Skocz do zawartości

7970 GHz Edition vs GTX 680 co brać??

Recommended Posts

7970ghz, najlepiej vapor-x jesli masz wiecej kasy to mozna tez asusa matrix, a jesli masz mniej kaski to gigabyte.

jak juz gtx to mozesz poczekac na 780, ps. niewiadomo ile, moze poczatek Marca moze pozniej.

Ja również składam i postanowiłem czekac bo 780 bije na glowe 680, mam nadzieje ze uzytkownicy mnie nie ukamienuja.

Edytowane przez bols244
Gość JackHammer

Świetny test :hahaha:

Jakbyś trochę rozumiał co tam podałem, to jest tylko pierwsze podejście do tej karty. Nie jest to oficjalne, ale tak jakby wyciek. Podejrzewam że większość się z tym zapoznała w dziale "Niewiarygodne, ale prawdziwe". Należy to traktować z przymróżeniem oka.

Bez wątpienia w tej walce 7970 wygrywa.

Gdzie mieszkasz ?

Rozmawiałem z innymi użytkownikami - jedziemy Cię ukamienować.

Święta Inkwizycja AMD taką podjęła uchwałę w drodze głosowania.

O Ironio...
Gość effendi360

jak juz gtx to mozesz poczekac na 780, ps. niewiadomo ile, moze poczatek Marca moze pozniej. Ja również składam i postanowiłem czekac bo 780 bije na glowe 680, mam nadzieje ze uzytkownicy mnie nie ukamienuja.

http://studente.pl/_cache/_thumbs/65/65e626db9e815de90a1da368b9c7eb13.jpg

Jeden głos na 680.

Stosunek cena/wydajność przemawia zdecydowanie za Radosławem.

Tak ale nie każdy patrzy na cenę. Niektórzy dołożą te kilka stówek żeby mieć lepszą kartę do OC jaką jest 680 Lightning. Opłacalność to pojęcie względne  :D

Edytowane przez Wooojciech1983

Opłacalność to pojęcie względne

Nie. Opłacalność można akurat dość dokładnie zmierzyć. Chociażby obliczając dokładny koszt punktowy w dowolnym smarku. 

Ale po co wydawać na zielony znaczek jak, za mniejsze/podobne pieniądze możemy wyrwać wydajniejszy produkt?

Nieco wydajniejszy po wyjęciu z pudełka ale po OC role się odwracają na korzyść 680 Lightning. Akurat miałem 7970 Vapor-X i mam Lightninga więc wiem z praktyki.

Nie. Opłacalność można akurat dość dokładnie zmierzyć. Chociażby obliczając dokładny koszt punktowy w dowolnym smarku.

Nie można, bo wyjdzie jakiś wynik ale odpowiedź na pytanie czy opłaca się dopłacić czy nie będzie różna dla mnie i dla Ciebie. Edytowane przez Wooojciech1983
Gość effendi360

Ja się czasami zastanawiam, czy co niektórzy siedzą tylko i napierdalają posty czy też czasami czytają to forum i dyskusje jakie są na nim prowadzone. O czytaniu (czytaniu ! nie oglądaniu obrazków !) materiałów z innych źródeł już nawet nie wspominam.