Skocz do zawartości

HD 7950 dziwne zjawisko

Recommended Posts

Hmm...Powiem Ci, że nie ma na to jakiejś rady. Sam to mam, ale tylko w produkcjach od Ubisoft'u (AC3, Far Cry 3) jednak z tego co mówisz, nie jest to aż takie wyraźne u mnie, jak u Ciebie. Jednak te HD7950 to są jakoś konkretnie wadliwe, gdyż np. moja HD7950 od Gigabyte, wysypywała artefaktami na standardowych napięciach. Nie znam się w sumie na tym, ale może spróbuj podnieść napięcie, gdyż może to rdzeń w jakiś sposób nie wyrabia ? Ale chyba to masz tylko w tej grze, to nie mam pojęcia..

EDIT. W AC3 likwiduje problem ustawienie jakości otoczenia na maksimum. Jednak wtedy gra chodzi w25-35 klatkach.

Edytowane przez mikimen003

No właśnie problem z jakimiś dziwnymi teksturami mam tylko w FC3 :/ w innych grach nie ma takiego czegoś. Ja w ogóle ją podkręciłem delikatnie i chodzi bardzo ładnie napięcia trzyma tylko czasami skacze pobór energii z 60% na 100% tak przez 10s i później znowu płynnie 99-100%. Chłopaki nie mogę dać takich wielkich zdjęć. Wiecie może jak je przyciąć?

@EDIT: Dobra jak je podciąłem w picture manager to teraz wyskakuje mi komunikat za krótki post :P Hahaha nie ogarniam w ogóle. W każdym bądź razie jutro w razie czego wam wkleję te ss bo teraz już leże na klawiaturze...

Edytowane przez Jarzomb

Tak tylko w Far cry 3. W następnym tygodniu sprawdzę Battleifeld 3 i też dam znać jak to działa, żeby może jakaś osoba przed kupnem wiedziała i się nie martwiła później :) Jak grałeś w Bf-a to mógłbyś opisać jak to wszystko działa? PS: Spróbuje jeszcze te screeny dać bo nie wydaje mi się żebyś miał tak samo ;)

Odkąd mam tą kartę, to nałogoweo gram w BF-a ^^

Robiąc testy, zawsze średni FPS był 55-62, i w tym przedziale się trzyma przez większość rozgrywki. Gra działa całkiem przyzwoicie, podczas normalnej rozgrywki, rzadko kiedy kl/s spadają poniżej 50, a min. jakie ujrzałem to było chyba 46, które wypadło podczas wejścia pomiędzy dwa wybuchające czołgi. Jeśli chodziło Ci o płynność rozgrywki to jest tak jak opisałem. Ustawienia oczywiście ustawione na maksimum w FHD.

Jeśli chodzi o to "doczytywanie" tekstur, to z tego co myślę, wydaje mi się, że masz dokładnie to samo co ja. Tylko wychodzi na to, że trochę częściej, a na to nie wiem co może mieć wpływ.

PS. Spróbuj zarzucić tymi "skrinami", chciałbym zobaczyć jak to wygląda u Ciebie.

Edytowane przez mikimen003

No właśnie teraz już przeszedłem fabułę i wszystkie misję poboczne i np. płynąc teraz przez ocean nie miałem czegoś takiego jak rozglądałem się na roślinność po bokach też nic a jak tylko wejdę w środek dżungli to coś nagle głupieje :P Dzięki za ten mini "test" bo te w necie to pożal się boże. Mam problem z wrzuceniem tych ss bo jak mam strasznie duże to wyskakuje mi, że jest za długi post a jak zmniejszyłem do 1024x768 (2 ss) to wyskakuje mi, że za krótki post O.o

Tak właśnie się czasami dzieje. Na drodze widać takie kropki. U mnie na monitorze widać to lepiej ale to są dosłownie piksele.

http://www.tinypic.pl/8hpjhrlrsb7e

Tutaj tak jeździłem z początku mostu do końca żeby dobrego ss złapać i za każdym razem w jakimś miejscU takie coś (w niektórych miejscach tylko się pojawia).

http://www.tinypic.pl/ogq1pua42tgo

Edytowane przez Jarzomb

No właśnie ale myślę jednak, że błąd gry. Bo sam powiedziałeś i zauważyłeś, że w grach od ubisoftu coś jest nie tak także już nie mam się czym martwić. A przyznam szczerze, że komputer kupiłem pod Battlefield 3, a że u Ciebie nie ma w tej grze żadnych problemów to nie mam się czym martwić :D PS: Na tej drodze praktycznie pod 2 krzakami, po lewej stronie widać piksele :/ Ale w każdym bądź razie dzięki za wszelką pomoc. Temat można w sumie zamknąć.