CrisMasteR 22 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Mam pytanie dotyczące kodów POST. Dotychczas korzystałem z wersji Biosu 10.5 gdzie po uruchomieniu komputera ekranik pokazywał kod A0. Po kolejnych aktualizacjach biosu od 10.6 do ówczesnej jaką mam czyli 10.8 ekranik oszalał. Cały czas pokazuję kody od 24 do 31. Zastanawiam się czy może wraz z nową wersją Biosu nie wprowadzono funkcji aby ów wyświetlacz pokazywał temp procesora(?) Edytowane 8 Lutego 2013 przez CrisMasteR Cytuj Link to post Share on other sites
waderr73 9 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Witam. Mam pytanie dotyczące kodów POST. Dotychczas korzystałem z wersji Biosu 10.5 gdzie po uruchomieniu komputera ekranik pokazywał kod A0. Po kolejnych aktualizacjach biosu od 10.6 do ówczesnej jaką mam czyli 10.8 ekranik oszalał. Cały czas pokazuję kody od 24 do 31. Zastanawiam się czy może wraz z nową wersją Biosu nie wprowadzono funkcji aby ów wyświetlacz pokazywał temp procesora(?) Tak, wyświetlacz pokazuje aktualną temperaturę procesora. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisMasteR 22 Napisano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Głupie... Wolałem już ten kod A0, przynajmniej było wiadomo co jest z płytą, a nie temperatury jak teraz. Chyba, że da się to gdzieś przestawić? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts