Perun 22 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam, posiadam router TL-WR340G, w mieszkaniu 68m2 z internetem 16Mb/s od Vectry. Do tej pory router rozdzielał sygnał 1x po kablu i 1x przez wifi, teraz dochodzi 2 komputer przez wifi, do tego wykupiłem sobie TV przez internet i zależy mi na zmaksymalizowaniu przepustowości. Dodam, że do tej pory wifi na moim routerze nie jest zachwycające, wystarczy przejśc do drugiego pokoju a już tracę 1-2 kreski, aczkolwiek działa stabilnie. I teraz moje pytanie czy opłaca mi się wymienić router na lepszy [tak do 200zł było by super]? Różnica będzie zauważalna na kablu / wifi ? Pytanie sytuacyjne ponieważ u mojej dziewczyny w mieszkaniu będzie vectra i tak myślałem żeby oddać jej mój router a sobie sprawić lepszy. Tylko czy jest sens tak kombinować Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Didox 120 Napisano 12 Lutego 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Na pytanie Twoje odpowiem Ci po moim doświadczeniu. Mam router Dlink Dir-300 również był problem z zanikiem sygnału. Nie w całym mieszkaniu był zasięg, a jak był to 2 kreski max (inny pokój aniżeli 'pokój routera'). Problem rozwiązałem poprzez kupno anteny dookólnej o mocy 12 dBi za 30 zł. Teraz w najdalszych zakątkach mieszkania sygnał to minimum 3-4. Także zanim porwiesz się na wymianę routera spróbuj z anteną Bo kilka urządzeń dla nawet słabego routera to nie tragedia. Edit: Na routerze chodzą 1 komp przez kabel, 1 przez wifi, 1 smartphone oraz 1-2 netboków. Internet również z Vectry tylko trochę większy pakiet. Edytowane 12 Lutego 2013 przez Didox 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts