arekdbz 13 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Piszę pracę na temat bezpieczeństwa w cyberprzestrzeni i w jednym z rozdziałów opisuję znane ataki hackerów i ich skutki. W tym filmiku redaktor naczelny "Computerworld" wspomina o ataku rosyjskich hackerów na przepompownie ścieków na zachodnim wybrzeżu USA, w którym doprowadzili do zrzutu nieczystości do oceanu. Próbowałem znaleźć cokolwiek na ten temat, aby móc poprzeć to w przypisach, jednakże nie znalazłem kompletnie nic na ten temat. Jedyny atak na jakiekolwiek pompy, o którym znalazłem informacje, to uszkodzenie pomp wody w sieci wodociągowej w Texasie. Czy atak ten miał miejsce, czy Pan redaktor się pomylił? Zwykle udaje mi się wygrzebać najdziwniejsze i najbardziej ukryte rzeczy o jakich sobie można tylko pomyśleć, a tu klapa. Edytowane 8 Lutego 2013 przez arekdbz Cytuj Link to post Share on other sites
Pestfunkey 14 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 polecam skorzystać z niebezpiecznik.pl Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts