon 7870 Sapphire czy MSI Hawk?

Recommended Posts

Witam.

Dobieram kartę graficzną do mojego komputera i nie mogę się zdecydować.

Waham się pomiędzy Radeonem 7870 od Sapphire a tym od MSI (wersja Hawk).

Oczywiście będę podkręcał.

Która karta ma mniejsze temperatury, jest cichsza itp.?

Reszta komputera:

Procesor Intel Core i5 3570K

Płyta Główna MSI z77A-GD55

OCZ ZT 650W SLI PSU

2x4GB GoodRam

Proszę o pomoc ;) Pozdrawiam.

Edytowane przez Matciej

Spośród kart między którymi się zastanawiasz wybrałbym zwykłego MSI. One mają bardzo dobre i solidne podzespoły i moim zdaniem nie opłaca się dopłacać do Hawka. To jak podkręcisz kartę zależy od tego jaka sztuka GPU Ci się trafi. Może się zdarzyć, że zwykły 7870 podkręci się lepiej od Hawka.

Jeśli możesz trochę dołożyć to rekomendowałbym 7870XT. Podkręcona 7870 nie dogoni 7870XT.

• Popieram 1

Spośród kart między którymi się zastanawiasz wybrałbym zwykłego MSI. One mają bardzo dobre i solidne podzespoły i moim zdaniem nie opłaca się dopłacać do Hawka. To jak podkręcisz kartę zależy od tego jaka sztuka GPU Ci się trafi. Może się zdarzyć, że zwykły 7870 podkręci się lepiej od Hawka.

Jeśli możesz trochę dołożyć to rekomendowałbym 7870XT. Podkręcona 7870 nie dogoni 7870XT.

Mialem hawka i 1300Mhz to nie byl dla niego jakis wyczyn

druga strona medalu ze byl wtedy glosny i cieply

http://www.ddr2.pl/pl/p/Sapphire-Radeon-HD-7870-XT-2GB/992 to jest karta dla Ciebie - szafirek na rdzeniu Tahiti LE(wydajność pomiędzy zwykłym 7870 a 7950) - miłego grania.pozdr.

Dzięki za odpowiedzi. Raczej się zdecyduję na tego Sapphire 7870XT ;) Czy ktoś kupował na ddr2.pl? Mogę ufać temu portalowi? Nie wygląda na wiarygodny :/ A cena jest o wiele niższa niż na morele.net. Karta jest mało dostępna mogę powiedzieć, bo w innych sklepach albo jej nie ma w ogóle nie ma, albo wszystkie sprzedali.

Edytowane przez Matciej