wujashek 1204 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 sprawdz czy wejdzie Ci do obudowy Cytuj Link to post Share on other sites
Dawkoo 0 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Obudowa i tak jest otwarta z jednej strony bo mam zamiar kupić nową . Więc wejdzie . Cytuj Link to post Share on other sites
sebios 0 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Dawki mam podobna sytuacje ,też dźwięki,jeśli masz możliwość,sprawdź na tym drugim zasilaczu,to również mi byś pomógł,mi dodatkowo procek zwolnił o polowe.... A pod obciążeniem testów syczy,w grach przycina choć możliwości sprzętowe w zapasie mocy, szykuje się by zasilacz zmienić, bo widocznie kondensatory z wiekiem zasilacz się zużywają,i nie są wstanie dać pełni mocy do sekci zasilania cpu Cytuj Link to post Share on other sites
Dawkoo 0 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Ja mam nowy zasilacz więc powinno być ok . Bym podłączył stary ale nie ma wejścia zasilającego kartę graficzną. Cytuj Link to post Share on other sites
kuba83bb 91 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Wyłącz jeszcze "cpu thermal control" jeśli masz w biosie taką funkcję, mi to powodowało spadki częstotliwości procesora i właśnie takie spadki fps w grach. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawkoo 0 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Nie mam takiej opcji . Witam . Zostało wymienione chłodzenie . Tem. procesora : W spoczynku - 31-33 C . W stresie - 52-55 C . Przy graniu jest poprawa lecz nadal się przycina i jest spadek FPS . Więc nie wiem co może być teraz przyczyną. Gdy odpalam Prime95 to syczenie jest nadal . Podczas gry przedtem było syczenie i bardzo mocne przycinanie . Teraz nie ma syczenia i przycina się ale nie tak bardzo jak przedtem . Jakieś pomysły nowe. ? Cytuj Link to post Share on other sites
kuba83bb 91 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Piszesz że gta4 scina, a jak inne gry chodzą? (w gta 4 patch załatwiał sprawe na scinanie się gry) Druga sprawa czy masz najnowszy bios wgrany ? http://pl.msi.com/product/mb/770-C45.html#/?div=CPUSupport nie wiem czemu nie ma akurat tego procka w spisie, najnowszy bios to chyba F. Próbowałeś wyłączyć c'n'q? Hmm masz w biosie ustawione zabezpieczenie termiczne na konkterna wartosc zeby komputer sie resetowal jak przekroczy dana temperature?? jak tak to to wylacz No właśnie też o tym wcześniej pisałem, u mnie jest pod nazwą "cpu thermal throttle" a tu może się inaczej nazywać... Edytowane 22 Lutego 2013 przez kuba83bb Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Hmm masz w biosie ustawione zabezpieczenie termiczne na konkterna wartosc zeby komputer sie resetowal jak przekroczy dana temperature?? jak tak to to wylacz a to gta to oryginal ?? czy nie bardzo ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Dawkoo 0 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 A jak taka opcja dokładnie się nazywa (zabezpieczenie termiczne) w biosie . ? Ustawiłem z ciekawości napięcie na 1.2 i po 5 minutach na prome95 komputer dostaje blue screena i się restartuje . Teraz mam na 1.3 i się nie restartuje . Dziś załatwię jakąś inną grę i sprawdzę co i jak . Zainstalowałem też cs`a bo brat w to gra i FPS`ow ma normalnie 99 i chodzi bardzo płynnie . A gra to oryginał . Cytuj Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 ja bym obstawiał jednak za aplikacja która bierze 100% cpu sam kiedyś miałem taki problem http://windows7forum.pl/cmd-exe-100-uzycia-procesora-14327-t badz http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/3683,100-zużycia-procesora-przez-proces-svchostexe.aspx ja miałem ta 2 opcje ,najlepiej jakbyś zrobił formata i zobaczył czy dalej będzie tak ,ja przy 4GHz mam temp amd 955 64 stopnie max obciążony programem OCCT wiec twoje temp nie są normalne,nie zawsze w menadzerze zobaczysz wszystkie aplikacje do tego jest potrzebny program,tylko nie pamiętam jego nazwy, może ktoś ci podpowie. Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 sciag patcha do gta 4 powinien to porawic jak nie to szukamy dalej Cytuj Link to post Share on other sites
Dawkoo 0 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 henry2003 - U mnie w menadżerze nie widać żadnej z tych aplikacji z Twoich linków . trybcio86 - Ok ściągnę i dam znać pod wieczór co z tym patchem . Aha i biosa miałem już aktualizowanego . Wersja którą teraz posiadam to : http://zapodaj.net/db3450e442949.png.html Cytuj Link to post Share on other sites
kuba83bb 91 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Jeśli inne gry dobrze chodzą to jest to wina braku patcha do gta4 sam niedawno instalowałem i miałem freezy co kilka sekund porządne, po instalacji patha 1.0.2 lub wyżej problem znika Edytowane 22 Lutego 2013 przez kuba83bb Cytuj Link to post Share on other sites
Dawkoo 0 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Ok pod wieczór ściągnę tego patcha i zainstaluję jakaś inna grę z nowszych i zobaczymy efekty . Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Zreszta gta ma skopana optymalizacje. Nagraj moze to syczenie. Posluchalbym Cytuj Link to post Share on other sites
Dawkoo 0 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Nie jest tak słychać dokładnie i głośno jak na żywo . Ale w miarę słychać tak od około 55 sekundy . http://www.sendspace.pl/file/e07781d9feb1c476d5d9deb Edytowane 22 Lutego 2013 przez Dawkoo Cytuj Link to post Share on other sites
kamil5530 12 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Trudno ocenić, mógłbyć powiedzieć (wskazać) co tak buczy? Moim zdaniem przypomina to dzwięk dysku. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 albo jestem gluchy, albo nic nie slychac. w kazdym razie dzwiek normalnej pracy. Niech ktos jeszcze poslucha, moze na sluchawkach bedzie lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 po pierwsze zrob porzadek z kablami bo strasznie to wyglada po drugie dobrze by bylo zamontowac wentyl na tyle obudowy a co do piszczenia moze wentylator od zasilacza wpada w rezonans i przez to piszczy Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 potestuj tez na innych grach. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawkoo 0 Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Zainstalowałem PES 13 i na fuul detalach chodzi normalnie . Czyli płynnie i tak jak powinno . Lecz ta gra ma małe wymagania i nie sprawdzę dokładnie PC . Na dniach postaram się załatwić coś lepszego do sprawdzenia i napiszę co z tego wynikło . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts